Gamereleases mei 2020 - De 7 opvallendste gamereleases van deze maand

Met onder meer Minecraft: Dungeons, Fast & Furious Crossroads en Xenoblade Chronicles: Definitive Edition.

Door de aanhoudende coronamaatregelen moeten we nog even doorbijten en zoveel mogelijk thuisblijven. Gelukkig zijn games het ultieme remedie tegen verveling. April bracht onder onder meer remakes van Final Fantasy 7 en Resident Evil 3, maar wat heeft de komende maand voor je in petto? Hieronder vind je de opvallendste gamereleases van mei 2020.

Someday You'll Return

Datum: 5 mei 2020
Platform(s): pc

Horrorfans die vooral van verhaalgedreven games houden, moeten Someday You'll Return absoluut in de gaten houden. In de psychologische horrorgame ga je als vader op zoek naar je weggelopen dochter, maar wel in een bos waar je als kind nare herinneringen aan hebt overgehouden. Someday You'll Return is ontwikkeld door het Tsjechisch duo CBE Software dat zich onder meer door Outlast, Resident Evil 7 en The Vanishing of Ether Carter heeft laten inspireren.

The Wonderful 101 Remastered

Datum: 22 mei 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch

The Wonderful 101 was op de Wii U een behoorlijke flop. Niet zozeer omdat het een slechte game is - integendeel zelfs - maar omdat het simpelweg niet het grote publiek wist te bereiken. Dankzij een succesvolle Kickstarter-campagne van Bayonetta-studio PlatinumGames krijgt deze aparte game een tweede kans. In The Wonderful 101 stuur je een leger superhelden aan die de aarde van een buitenaardse invasie moeten behoeden.

The Elder Scrolls Online: Greymoor

Datum: 26 mei 2020 (consoles: 9 juni 2020)
Platform(s): pc, Mac, PlayStation 4, Xbox One

The Elder Scrolls Online vierde in april alweer zijn zesde verjaardag. Greymoor is het nieuwste chapter, een overkoepelend avontuur dat nog het hele jaar doorloopt. Wat het vooral interessant maakt, is dat je terugkeert naar de plek waar het voor veel liefhebbers van de serie allemaal begon: Skyrim. Greymoor speelt zich overigens duizend jaar voor de gebeurtenissen in The Elder Scrolls 5 af, waarbij je de strijd met de Vampire Lords aangaat.

Elder Scrolls Online Greymoor kopen op Bol.com

Minecraft: Dungeons

Datum: 26 mei 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Switch, Xbox One

Minecraft: Dungeons is nogal een vreemde eend in de bijt. De game is namelijk in tegenstelling tot zijn naamgenoot een actie-RPG waarin je monsters doodt, loot verzamelt en door grotten kruipt. Oftewel: hakken en verzamelen à la Diablo en Path of Exile. Eerder liet Minecraft: Story Mode van TellTale ons al zien dat je Minecraft prima met andere genres kunt combineren.

Minecraft Dungeons kopen op Bol.com

BioShock: The Collection

Datum: 29 mei 2020
Platform(s): Switch

Eind 2019 liet 2K Games weten dat er een nieuwe BioShock in de pijplijn zit, maar dat we die nog niet snel hoeven te verwachten. Tot die tijd moet je het dus doen met de collectie remasters van BioShock, BioShock 2 en BioShock: Infinite, plus alle uitbreidingen. Misschien een beetje mosterd na de maaltijd, maar verder een goed excuus om hoog in de wolken (of diep onder zee) te geraken.

BioShock: The Collection kopen op Bol.com

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Datum: 29 mei 2020
Platform(s): Switch

Xenoblade Chronicles 2 op de Switch is een waardige opvolger van het eerste deel dat de lat al behoorlijk hoog legde. Goed nieuws voor wie het origineel nooit heeft gespeeld: Monolith Soft brengt nu namelijk de Definitive Edition van de Wii-klassieker uit. Naast het gebruikelijke audiovisuele likje verf kun je onder meer verbeterde gameplay en een nieuwe epiloog verwachten.

Xenoblade Chronicles kopen op Bol.com

Fast & Furious Crossroads

Datum: mei 2020
Platform(s): pc, PlayStation 4, Xbox One

Ooit heeft Need For Speed een poging gewaagd om zijn bandensporen in de filmindustrie achter te laten. Nu is het de beurt aan Fast & Furious om met gierende banden naar console en pc te scheuren. Vaak zijn games en films een ongelukkig huwelijk, maar niemand minder dan Project CARS-studio Slightly Mad Studios ontwikkelt de game. Stiekem zijn we dus best nieuwsgierig.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread