Call of Duty: Warzone - 9 tips voor geavanceerde spelers

Tips voor de volgende stappen.

Geavanceerde Warzone battle royale-spelers, komt nader! Heb je ondertussen al wat uren op de teller in Verdansk, maar kun je nog wel wat tips gebruiken om nog beter te worden? Dan is dit artikel zeker de moeite waard om eens door te nemen. Zo wordt de kans op de eindoverwinning groter. Ben je toch nog aan het twijfelen, bekijk dan ook zeker eens onze Warzone battle royale beginner tips.

9 tips om nog beter te worden in Warzone.

1. Campen in hoge gebouwen is zeer effectief. Via de verschillende verkenningscontracten krijg je een beloning als je in een gebied blijft wanneer de volgende cirkel geel kleurt. Slaag je daarin, dan ga je zo snel mogelijk naar een ander hoog gebouw in de buurt van die cirkel. Daar zoek je een goed uitkijkpunt op het dak, rust je jezelf uit met een sniper rifle en een bijbehorende scope en plaats je een claymore-mijn bij de deur om aanvallen in je rug te voorkomen. Sommige gebouwen zijn wel tot dertien verdiepingen hoog en fungeren dus als een geweldig uitkijkpunt om je tegenstanders van ver neer te schieten of spelers in de buurt te markeren. Om snel van de ene naar de andere locatie te gaan, raden we je aan om je parachute te gebruiken.

2. Aan alles zijn echter nadelen verbonden en snipen is daar geen uitzondering op. Wanneer je je directe tegenstander(s) niet meteen uitschakelt, raak je voor het weet verzeild in een vuurgevecht. Dat levert vaak lastige toestanden op, want voor je het weet zit je door je armor plates en ammo heen. Daarom is het vaak beter om te genezen en te vertrekken. Val als sluipschutter dus alleen aan vanuit een hogere positie dan je tegenstander. Dat levert veel meer voordelen op.

3. De rand van het bespeelbare gebied opzoeken brengt grote risico's met zich mee, maar is ook een erg belonende strategie. Zo is het beter om te landen aan de rand van de map, spullen te verzamelen en je alleen te verplaatsen als het gebied verkleint. Hierdoor overleef je langer en is de kans op de overwinning bijgevolg groter.

4. Wanneer je de vijand ziet, ga dan in de aanval. Aan Warzone is een serieus psychologisch kantje verbonden. Een regen van kogels is soms al genoeg om ervoor te zorgen dat je tegenstander de dekking verlaat, panikeert of de duimen legt. Ben je echter goed in dekking en heb je een groot gezichtsveld, dan moet je in de meeste gevallen niet bang zijn om een vuurgevecht aan te gaan.

5. Kijk wel goed naar je wapens alvorens je een gevecht aangaat. Dat je geen gevecht van dichtbij aangaat met een sniper of vanaf een grotere afstand met SMG moeten we je hopelijk niet vertellen. Die wapens zijn namelijk erg onhandig in langeafstandssituaties. Assault Rifles en LMGs daarentegen zijn wel ideale wapens voor langere afstanden. De boodschap is om eerst naar je uitrusting en specialiteit te kijken en dan over te gaan tot actie. Hier vind je een overzicht van de beste wapens voor elke afstand.

6. "Hot drop" om je vaardigheden te oefenen. Ook al ben je een doorgewinterde speler van de multiplayer van Modern Warfare, wat extra oefening kan zeker geen kwaad. Warzone biedt namelijk andere omgevingen aan en het bereik van de wapens varieert sterk met de andere modi. Om je vaardigheden in vuurgevechten te oefenen, land je best in het midden van de map. Daar starten de meeste spelers en is een vuurgevecht nooit veraf. Met de "Hot drop"-methode is de kans om als winnaar uit de bus te komen weliswaar erg moeilijk. Enkel vaardige spelers (of spelers met veel geluk) maken hier kans op de overwinning.

7. Gebruik geen Self-Revive Kits in het gasgebied, tenzij je vlakbij de veilige zone bent. Iedereen die toch zo'n kit in het gas gebruikt, sterft nog voordat die is opgestaan. Als je je toch in het gasgebied bevindt, is het slimmer om naar Gulag te gaan en daar te strijden om terug te komen. Of je kunt een bevriende speler vragen om je terug in de game te brengen via een Buyback.

8. Leer de map kennen. Bestudeer de map om kennis te maken met de slechte en de goede kanten en de mogelijkheden. Zo heb je alvast een streepje voor op je tegenstanders. Wist je bijvoorbeeld dat je zowel naar boven als naar beneden kan abseilen in de verschillende liftkokers?

9. Leg alles samen met je groepsleden. Omdat het moeilijk is om Warzone in je eentje te winnen, is het belangrijk om alles te delen met je teamgenoten. Zo kun je in een team samen geld sparen, tegenstanders aanduiden of loot vergaren. Heb je ammo, wapens of armor plates te veel, dan deel je die best met je teamgenoten. Verder is het ook verstandig om vooraf samen je strategie te bepalen. Zoals veel dingen in het leven, is Warzone leuker met vrienden.

ADVERTENTIE

Gerelateerde content

Verder op de site...

Wolfenstein: Youngblood heeft een open levelstructuur

Dankzij ontwikkelaar Arkane Studios.

Metro Exodus krijgt twee DLC-pakketten

Met nieuwe personages in de hoofdrol.

Apex Legends verbant meer dan 770.000 cheaters

Dankzij de nieuwe rapporteringstool.

Borderlands 3 bevat microtransacties

Maar enkel voor cosmetische voorwerpen.

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread