Paper Mario: The Origami King release aangekondigd

2D neemt het op tegen 3D.

Nintendo kondigt een nieuwe Paper Mario-game uit. Paper Mario: The Origami King komt op 17 juli exclusief voor de Nintendo Switch uit.

In Paper Mario: The Origami King wordt Mario uitgenodigd door prinses Peach om het Origami Festival te vieren. Daar blijkt echter dat koning Olly van het Origami-koninkrijk plannen heeft om de gehele wereld op te vouwen. Natuurlijk moet Mario vervolgens de prinses uit de klauwen van de slechteriken redden.

Paper Mario speelt zich als vanouds volledig in een papieren wereld af. Terwijl Mario een 2D-personage blijft, moet hij het deze keer opnemen tegen origami tegenstanders in 3D van het Origami-koninkrijk.

Hiervoor introduceert Nintendo een nieuw gevechtssysteem gebaseerd op ringen. Het is een fijne terugkeer naar een turn-based systeem zoals we dat kennen van Paper Mario op de Nintendo 64 en Paper Mario: The Thousand Year Door.

Als vanouds mogen we een gezonde dosis humor verwachten in deze nieuwe Paper Mario en laat Nintendo ook weten dat dat de game een gedetailleerde wereld biedt met veel minigames en mysteries. Dat horen we graag, zeker na de tegenvallende en oppervlakkige recente Paper Mario-uitingen zoals Super Paper Mario, Paper Mario: Sticker Star en Paper Mario: Color Splash.

Het gerucht dat er een nieuwe Paper Mario in de maak is, deed al even de ronde. Dat gerucht ging gepaard met nieuws dat Nintendo voor de Mario's vijfendertigste verjaardag ook remasters van Mario 64, Super Mario Sunshine en Super Mario Galaxy gaat uitbrengen. Die geruchten krijgen nu een stuk meer geloofwaardigheid.

Paper Mario: The Origami King kun je nu reeds kopen en pre-loaden via de Nintendo Switch e-Shop.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread