GTA 5 komt naar de PS5

In 2021.

Grand Theft Auto 5 krijgt een PS5-versie. Dat maakte Rockstar vanavond bekend tijdens de livestream waarin Sony de eerste PS5-games voorstelde. De nieuwe versie van de game komt daarnaast ook naar de Xbox Series X.

GTA 5 was de opener van de livestream. De PS5-versie is uitgebreider en krijgt opnieuw een grafische update, net zoals GTA 5 eerder al een grafische sprong voorwaarts maakte van de PS3/X360-generatie naar de PS4/Xbox One-generatie. Details over de grafische verbeteringen en uitbreidingen voor de game krijgen we voorlopig echter niet. GTA 5 verschijnt in de tweede helft van 2021 op PS5 en Xbox Series X.

Er komt ook een standalone versie van GTA Online op de PS5. Die zal de eerste drie maanden gratis zijn, al heb je natuurlijk nog steeds een PlayStation Plus-bonnement nodig.

Om PS4-eigenaars alvast warm te maken voor de PS5-versie, belooft Sony ook dat elke eigenaar van GTA 5 op de PS4 elke maand 1 miljoen GTA dollars krijgt tot de PS5-versie gelanceerd wordt in 2021.

GTA 5 is hiermee trouwens één van de eerste games die drie generaties na elkaar uitgebracht wordt. De game verscheen oorspronkelijk in 2013 op PS3 en Xbox 360. Enkele jaren later verscheen GTA 5 ook op PS4, Xbox One en pc. Acht jaar na de oorspronkelijke release komt de game dus nu naar PS5. Voor ons allemaal prima, zolang de GTA 5 cheats maar geldig blijven.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread