Animal Crossing New Horizons - 6 tips voor beginners

Tips voor een rustig eilandleven.

Eindelijk! Na acht jaar wachten is er een nieuwe Animal Crossing gelanceerd. In de Animal Crossing New Horizons review van Bruce lees je dat enkele pijnpunten van de Animal Crossing-formule slim zijn aangepakt.

De eerste dagen kunnen echter wat overweldigend zijn. Vooral als je nog niet helemaal met de reeks bekend bent. Daarom hebben we een aantal Animal Crossing New Horizons tips op een rij gezet om je die eerste dagen door te helpen.

Twijfel niet te veel over grote beslissingen

New Horizons is een stuk flexibeler dan zijn voorgangers. Zo heb je nu de mogelijkheid om dingen te craften. Je hoeft je evenmin druk te maken om je eerste kampeerplaats, want die mag je uiteindelijk verplaatsen.

animal_crossing_tips_guide_1

Hetzelfde geldt voor grote faciliteiten. Je hoeft alleen maar even met Tom Nook bij de servicebalie te praten. Wanneer je over een spiegel beschikt, krijg je zelfs de mogelijkheid om je uiterlijk en geslacht aan te passen.

Tot slot hoef je je niet druk te maken over de indeling van je eiland. Dankzij terraforming pas je het terrein namelijk naar eigen wens aan. Al moet je wel even wachten, want die functies zijn niet gelijk beschikbaar.

Maak je dus niet druk of je meteen alles goed doet. Animal Crossing New Horizons is juist een relaxed uitstapje, waarbij je altijd nog dingen kunt aanpassen.

Je moet diepe zakken hebben

Om rijk te worden moet je alles - en dan ook alles - oppakken. Want alleen zo betaal je makkelijker je lening af en zorg je ervoor dat je een groter huis krijgt. Al is het wel handig als je dan wat diepere zakken hebt.

Gelukkig zijn er een aantal upgrades die je leven op het eiland makkelijker maken. Daarvoor hoef je alleen maar de Nook Stop bij Tom Nooks servicebalie op te zoeken. Met de Nook Stop kun je je Nook-miles voor upgrades omruilen, waaronder een upgrade om meer schelpen, insecten, vissen en andere objecten te dragen. Logischerwijs is dit een van de eerste upgrades die je wil halen, want zo krijg je meer en meer Klingels.

animal_crossing_new_horizons_tips_guide_7

Als je echt nog meer ruimte nodig hebt, verwijzen we je naar je opslagruimte in je woning. Die is namelijk vrijwel oneindig.

Vliegensvlug gereedschap regelen!

Je begint Animal Crossing New Horizons zonder gereedschap. Daardoor zijn sommige taken de eerste dagen nogal lastig. Al is daar een snelle oplossing voor.

animal_crossing_new_horizons_tips_guide_2

Ga naar Dodo Airlines en boek een ticket naar een mysterieus eiland. Eenmaal daar aangekomen verkoopt de piloot Wilbur meerdere stukken gereedschap. Ze zijn dus niet gratis, maar wel goedkoop genoeg om zo'n reisje te rechtvaardigen. Hou er ook rekening mee dat je Nook-miles nodig hebt om bij het eiland te komen.

Pluk de dag

Er zijn genoeg manieren om in Animal Crossing Klingels te verdienen. Zo leveren schelpen, vissen en insecten wel wat Klingels op. Ook is het mogelijk om iedere zondag via verkoopster Daisy Mae wat extra geld te regelen. Of je begint gewoon een boomgaard.

animal_crossing_new_horizons_tips_guide_6

In het begin beschik je natuurlijk over een soort fruit, maar door een bezoekje aan een mysterieus eiland of het eiland van een vriend heb je vrij snel de beschikking over appels, kersen, peren en meer.

Verkoop dit exotische fruit dan ook niet direct, maar plant een aantal in de grond. Het vergt wat voorbereiding, maar in een mum van tijd heb je een boomgaard waarmee je iedere dag keiharde Klingels verdient.

Praat met de andere bewoners

Het is gemakkelijk om jezelf in je dagelijkse routine te verliezen. Alle bomen moeten namelijk iedere dag flink geschud worden. Iedere steen moet een tik krijgen. Alle vlinders moeten gevangen worden. Pas alleen op dat je de andere bewoners van je eiland niet verwaarloost.

Praat daarom iedere dag met de markante bewoners. Soms krijg je cadeautjes, zoals doe-het-zelfplannen, meubels of kledingstukken. Misschien word je zelfs hele goede vrienden met een van je buren.

animal_crossing_new_horizons_tips_guide_4

Ook Tom Nook, curator Blathers, Timmy en Tommy zorgen wel eens voor interessante gesprekken. Dus wees niet schuw.

Doe het rustig aan

De Animal Crossing-reeks is zo ontworpen om er voor een langere periode van te genieten. Dat betekent niet dat je tijdens weekends geen lange speelsessies kunt hebben, maar soms moet je gewoon de game afsluiten en wachten op een nieuwe dag.

animal_crossing_new_horizons_tips_guide_5

Natuurlijk kun je de datum van je Nintendo Switch vooruitzetten, maar het is eigenlijk veel leuker om de game van dag tot dag te beleven. Net zoals het echte leven. Dus neem een stapje terug en ervaar die rust.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

The Sims 4 krijgt Tiny Living DLC

Maximaal plezier op een minimale oppervlakte.

FTL: Faster Than Light tijdelijk gratis in de Epic Games Store

Haast je, deze aanbieding verdwijnt sneller dan de snelheid van het licht.

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread