Broncode Xbox en Windows NT 3.5 gelekt

Microsoftware lekt online.

Een paar maanden geleden lekten de broncodes van de eerste Xbox en het besturingssysteem Windows NT 3.5 op het internet. Microsoft is ondertussen op de hoogte en is momenteel op zoek naar de oorzaak van het lek.

Via het lek kregen hackers en techneuten toegang tot de kernel, de build environments, de Xbox Development Kit, emulators om de games te kunnen testen en interne documenten. Dankzij die toegang krijgen specialisten meer mogelijkheden om Xbox-games te laten draaien op verschillende Xbox Emulators. Tot nu toe ontbrak immers de juiste kernel waardoor maar 40 Xbox-games te spelen waren via een emulator.

12

Via de broncode voor Windows NT 3.5 krijgen techneuten dan weer een unieke kijk op het besturingssysteem dat zijn ondersteuning verloor in december 2001. Aangezien het besturingssysteem bijna niet meer wordt gebruikt, zorgt het lek voor een erg klein beveiligingsrisico.

Intussen wachten we nog steeds op een concrete Xbox Series X releasedatum. Die staat momenteel nog steeds gepland voor het najaar.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Gerelateerde content

Gerucht: Sony toont woensdag eerste PS5-games

Maar waarschijnlijk nog niet de console zelf.

Epic toont prachtige Unreal Engine 5 demo op PlayStation 5

Een eerste blik op de nieuwe generatie.

PlayStation 4 meer dan 110 miljoen keer verkocht

En 41 miljoen PlayStation Plus-abonnementen.

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread