Call of Duty treedt harder op tegen racisme in Warzone en Modern Warfare

Neemt een actievere rol op.

Infinity Ward maakt bekend dat het een actievere rol wil spelen in het verwijderen en verbannen van racistische content in Call of Duty-games als Warzone en Modern Warfare.

De ontwikkelaar zal vanaf nu agressiever optreden tegen racistische en haatdragende clan tags, usernames en andere content. Infinity Ward schakelt nu al meer mankracht in om dit beter in kaart te brengen, te monitoren en te bannen.

Verder wordt de in-game reporting tool waarbij spelers verdacht speelgedrag of spam konden rapporteren ook uitgebreid naar racisme. Ook willen ze het gemakkelijker maken voor spelers om andere spelers aan te wijzen voor slecht gedrag.

Nieuwe spelers zullen meer beperkingen hebben bij het creëren van nieuwe user names via extra filters. Die filters worden eveneens toegepast wanneer bestaande spelers hun namen proberen te wijzigen.

Spelers die herhaaldelijk racistische of andere haatdragende boodschappen verspreiden, worden geband.

Warzone Season 4 werd reeds voor onbepaalde tijd uitgesteld om meer aandacht te vestigen op zwarte stemmen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread