Cyberpunk 2077 bevat meer dan 1000 NPC's met eigen routines

Work work.

Er zijn meer dan 1000 NPC's in Cyberpunk 2077 die elk hun eigen, handgemaakte dagelijkse routines hebben. Dat zegt ontwikkelaar CD Projekt RED in een interview met de Duitse website GameStar.

In het interview, dat in de vorm van een podcast is uitgebracht, vertellen de developers over de verschillen tussen The Witcher 3 en Cyberpunk 2077. Waar in The Witcher 3 veel NPC's (niet-speelbare personages) gewoon stilstonden of simpele handelingen deden, wil CD Projekt RED dat de wereld van Cyberpunk 2077 levendiger en realistisch aanvoelt.

Dat doe de ontwikkelaar door handmatig voor elk van de meer dan 1000 NPC's in de game een eigen, unieke dagelijkse routine te bedenken. Die NPC's zullen een eigen persoonlijkheid, gedrag en schema volgen, onafhankelijk van de speler.

Terwijl NPC's met dagelijkse schema's geen zeldzaamheid meer zijn in moderne videogames, is de individuele aanpak dat wel. De meeste games bevatten een aantal 'gedragscategorieën' en wijzen de NPC's toe aan één van deze categorieën. Enkel Red Dead Redemption 2 komt in de buurt van wat CD Projekt RED op dit vlak met Cyberpunk 2077 wil bereiken.

We horen hier ongetwijfeld meer over op 25 juni wanneer CD Project RED zijn Cyberpunk 2077 Night City Wire-event houdt. Dat event is CD Projekt RED's antwoord op de annulering van E3 2020.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

The Last of Us 2 walkthrough en gids met collectables en item locaties

Onze gids die je volledig door The Last of Us 2 loodst.

Sims 4 cheats voor PS4, pc, Mac en Xbox One

Oneindig geld, onsterfelijkheid, carričres verbeteren, teleportatie en veel meer!

Red Dead Redemption 2 cheats voor PS4, pc en Xbox One

Welke codes zijn er in Red Dead Redemption 2 en wat is hun effect?

Minecraft cheats en commands

Achievements unlocken, XP krijgen, teleporteren en nog veel meer.

Fortnite Chapter 2 Season 3 - alle informatie over Season 13 verzameld

Alles wat je over Fortnite Chapter 2 Season 3 moet weten.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread