Joe Rogan: "Videogames zijn een probleem en tijdverspilling"

Waarom leer je niet jujitsu in de plaats?

In de meest recente aflevering van The Joe Rogan Experience, één van de meest populaire podcasts, laat gastheer Joe Rogan zich negatief uit over videogames. Het internet, waaronder enkele bekende streamers, reageert uiteraard meteen op de uitspraken.

"Video games zijn een echt probleem," poneert Rogan in een interview met een gast. "Weet je waarom? Omdat ze verdomd leuk zijn. Je speelt ze, en ze zijn leuk, maar je bereikt er niets mee."

Vervolgens geeft Rogan het voorbeeld van een persoon die jujitsu leerde in plaats van videogames te spelen. Binnen de drie jaar was hij een meester in de vechtsport, startte hij zijn eigen school en verdient daar nu zijn brood mee.

"Of je kan fucking videogames spelen, niet veranderen in drie jaar tijd, wachten voor die volgende game of de volgende Xbox. Zo verspil je je tijd."

Tyler Blevins, beter bekend als 'Ninja', reageerde al op Joe Rogan's statement. Ninja werd zelf multimiljonair als streamer en zegt dat Joe Rogan de sector niet begrijpt. "Hij begrijpt niet hoe de gaming community werkt."

Criticus Conrad Zimmerman was ook scherm voor Rogan. "Of je kan talloze uren naar Joe Rogan's podcast luisteren en ook nul vooruitgang boeken in je leven."

Zelfs O'Shea Jackson Jr., de zoon van rapper en acteur Ice Cube, kon het niet laten te reageren. "Lang leve de spelers en lang leve gamen. Mijn liefde voor games zorgde ervoor dat ik mijn liefde voor schrijven ontdekte. Nu schrijf ik voor games. Onderschat de passie van andere mensen niet!"

Leuk weetje: Joe Rogans kritiek op gaming komt omdat hij zelf slechte ervaringen heeft met videogames. In de jaren '90 had Joe Rogan zelf een zware verslaving aan Quake.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread