Beste gaming headset in 2020 voor pc, PS4, Xbox One en Switch

De beste bedrade en draadloze hoofdtelefoons in 2020.

Een goede headset kan de sleutel zijn tot een overwinning in veel games, vooral in shooters zoals PUBG, Fortnite en Rainbow 6: Siege waar het geluid van een enkele voetstap het verschil kan maken tussen leven en dood. Daarom hebben we een lijst opgesteld van aanraders binnen de beste gamingheadsets die je momenteel kunt kopen.

Of je nu liever de lagere kostprijs en de reeks van bedrade hoofdtelefoons hebt of het pure gemak en vrijheid die draadloze headsets bieden, we hebben voor elk wat wils. Ook geven we onze aanbevelingen voor de Xbox One, PS4 en pc, dus op welk systeem je ook het liefst speelt, advies hebben we sowieso voor je. Er zijn voor elk gebruik en elk syssteem wel goede headsets te vinden die telkens stukken beter zijn dan de ingebouwde speakers van je tv of monitor. We bespreken zowel open als gesloten headsets: die eerste heeft een bredere soundscape die helpt bij het lokaliseren van tegenstanders, terwijl die laatste aangenamer is voor eventuele huisgenoten.

We willen eeerst nog even meegeven waar we naar zoeken in de beste gamingheadsets. Comfort komt op de eerste plaats, want een headset die niet comfortabel is, draag je niet veel, al is hij nog zo goed - zeker niet tijdens lange gamingmarathons. Geluidskwaliteit staat ook bovenaan de lijst, want je wilt alle geluid en elke voetstap zo duidelijk mogelijk horen en daarbij volledig in je game kunnen opgaan. Communicatie met je teamgenoten is ook belangrijk, dus een goede ingebouwde microfoon die je stem oppikt maar niet het achtergrondgeruis is ook essentieel. En als laatste punt is het handig dat de headset met meerdere systemen compatibel is, zodat je dezelfde headset op meerdere consoles of een pc gecombineerd met een console kunt gebruiken. Eén heel goede headset is altijd beter dan twee goede headsets in huis.

Laat ons nu in de lijst met de beste gamingheadsets te koop in 2020 springen. Klik op één van de onderstaande links om recht naar de categorie te springen die je interesseert of scroll gewoon naar beneden als je niet zeker bent wat je precies zoekt. Zit je met vragen over headsets of bepaalde technische termen? Lees dan zeker de FAQ op het einde!

Beste gaming headset in 2020

  1. SteelSeries Arctis 7 - beste draadloze gaming headset
  2. Logitech G Pro X - beste bedrade gaming headset
  3. Fnatic React - beste gaming headset die veel geeft voor je geld
  4. Corsair HS35 - beste goedkope gaming headset
  5. SteelSeries Arctis Pro - beste premium bedrade gaming headset
  6. Sennheiser GSP 370 - beste premium draadloze gaming headset
  7. SteelSeries Arctis 9X - beste Xbox One headset
  8. SteelSeries Arctis 1 Wireless - beste Switch headset
  9. Sennheiser HD 58X Jubilee - beste open gaming hoofdtelefoon
  10. Corsair Virtuoso SE Wireless - beste gaming headset die tegen een stootje kan

Beste draadloze gaming headset: SteelSeries Arctis 7

arctis_7

De Arctis 7 2019 is de beste gamingheadset die momenteel te koop is, dankzij een erg comfortabel design, goede bouwkwaliteit en uitstekende geluidskwaliteit.

Het geheim achter het comfort van de Arctis 7 is de stoffen verbinding tussen de twee oorschelpen terwijl je op elke schelp controls hebt waarmee je het volume van de chat en de game apart kunt bedienen. Bass, hoge tonen en middentonen worden allemaal goed weergegeven en al is het geluid niet het meest heldere en de range niet de breedste die we al gehoord hebben, toch is het uitstekend voor een headset. De microfoon doet het ook zeer goed, zelfs al is je omgeving erg luid. Verder gaat de batterij ook 24 uur mee wat zelfs voor diehardgamers voldoende moet zijn.

De Arctis 7 is via een 2.4Ghz verbonden met een basisstation, dat op zijn beurt verbonden is met je pc, console of zelfs smartphone via een USB of 3.5mm-jack. Je kunt de hoofdtelefoon ook rechtstreeks verbinden met een apparaat via een 3.5mm-jack wanneer je onderweg bent of je batterij plat is. De Arctis 7 werkt het best op de pc of de PS4. Voor een Xbox One raden we eerder de Arctis 9X aan.

Arctis 7 kopen op Bol.com

Een waardig alternatief voor de pc en PS4 is de Corsair Void RGB Elite Wireless. Deze headset is ook enorm comfortabel en heeft een sterke bouw dankzij metalen onderdelen. Op gebied van audiokwaliteit kan je vrij goede bass en middentonen verwachten, met uitstekende hoge tonen met een brede soundstage. Waarom de Void Elite toch moet onderdoen voor de Arctis 7 voor ons? Door het nogal zware design is de headsset niet ideaal om overal mee te dragen, hij isoleert het geluid van buitenaf minder goed dan de Arctis 7 en de microfoon werkt minder goed. Op papier heeft de draadloze verbinding van de Void Elite ook een zeer lage input latency ten opzichte van de duurdere Virtuoso-headset, maar tijdens het testen merkten we weinig verschil. Om thuis te gamen op de pc of PS4 is de Void RGB Elite Wireless echter wel een goed alternatief voor de Arctis 7.

Corsair Void RGB Elite Wireless kopen op Bol.com

Beste draadloze gaming headset: Logitech G Pro X

gpro

De Logitechs G Pro X headset is de beste bedrade headset die we hebben getest. Ten eerste klinken deze headsets geweldig, met een brede soundstage en goede imaging dankzij de goed getunede 50mm-drivers. We raden aan om het bij stereogeluid te houden voor competitief gamen maar gesimuleerd 7.1 surround sound is ook beschikbaar als je meer betrokken wilt worden in de game (besef wel dat het geluid minder realistisch zal zijn). De microfoon van de G Pro X is de beste die we getest hebben. Logitech heeft recent het bedrijf Blue Microphones gekocht en hun uitstekende tuningopties zijn nu beschikbaar in de G Hub-app.

Logitechs design verdient ook onze complimenten. De schelpen sluiten goed aan op je hoofd zodat ze storend omgevingsgeluid goed blokkeren, altijd handig als je nu de laatste overlevende bent in Counter-Strike of snel werk gedaan moet krijgen in de universiteitskantine. De (fake) leren oorschelpen blijven dankzij de memory foam en het lichte gewicht van de headset urenlang comfortabel op je hoofd zitten. Je kunt de leren oorschelpen ook vervangen door de velours oorschelpen die mee in de doos komen. Deze voelen iets zachter aan en doen het geluid een tikje anders klinken. Qua aansluitingen zit je ook goed, je opties zijn dual 3.5mm (in en out apart), een eenvoudige 3.5mm (in en out gecombineerd) en USB. Je kunt deze headset dus gebruiken op je smartphone, op je pc en op je consoles, thuis of onderweg.

Als de G Pro X te duur is kun je ook kiezen voor de standaard Logitech G Pro. Deze heeft geen gesimuleerd surround sound en ook geen extra velours oorschelpen waardoor de prijs aanzienlijk lager ligt.

Logitech G Pro X kopen op Amazon

Beste gaming headset die veel geeft voor je geld: Fnatic React

react

Fnatic is niet enkel een esportsteam met een lange geschiedenis, ze produceren ook een sterke lijn van gamingapparatuur waaronder een headset speciaal voor competitief gamen waar we echt fan van zijn: de Fnatic React.

Als startpunt voor het design van de React gebruikte Fnatic de populaire HyperX Cloud-lijn van gamingheadsets, met hun stevige metalen frame en comfortabele pluchen oorschelpen. Starten met een goed getest design houdt steek voor Fnatic, aangezien ze als kleinere speler minder middelen hebben en de HyperX Cloud-reeks met reden populair is bij gamers. Toch hadden we bij het testen het gevoel dat de React iets minder sterk gebouwd is. Bij het zachtjes draaien van de headset merkten we dat er toch wat gekraak was, iets wat niet het geval is bij eender welke HyperX-headset.

Het design is dan wel bekend, qua audio ligt dat toch anders. Fnatic besloot de hoge en midtonen te benadrukken en de lage tonen te onderdrukken. Daardoor is er een heldere sound signature die het gemakkelijker maakt om bijvoorbeeld voetstappen te horen, wat je een voordeel oplevert in games als CS:GO en PUBG. Door de goede afsluiting van de pluchen oorschelpen heb je ook een uitstekende passieve 'noise isolation', waardoor je tijdens matches of immersieve games niet gestoord wordt door de buitenwereld. De kwaliteit van de microfoon is ook verbazend goed, en kan eveneens verwijderd worden als je liever een aparte microfoon gebruikt.

Alles opgeteld is de React dus perfect afgesteld op competitieve multiplayergames, en dat voor een mooie prijs. Gezien hoe vaak onze redactie Rainbow 6: Siege speelt, zou deze headset wel eens een vast plaatsje op onze bureau kunnen krijgen.

Fnatic React kopen op Amazon

Als je de look van de Fnatic React wel leuk vindt, maar liever een stevigere bouwkwaliteit hebt of een meer gebalanceerd geluid, dan is de HyperX Cloud-lijn ook ideaal. Zoals gezegd biedt die een iets betere bouwkwaliteit en sommige versies ervan hebben ook gesimuleerd 7.1 surround sound, wat leuk kan zijn voor singleplayergames. We hebben wat links geplaatst naar goede HyperX-modellen hieronder, inclusief de Cloud Alpha S. Die is duurder dan de React maar heeft wel een slider waarmee je de bass kunt aanpassen, een USB-dongle met 7.1 surround sound, game en chat mixing en dual chambers drivers die het een waardig alternatief maken als je er het geld voor hebt.

HyperX Cloud Alpha Pro kopen op Bol.com

HyperX Cloud II Pro kopen op Bol.com

HyperX Cloud Alpha S kopen op Amazon

Beste goedkope gaming headset: Corsair HS35

hs35hq

Corsairs HS35-stereoheadset is beter dan wat de prijs impliceert. Hij verbindt met de Xbox One, PS4, Switch, pc en smartphones met een simpele 3.5mm (bedrade) verbinding en heeft een microfoon die je kunt loskoppelen. De hoofdtelefoon zit ook verbazend comfortabel op je hoofd, en dat urenlang dankzij de schelpen van memory foam. De geluidsisolatie is ook vrij goed, dus storende geluiden van de buitenwereld worden goed gedempt en je medepassagiers op de bus zullen ook geen kwade blikken in jouw richting gooien. Voor deze prijs kan je natuurlijk geen fantastische audiokwaliteit verwachten, maar de 50mm-drivers van de HS35 (hoger dan gemiddeld) zorgen er nog steeds voor dat het geluid beter is dan wat je haalt uit de meeste ingebouwde tv- en monitorspeakers, en zelfs beter dan wat de meeste headsets hebben voor die prijs. Een winnaar voor wie op zijn centen moet letten dus.

Corsair HS35 kopen op Bol.com

Als je iets meer budget hebt, dan kun je ook de gelijkaardige Corsair HS60 Pro Surround overwegen. Deze bedrade hoofdtelefoon zit even comfortabel als de HS35, ondersteunt surround sound en voelt ook steviger gebouwd aan. Hij ziet er ook iets minder budget uit, met leuke gele accenten in de versie die we getest hebben.

Corsair HS60 Pro kopen op Bol.com

Beste premium bedrade gaming headset: SteelSeries Arctis Pro + GameDAC

arctis_pro_gamedac

De Arctis Pro + GameDAC heeft het beste geluid van elke pc- of PS4-gamingheadset op de markt. Dat komt omdat de goed getunede 40mm-hoofdtelefoon gepaard wordt met een DAC (digital-to-analogue converter) van hoge kwaliteit. Die DAC vervangt de vaak middelmatige DAC's die ingebouwd zijn in je moederbord of gameconsole. Daardoor kan de Arctis Pro + GameDAC uitstekende geluidskwaliteit laten horen van een arsenaal aan apparaten, van standaard gameaudio tot hi-res lossless-muziek. En die zijn allemaal gemakkelijk te tunen via een ingebouwde grafische equalizer en mixer. Een klein nadeel is wel dat de GameDAC je niet meer toelaat om het volume rechtstreeks op je pc aan te passen. Je moet daarvoor het volumewiel op de GameDAC of je hoofdtelefoon gebruiken.

Naast de geluidskwaliteit is de Arctis Pro ook gewoon ontzettend comfortabel, met dezelfde stoffen hoofdband die de rest van de Arctis-lijn heeft. De verlengbare microfoon is ook van goede kwaliteit en heeft zelfs een optie om een lampje te doen branden wanneer deze gemuted is. Zo weet je wanneer je in-game te horen bent en wanneer niet. Als je portemonnee de kostprijs kan dragen en je vindt het niet erg dat je vast hangt aan een draad, dan is de Arctis Pro + GameDAC de beste gamingheadset die we ooit gezien hebben.

Arctis Pro + GameDAC kopen op Bol.com

Beste premium draadloze gaming headset: Sennheiser GSP 370

gsp370

De Sennheiser GSP 370 is een bijzonder capabele draadloze gamingheadset, met een stevig design, realistisch geluid en een batterij die tot wel 100 uur meegaat. De sound signature is warm en uitnodigend, met goede geluidsprojectie en een soundstage die breder is dan wat je zou verwachten van een gesloten hoofdtelefoon. De microfoon is ook goed, al zouden we een USB of XLR microfoon aanraden als je van plan bent om content te maken in plaats van gewoon met je vrienden op Discord te praten.

De GSP 370 is aan de zwaardere kant met 285 gram, maar is voldoende gebalanceerd en comfortabel dat het niet stoort om deze lange periodes te dragen. De verbinding loopt via een 2.4Ghz USB-dongle, zonder optie voor Bluetooth of een 3.5mm-input. Hierdoor kan je de hoofdtelefoon enkel gebruiken op een pc of PS4. Voor smartphones is dat niet erg, want de GSP 370 is te groot en zwaar om zomaar overal mee te dragen, maar voor Xbox One-eigenaars is het erg jammer dat ze buiten de boot vallen. De GSP 370 is een goede keuze om te gamen, en dankzij de batterijduur is het gemakkelijk om deze aan te raden boven alternatieven.

Sennheiser GSP 370 kopen op Amazon

De duurdere GSP 670 is ook de moeite in deze categorie. De batterij gaat hier maar 15 uur mee en hij weegt maar liefst 400 gram, maar de GSP 670 klinkt beter en heeft Bluetooth, waardoor hij op meer apparaten aangesloten kan worden. Of dit het prijskaartje goed maakt, is aan jou om te overwegen.

Sennheiser GSP 370 kopen op Amazon

Beste Xbox One headset: SteelSeries Arctis 9X

arctis_9x

De Arctis 9X is de beste gamingheadset die we al getest hebben voor de Xbox One, met uitstekende, neutrale audioreproductie, een comfortabele fit dankzij de hoofdband en een lange batterijduur van zo'n 20 uur. De kwaliteit van de microfoon is ook goed, met een uitschuifbaar design dat je ook gemakkelijk kunt positioneren. Dankzij de handige besturing voor volume, game/chat-balans en connectiviteit is deze headset ook een droom om te gebruiken.

De Arctis 9X gebruikt Xbox Wireless (2.4GHz) om zonder dongle met de Xbox One te verbinden, maar de headset komt ook met Bluetooth, handig als je op je smartphone naar muziek wilt luisteren of wilt telefoneren tijdens het gamen. De 9X kan ook gebruikt worden met Windows-pc's als je een Xbox Wireless Adapter in huis hebt. Die heb je mogelijk al in huis als je een oudere Xbox One-controller voor pc hebt gekocht.

SteelSeries Arctis 9X kopen op Bol.com

Beste Switch headset: SteelSeries Arctis 1 Wireless

arctis_1

De Arctis 1 Wireless is opnieuw een sterke gamingheadset van SteelSeries, een simpelere versie van het gebruikelijke design dat de firma gebruikt, zonder elastische hoofdband maar mét de atletische schuimen oorschelpen. De hoofdbank maakt deze hoofdtelefoon iets minder comfortabel dan de varianten van SteelSeries, maar het design wordt er wel lichter door waardoor het aangenamer is om deze langere tijd te dragen.

De Arctis 1 Wireless onderscheidt zich met zijn connectiviteit: er is een 2.4GHz draadloze verbinding via een USB-C-dongle die heel discreet onderaan je Nintendo Switch of Android-smartphone zit. Dankzij de dongle heb je geen last van de gebruikelijke onzin die hoort bij Bluetooth verbindingen en ligt de latency ook lager, wat cruciaal is voor gamen of zelfs het kijken van een film. Je kunt de dongle ook op pc's, PS4 en oudere laptops aansluiten dankzij de USB-C- naar USB-A-convertor die bij in de verpakking zit. Daarbovenop heb je ook nog een simpele 3.5mm-kabel om met draad aan te sluiten op zowat alle apparaten.

Over het geluid zijn we iets minder enthousiast. Muziek, films en games klinken prima, helder en verstaanbaar, maar het is niet echt rijk aan detail of bass. De microfoon is eveneens meer dan voldoende om met je teamgenoten op Discord te praten, maar is lang niet de beste die we al gebruikt hebben. Maar door de lage kostprijs, het comfort en het gebruiksgemak, is dit geen dealbreaker.

SteelSeries Arctis 1 Wireless kopen op Bol.com

Als je echter toch wat meer wilt spenderen, dan is de beste premium Switch-headset die we getest hebben de Asus ROG Strix Go 2.4. Deze headset heeft dezelfde essentiële features als de Arctis 1 Wireless, met dezelfde connectiviteit in een lichtgewicht design, maar onderscheidt zich wel op andere vlakken.

Het belangrijkste is dat de Strix Go 2.4 stukken comfortabeler is dan de SteelSeries door de uistekende balans in design en de gevulde lederen oorschelpen. Je kunt de hoofdtelefoon ook gemakkelijk opvouwen en opbergen in de meegeleverde harde case. De audiokwaliteit is ook stukken beter, met 40mm-drivers die een betere bass leveren en een warmere sound signature laten horen. De microfoon heeft ook betere noise cancellation. De Strix Go 2.4 is zonder twijfel de betere headset, maar het prijsverschil met de Arctis 1 Wireless is wel aanzienlijk.

ASUS ROG Strix Go 2.4 kopen op Amazon

Best open gaming hoofdtelefoon: Sennheiser HD 58X Jubilee

jubilee

Sennheiser is een legendarische naam in de wereld van audio en daar is een goede reden voor. Hun samenwerking met Drop.com resulteerde in de HD 58X Jubilee, een open hoofdtelefoon die een brede soundstage, neutrale geluidsreproductie en een fantastisch comfortabele fit heeft dankzij lage gewicht en veloursen oorschelpen. De bass is ook verbazend sterk voor een open headset. Zoals met alle open hoofdtelefoons isoleert de HD 58X Jubilee niet zo goed, dus je omgeving zal kunnen meeluisteren en omgevingsgeluid zal ook hoorbaar zijn. Vooral aan te raden in stille omgevingen dus.

De HD58X Jubilee heeft geen ingebouwde microfoon dus je zou deze moeten combineren met een goede gamingmicrofoon zoals de ModMic of een Blue Yeti.

Beste gaming headset die tegen een stootje kan: Corsair Virtuoso SE

virtuoso

Als je hoofdtelefoons constant breken omdat je bijvoorbeeld steeds met je bureaustoel over de draad rijdt, of de slechte gewoonte hebt om je headset op je bureau te smijten als je verliest, dan heb je misschien een extra stevig model nodig. De gamingheadset met de beste bouwkwaliteit die we in handen kregen was Corsairs topmodel Virtuoso SE Wireless.

Deze variant op de normale Virtuoso vervangt het plastiek door aluminium, waardoor het normaal al stevige design praktisch onbreekbaar wordt. Andere kleine aanpassingen zoals opladen via USB-C en subtiele ledverlichting doen de headset ook modern aanvoelen. De Virtuoso SE is ook draadloos, dus je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken dat je over de draad zal rijden. Naast een goed design, werkt de Virtuoso SE ook gewoon goed, met een heldere sound signature, een redelijke microfoon en een batterijduur van 20 uur. Het enige nadeel is dat deze headset in het begin nogal klemt op je hoofd, maar dat gaat weg naarmate je de hoofdtelefoon langer gebruikt. En de prijs is helaas ook niet mals. Desondanks is dit wel een sterk product van Corsair.

Corsair Virtuoso SE kopen op Bol.com

Een waardig alternatief is de Poly Rig 500 Pro Esports Edition. Deze hoofdtelefoon heeft een metalen exoskeleton dat zelfs zwaar misbruik kan doorstaan en de headset een militaire look geeft. Maar je kan de hoofdtelefoon niet draadloos gebruiken, de geluidskwaliteit is gemiddeld en de microfoon stelt wat teleur. Daarom dat we de Virtuoso SE de betere hoofdtelefoon vinden.

RIG 500 PRO kopen op Bol.com

Vaak gestelde vragen

Is het de moeite om 5.1 of 7.1 surround sound te gebruiken?

Dat hangt er van af. Als je jezelf helemaal wilt onderdompelen in een game of film, dan kan de virtual surround sound mode die veel gamingheadsets hebben leuk zijn om mee te spelen. Je kunt zelfs surround sound processing toevoegen aan hoofdtelefoons die het niet ondersteunen op pc's met Windows 10 of de Xbox One door gebruik te maken van Windows Soic of Dolby Atmos for Headphones. Als je echter een competitief voordeel wil hebben, dan raden we aan om surround sound uit te schkalen. Het proces dat het fake surround sound maakt, maakt het veelal moeilijker om voetstappen en andere stille audio cues te horen, er wordt een vertraging op de effecten toegoevegd en ze zijn veelal minder gedetailleerd. In de plaats raden we je aan om te kijken naar hoofdtelefoons met een brede audio stage, zoals vele open hoofdtelefoons, aangezien dit het effectief gemakkelijker zal maken om voetstappen van vijanden te plaatsen in je virtuele omgeving.

Moet ik een draadloze hoofdtelefoon kopen?

Draadloze hoofdtelefoons geven je vrijheid. Je kunt lekker een boterham smeren in de keuken of in de verste zetel gaan zitten zonder dat je rekening moet houden met de lengte van de draad van je headset. Maar een draadloze headset heeft wel een batterij, en batterijen moeten opgeladen worden elke zoveel dagen of weken. Het kan best irritant zijn als je geluid ineens weg valt in het midden van een vuurgevecht. Als je de neiging hebt om in veel verschillende posities te zitten of te verplaatsen tijdens het gamen, of je vindt het ergerlijk dat je vastzit aan je bureau, dan is draadloos gaan een goede keuze. Maar zo nee, dan spaar je best je geld uit en ga je gewoon lekker voor een bedrade hoofdtelefoon.

Welke merken moet ik in het oog houden?

Dit is geen volledige lijst maar hoofdtelefoons van HyperX, SteelSeries en Sennheister hebben een goede reputatie. Razer, Logitech, Turtle Beach en Astro hebben ook een aantal sterke modellen op de markt gebracht, maar er zitten ook wat missers in hun catalogus. Uiteindelijk is het het beste om gewoon model per model te kijken en niet zo hard op merken te letten.

Waarom werken sommige headsets wel op PS4 en pc maar niet op Xbox One?

De PS4 en pc's ondersteunen bepaalde verbindingsopties die de Xbox One niet heeft. Zo heb je op de PS4 en op pc's een 3.5mm-connector, een optical ingang, Bluetooth en USB. De Xbox One daarentegen had op de eerste generatie Xbox One-controllers geen 3.5mm-ingang, waardoor je een Xbox One Stereo Headset Adapter moest kopen. De Xbox One werkt ook enkel met gecertifieerde USB-apparaten en heeft in plaats van Bluetooth een gespecialiseerde draadloze verbinding. Je moet dus headsets vinden die specifiek vermelden dat ze Xbox One-compatibel zijn. De laatste optie is je headset verbinden via optical (S/PDIF) maar de modellen die dat kunnen zijn zeldzaam. We hebben in onze beschrijvingen hierboven telkens beschreven welke verbindingen de headsets hebben.

Hoe kan ik het geluid van mijn huidige hoofdtelefoon verbeteren?

Uitstekende vraag! Het komt veelal neer op persoonlijke smaak natuurlijk, maar wij verkiezen de "verbeteringen", zoals gesimuleerde surround sound en agressieve equaliser settings, uit te schakelen. Je wilt dat het geluid zo min mogelijk bewerkt wordt door algoritmes in extra software. Vertrouw in het kunnen en de inzicht van de vakmannen die de games gemaakt hebben en de ingenieurs die de headset gebouwd hebben. Wat je wel kan doen is een DAC (Digital-to-Analogue Converter) kopen, die het audio processing van je pc overneemt en het werk beter doet, zonder vertraging of onbetrouwbare software. Een DAC zoals de Audioengine D1 kost echter al snel 100 euro, en als je een écht goede wil, ben je veel meer geld kwijt.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread