Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apex Legends cross-play plaatst pc-spelers in afzonderlijke lobby

Tenzij je zelf een pc-speler in je team hebt.

Als Apex Legends later dit jaar naar de Switch komt en cross-play krijgt, nemen spelers op de console het alleen op tegen andere pc-spelers als er ook een pc-speler in je team zit. Dat laat software engineer Jake Smullin van Respawn Entertainment weten via TikTok.

Enkele consolespelers waren bezorgd dat pc-spelers online games zouden domineren als de game cross-play krijgt. Dat zou de game voor hen verpesten. Met het bovenstaande antwoord stelt de ontwikkelaar die spelers gerust, cross-play zal enkel een impact hebben als je zelf met pc-spelers een team vormt.

Bekijk op YouTube

"We willen iets opklaren over cross-play. Je zal uitsluitend in cross-play lobbies met pc-spelers terechtkomen als je een pc-speler in je team hebt. Veel console-spelers maakten zich hierover zorgen, maar dat hoeft niet. Iedereen zou eerder enthousiast moeten zijn," aldus Jake Smullin.

Apex Legends is niet de enige Battle Royale waar pc-spelers voor problemen zorgen. Zo verpestten pc-cheaters eerder Call of Duty: Warzone. Dat loste Infinity Ward op door Call of Duty: Warzone cheaters in een afzonderlijke lobby te plaatsen.

Read this next