Pokémon Go Friends - Friendship levels, bonussen en hoe vrienden toevoegen

Alles wat je moet weten over Friendship Levels in Pokémon Go

Pokémon Go Friends is een nieuwe toevoeging aan de game die de deur opent voor verschillende features waar al lang veel vraag naar is, zoals Trading en Gifts sturen.

Een lijst van Friends opbouw laat je nu toe om op te volgen hoe je vrienden het doen in de game, en geeft je ook vele bonussen als je gyms en raids aanvalt.

Op deze pagina:

Wat gebeurt er als je Friends bent in Pokémon Go?

Pokémon Go Friends is een systeem waarin je bonussen en voordelen krijgt als je vrienden met iemand bent. Dit is wat het je geeft:

  • Volg de vooruitgang van Friends, je ziet hun Trainer Level, de Pokémon die ze gevangen hebben en de afstand die ze al gewandeld hebben.
  • Je kan Pokémon trades doen
  • Je kan Gifts versturen en ontvangen zoals 7km Eggs
  • Met hogere Friendship Levels, krijg je hogere attack bonussen tijdens Gym en Raid gevechten, je moet minder Stardust betalen bij een Pokémon trade en je kan ook Special Trades doen

Er zijn dus veel voordelen aan verbonden, maar laten we starten met de basis: hoe voeg je een friend toe in Pokémon Go.

Hoe Friends toevoegen in Pokémon Go en waar staat je Trainer Code

Om te starten moet je het juiste Trainer Level hebben. Vanaf Trainer Level 10 kan je Friends toevoegen. Toen de feature voor het eerst geïmplementeerd werd, was het nog level 40 dus ze zijn gelukkig al wat losser geworden.

Wanneer je Trainer Level hoog genoeg is, kan je vrienden toevoegen als Friends door in de Pokémon Go naar je Trainer-scherm te gaan door het icoontje in de linkeronderhoek aan te tikken. Ga vervolgens naar 'Friends' in de rechterbovenhoek.

Tik nu op 'Add Friend'. Je kan nu de Trainer Code van een vriend intikken. Deze code heb je nodig om iemand toe te voegen, je kan niet gewoonweg op hun naam zoeken. Dit is om zeker te zijn dat de persoon die je toevoegd aan je Friends List ook werkelijk iemand is die je kent in het echt.

Je eigen Trainer Code staat ook op dit scherm. Zo weet je dus ook welke Trainer Code je aan je toekomstige Friends kunt geven. Om het simpel te maken kan je de Trainer Code selecteren en kopïeren en vervolgens in een andere app, zoals WhatsApp, Messenger of Discord, plakken en delen.

Het moet gezegd worden dat Trainers die afhankelijk zijn van toestemming van hun ouders via de Pokémon Trainer Club om Pokémon Go te spelen, geen trades kunnen doen met andere Trainers in de game volgens ontwikkelaar Niantic.

Als je de Trainer Code van een vriend heb, kan je deze hier invullen en hem een vriendschapsverzoek sturen. Zodra deze het accepteert zijn jullie officieel Pokémon Go Friends. Je hoeft dus niet elk apart elkaars code in te tikken.

Hoe je Pokémon Go Friendship Level verhogen

Je kan je Friendship Level met een vriend op twee manieren verhogen:

Belangrijk om te weten is dat je je Friendship Level maar één keer per dag kunt verbeteren, dus als je één van bovenstaande activiteiten gedaan hebt, moet je wachten tot de volgende dag om het level verder te verhogen.

Pokémon Go Friendship bonussen en hoe je Good, Great, Ultra en Best Friend Levels bereikt

Aangezien je het Friendship Level maar één keer per dag per vriend kunt verhogen, kan het een tijd duren om in Level te stijgen. Soms duurt een Friendship Level stijgen al meerdere dagen. Er zijn in totaal vier verschillende Friendship Levels die je kan bereiken:

Friendship LevelAantal dagen nodigBonussen
Good Friend1 Trade Pokémon en verstuur/ontvang Gifts
Great Friend73.000 XP, kleine (0.2x) Stardust korting bij een Trade
Kleine (1.05x) Gym en Raid aanval bonus
+1 Raid capture balls
Ultra Friend3050.000 XP, medium (0.92x) Stardust korting bij een Pokémon trade
Medium (1.07x) Gym en Raid aanval bonus
+2 Raid capture balls
Je kan een Trainer Battle doen op gelijk welke afstand van elkaar
Best Friend90100.000 XP, grote (0.96x) Stardust korting bij een Pokémon trade
Grote (1.1x) Gym en Raid aanval bonus
+4 Raid capture balls
Kans om Lucky Friends te worden

Er zijn kortom veel voordelen aan verbonden. Betere Friendship Levels betekenen hogere Stardust kortingen en betere Raid en Gym aanval bonussen.

Om de vooruitgang van je Friendship Level te zien, ga je naar je vriend in je Friend feed, klik je op hun avatar en dan op de hartjes. Hier zal staan hoeveel dagen het nog duurt voordat je Great, Ultra of Best Friend kunt worden met die persoon.

pokemon_go_friendshiplevel_1
pokemon_go_friendshiplevel_2
pokemon_go_friendshiplevel_3
pokemon_go_friendshiplevel_4

Het Pokémon Go Ultra Unlock Part 1: Time event is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat je nog meer over Friends in Pokémon Go moet weten

Hier zijn nog een aantal dingetjes over Pokémon Go Friends die je moet weten:

  • Je kan maximum 200 vrienden in je Friends List hebben in Pokémon Go. Dat zou voldoende moeten zijn om Friendship Levels op te bouwen met je goede vrienden en misschien wat mensen waar je regelmatig in raids mee vecht.
  • Als je het Trainer Code bericht dat je krijgt van een vriend kopieert en plakt in het Trainer Code veld, dan neemt ie automatisch de code aan. Handig!
  • Er verschijnt een rode stip boven het Trainer-icoontje in de linkeronderhoek van het scherm om aan te duiden dat er een vriendschapsverzoek of gift op je staat te wachten. Je kan deze notificaties trouwens uitzetten als je het vervelend vindt.
  • De Friend feed neemt willekeurig recente activiteiten van jou en stuurt het naar je vrienden. Er is geen manier om specifieke updates in je friend feed te ontvangen of naar jouw vrienden te sturen.
  • Er zijn geen leaderboards beschikbaar in de Friend feed, dus als je stats wil vergelijken, zoals je level, hoeveel afstand je al gewandeld hebt, hoeveel Pokémon je al gevangen hebt, dan moet je dat handmatig vriend per vriend vergelijken.
  • Sinds juli 2018 is het mogelijk om nicknames aan vrienden toe te wijzen en je Friends te filteren op basis van naam, nickname, Friendship Level en Gifts.
  • Er is momenteel geen manier om je activiteit te verbergen op andermans Friend feed. Wees dus voorzichtig met wie je toevoegt als Friends!
  • Vergelijkbaar met het bovenstaande zullen de nicknames die je geeft aan Buddy Pokémon ook zichtbaar zijn voor je vrienden, in plaats van de echte naam van de Pokémon.
  • Je kan Medals verdienen met Best Friends te zijn. Eén Best Friend is brons, twee Best Friends is silver, en drie Best Friends is gold.
  • Als je een Friend verwijdert en dan terug toevoegt (ruzies kunnen nu eenmaal gebeuren!), dan krijg je het Friendship Level en bijhorende bonussen terug die je eerder had.
  • In het begin kreeg je ook 1000 XP als je Good Friends werd met iemand, maar dit werd stopgezet omdat spelers massaal nieuwe vrienden toevoegden om XP te verzamelen.
  • Door een bug kan het gebeuren dat als je je Trainer nickname verandert na een Friend toe te voegen, je de bonussen van je Friendship Level kwijtraakt. Niantic raadt aan om in zo'n geval de Friend te verwijderen en terug toe te voegen om je bonussen terug te krijgen.

Wil je meer weten? Start dan eens bij onze Pokémon Go tips en tricks - de grote gids voor meer tips.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread