Streamingdienst Project Tempo van Amazon gaat in 2021 van start

Google en Microsoft krijgen concurrentie

The New York Times heeft nieuwe informatie over Project Tempo, de nieuwe streamingdienst van Amazon. Die krijgt volgens de Amerikaanse krant in 2021 een eerste versie.

Zo lezen we dat Amazon momenteel meer dan honderd miljoen dollar investeert in de streamingdienst. Dat het bedrijf van Jeff Bezos investeert in een eigen gamingplatform is niet zo verwonderlijk als je weet dat de gamingindustrie in 2020 naar alle waarschijnlijkheid een omzet van ongeveer 160 miljard dollar draait. Dat bedrag is meer dan het dubbele van de wereldwijde omzet van de muziekindustrie (19 miljard dollar) en de box office in de filmindustrie (43 miljard dollar) samen.

Naast die grote investering maakt vice-president Mike Frazzini ook bekend dat het bedrijf probeert om 'het beste van Amazon naar de gamingindustrie te brengen'. Daarom werkt het bedrijf onder andere aan een eigen multiplayershooter, Crucible. De release van die game is evenwel uitgesteld tot in mei omwille van het coronavirus.

Dat het coronavirus voor opschudding in de gamingindustrie zorgt, is al lang geen verrassing meer. Eerder vervroegden webwinkels al de verkoop van Final Fantasy 7 Remake en zorgen mogelijke logistieke problemen ervoor dat The Last of Us Part 2 en Marvel's Iron Man VR werden uitgesteld. Ook Wasteland 3 kampt met een uitgestelde release. Naast games lijden ook evenementen onder de crisis, onder andere QuakeCon 2020 is afgelast door mogelijke logistieke problemen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread