Call of Duty: Warzone tips - Beste wapens, Contracts, Gulag uitgelegd

(War)zo'n goeie tips!

Call of Duty: Warzone is eindelijk gelanceerd na tal van geruchten, lekken en datamining avontuurtjes. Warzone bestaat eigenlijk uit twee verschillende modi: Battle Royale en Plunder. Dit artikel geeft je tips om de Battle Royale modus te winnen. Wel moeten we er meteen bijzeggen dat Warzones Battle Royale een serieuze twist geeft aan het genre, met flink wat eigen innovaties en wijzigingen.

Om ervoor te zorgen dat je het op kunt nemen tegen de '360 no-scopers' en YouTubers pro-gamers die de servers bevolken, geven we je bij deze enkele waardevolle tips die vooral voor beginners nuttig kunnen zijn. Vergeet niet dat Warzone volledig free-to-play is en ook met cross-play werkt waardoor spelers op pc, PS4 en Xbox One allemaal samen spelen. Hoewel je Xbox Live Gold nodig hebt om op Xbox te spelen, heb je geen PS Plus nodig voor op PS4. Voor op pc heb je dan weer enkel een gratis Battlenet account nodig.

Bezit je ook Modern Warfare (a.k.a. de base game waar Warzone technisch gezien ook deel van uitmaakt) dan heb je bepaalde voordelen. Je vrijgespeelde skins, operators en de levels van je Battle Pass uit de normale Modern Warfare multiplayer dragen namelijk over. Eenmaal je beter bent in Warzone, kijk dan zeker naar onze Warzone battle royale tips voor geavanceerde spelers.

Beheers de parachute

Heb je ooit een battle royale gespeeld, dan voelt het ongetwijfeld zeer vertrouwd aan om bij het begin van een match uit een vliegtuig te springen. De manier hoe je parachute in Warzone werkt, vergt echter wat gewenning. Net zoals in PUBG kun je je parachute vroeg opendoen om zo ver mogelijk te reizen, maar in Warzone kun je het touw ook op elk moment doorsnijden. Dat geeft je een flinke snelheidsboost om sneller op de grond te zijn dan vijanden.

Nog interessanter is dat je het touw kunt doorsnijden en vervolgens de parachute weer opendoen - en je kunt dit proces herhalen zoveel als je wilt. Op die manier kun je vallen en glijden combineren om snelheid en afstand te maximaliseren. Ook tijdens de match zelf kun je van hoge gebouwen springen en je parachute gebruiken om zachtjes te landen. Meer geavanceerde spelers gebruiken het zelfs om van gebouw naar gebouw te springen.

Cash is alles

In Warzone draait alles om cash. Je vindt het vaak op de grond in gebouwen, krijgt het - samen met wapens - wanneer je een supply crate opent en verdient het ook wanneer je vijanden doodt. Dat geld is belangrijk omdat je vervolgens bij Buy Station essentieel materiaal zoals killstreaks, een self-revive en een revive voor je teamgenoten kunt kopen. Oprapen dus!

Als je nog sneller geld wilt verdienen, is het bovendien een goed idee om Contracts te voltooien. Dit zijn opdrachten die je kunt activeren door het desbetreffende icoontje op te sparen in de wereld. Er zijn drie soorten uitdagingen die erdoor geactiveerd worden: Bounty (dood een bepaalde speler), Recon (beveilig een bepaald gebied) en Scavenger (open een aantal supply crates). Vaak is het risico laag en de beloning groot, dus zeker doen!

Contracts zijn actief voor het hele team

Om de vorige tip nog wat meer uit te leggen: wanneer je een Contract activeert, geldt deze voor het gehele team. Iedereen krijgt bovendien de cash beloning individueel. Het loont dus om deze uitdagingen aan te gaan, gezien ze iedereen een flinke cash boost te geven - die vervolgens gebruikt kan worden om teamleden terug te reviven.

Je health regenereert automatisch

Een drastische wijziging die Warzone doorvoert in het battle royale genre is dat je gezondheid automatisch regenereert als je enkele seconden niet geraakt wordt. Er is wel een tactisch item genaamd Stim Shot, dat je kan gebruiken om instant weer volle health te hebben. Het is echter enkel nuttig in noodsituaties, gezien je meestal kunt vertrouwen op de standaardregeneratie. Dat regenereren geldt uiteraard wel niet in de gascirkels.

… maar zorg dat je het armor systeem begrijpt

In Warzone heb je naast je health ook armor. Standaard spawn je met twee van de drie segmenten. Elk segment telt voor ongeveer 50 HP, waardoor je dus maximum 250 HP kunt hebben. Om alle segmenten te vullen, moet je armor plates vinden. Deze liggen verspreid over de map en zijn vooral te vinden in gebouwen.

Je kunt er maximum vijf tegelijk meedragen. Om je armor aan te vullen moet je wel wat tijd vrijmaken en tijdens dat proces ben je kwetsbaar. Interessant genoeg telt een plate altijd voor een vol segment. Als je 1,5 segmenten over hebt en je gebruikt een armor plate, is het resultaat dus 2,5 segmenten.

Wapens en hun zeldzaamheid

Warzone gebruikt een loot systeem voor wapens dat te vergelijken valt met Fortnite. Terwijl je de wereld verkent, vind je namelijk verschillende variaties van dezelfde wapens: wit is 'common', groen is 'uncommon', blauw is 'rare', paars is 'epic' en tot slot is oranje 'legendary'. Je kunt dus eerst een 'common' M4 vinden, maar even later een 'epic' M4.

Afhankelijk van hoe zeldzaam het is, heeft het wapen meer attachments. Dit wordt ook gedemonstreerd door de kleine diamantjes naast de naam van het wapen. 'Common' wapens hebben bijvoorbeeld geen enkele attachment, terwijl 'epic' wapens vijf attachments hebben.

Tot slot kun je soms ook rode icoontjes naast wapens zien staan. Dit duidt op loadouts die door spelers zelf zijn samengesteld en uit Drop Kits zijn gehaald. Deze zal je vooral tegenkomen wanneer je een andere speler hebt verslaan en door zijn of haar loot gaat.

De Gulag

De Gulag is waarschijnlijk de coolste innovatie van Warzone. Wanneer je voor het eerst sterft (en zolang dit voor de vijfde cirkel gebeurt) word je naar de Gulag gestuurd. Daar vecht je tegen een andere speler - die ook is gestorven - in een een-tegen-een gevecht la Gunfight.

Je spawnt allebei met dezelfde loadouts, maar zult merken dat deze wel willekeurig worden samengesteld. Net zoals bij Gunfight zelf dus. Als je nog niet aan de beurt bent maar aan de rand van de arena staat toe te kijken, kun je andere spelers een mep verkopen, het gevecht bekijken en zelfs steentjes gooien - al doen die wel geen schade.

De winnaar mag weer deelnemen aan de battle royale match, al zij het zonder de wapens en cash die je voordien had verzameld. De verliezer hoeft ook niet te wanhopen, want teamgenoten kunnen nog steeds een Squad Buyback kopen aan een Buy Station.

Drie perks in Warzone hebben

De gewone loadouts en bijbehorende perks van de Modern Warfare multiplayer zitten ook in Warzone. Je kunt ze namelijk oproepen via de Loadout Drop Marker, te koop bij elke Buy Station. Dit kan ook gebeuren via random air drops.

Perks kunnen een immens verschil betekenen. Niet opduiken wanneer een UAV scant, stiller rondbewegen, meer granaten ronddragen… Allemaal extreem belangrijk om het te overleven en het wordt dus aanbevolen om zo snel mogelijk je loadout te optimaliseren en te summonen in Warzone.

plunder

Gebruik het ping systeem!

Apex Legends introduceerde het al met verve (al is de co-op van Portal 2 eigenlijk de eerste keer dat wij het zagen opduiken) en Warzone gebruikt het ook: een ping-systeem waarmee je zonder woorden met je teamgenoten kunt communiceren. Hiermee kun je specifieke plekken aanduiden voor je teamgenoten.

Dit is een extreem handige tool om af te spreken waar je als team gaat landen, om supply crates aan te duiden en - misschien nog het allerhandigste - om vijanden mee te markeren. Hoewel het zeker niet even diepgaand is als het systeem van Apex Legends, raden we je desalniettemin aan om er goed gebruik te maken.

Alle ammo is welkom

PUBG en Apex Legends (en zelfs Blackout van Black Ops 4) maken gebruiken van inventories, maar dat is niet echt het geval in Warzone. Hoewel je bijvoorbeeld wel armor plates verzamelt, zijn er geen aparte vakjes voor attachments noch voor ammo. Dit heeft een heel groot voordeel: hoewel er een limiet is van elk soort ammo dat je kunt oprapen, is er geen nadeel verbonden aan elk soort ammo oprapen - zelfs al heb je op dit moment geen wapen dat dat soort munitie gebruikt.

Er zijn vijf soorten ammo: eentje voor assault rifles en LMGs; eentje voor sniper en marksman rifles; eentje voor SMGs en pistolen; eentje voor shotgun; en eentje voor types raketlanceerders. Pak dus gerust alle ammo mee die je ziet liggen - je weet nooit wanneer het van pas kan komen!

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Gerucht: Dit zijn de nieuwe playlists voor Call of Duty: Warzone

Spelen we weldra in teams van twee of vier?

Call of Duty: Warzone verhoogt prijzen loadout drops

Prijsstijging levert eerlijkere sessies op.

Doom Eternal rondt de kaap van honderdduizend gelijktijdige spelers

Genoeg kandidaten om het helleleger aan te pakken.

Call of Duty: Warzone bereikt 30 miljoen spelers in tien dagen

Crisistijden zorgen voor een groot succes!

Verder op de site...

Wolfenstein: Youngblood heeft een open levelstructuur

Dankzij ontwikkelaar Arkane Studios.

Metro Exodus krijgt twee DLC-pakketten

Met nieuwe personages in de hoofdrol.

Apex Legends verbant meer dan 770.000 cheaters

Dankzij de nieuwe rapporteringstool.

Borderlands 3 bevat microtransacties

Maar enkel voor cosmetische voorwerpen.

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread