GTA 5 cheats voor PS4, PC, Xbox One, PS3, Xbox 360 - Alle wapens, geld, onoverwinnelijkheid etc.

GTA 5 cheats - Grand Theft Auto 5 cheat codes voor PS4, Xbox One, PS3 en Xbox 360. Alle wapens, voertuigen, geld, onoverwinnelijkheid en meer.

GTA 5 Cheats zijn fantastisch en dat bedoelen we niet gewoon voor wanneer je vastzit bij een moeilijke missie of activiteit. Integendeel: een game als GTA 5 die zoveel vrijheid en zo'n grote wereld biedt, is een geweldige speeltuin om keet in te schoppen. Daar zijn deze cheats dan ook perfect voor: ze geven je in een handomdraai helikopters, auto's en wapens om een dolle tijd te beleven in Los Santos en daarbuiten. De GTA 5 cheats gaan echter nog een stapje verder dan cheats in de meeste andere games, want ze geven je ook controle over de zwaartekracht, je Wanted Level en nog veel, veel meer. Veel plezier!

Waar je bij cheats voor GTA 5 op moet letten / hoe activeer je ze correct

Cheats zijn geweldig, maar pas ook op: zodra je ze gebruikt, dan worden Trophies en Achievements gedeactiveerd - of je nu op PlayStation, Xbox of pc speelt. Pas wanneer je de Cheats weer deactiveert, kun je weer alles verzamelen. Daarom raden we je ook aan om op zijn minst 2 aparte savegames te hebben: eentje om 'proper' te spelen en waarbij je dus geen cheats gebruikt, en eentje waarbij je wel cheats gebruikt.

Belangrijk, maar wel logisch: cheats werken niet in GTA Online. Dat zou leiden tot teveel chaos en oneerlijke situaties. Daarom zeggen we het je liefst nog eens expliciet, voor je je duimen vermoeit door nodeloos cheats te proberen activeren.

Goed, om nu over te gaan naar de cheats zelf: fouten bij het invoeren gebeuren wanneer je teveel haast hebt. GTA 5 is zeer vergevingsgezind bij het invoeren van cheats, dus je hoeft niet te proberen om records te verbreken. Rustig de knoppen indrukken is de boodschap, en dan werken de cheats altijd. Voor de pc cheats vermelden we trouwens altijd de getallen die je op je in-game smartphone moet invoeren.

Ben je op zoek naar cheats om alle auto's, brommers en andere voertuigen in GTA 5 te hebben? Bekijk dan deze pagina:

GTA 5 cheats - Voertuigen: auto's, motors, vliegtuigen en helikopters

Cheats voor vechten, wapens en je Wanted Level

Onkwetsbaar worden (ook wel God Mode genaamd)

Onkwetsbaarheid
PC - 1-999-724-4654-5537
PS4/PS3 - rechts, X, rechts, links, rechts,
R1, rechts, links, X, driehoek
Xbox - rechts, A, rechts, links, rechts, RB, rechts, links, A, Y

Volle health en armor

Volle health en armor
PC - 1-999-887-853
PS4/PS3 - O, L1, driehoek, R2, X, vierkant,
O, rechts, vierkant, L1, L1, L1
Xbox - B, LB, Y, RT, A, X, B,
rechts, X, LB, LB, LB

Opladen van je speciale vaardigheden

Opladen van je speciale vaardigheden
PC - 1-999-769-3787
PS4/PS3 - X, X, vierkant, R1, L1,
X, rechts, links, X
Xbox - A, A, X,
RB, LB, A, rechts, links, A

Slowmotion bij het richten

Slowmotion bij het richten. Waan je Max Payne!
PC - 1-999-332-3393
PS4/PS3 - vierkant, L2, R1, driehoek,
links, vierkant, L2, rechts, X
Xbox - X, LT, RB, Y,
links, X, LT, rechts, A

Alle wapens unlocken en volle munitie

Alle wapens en bakken munitie
PC - niet beschikbaar
PS4/PS3 - driehoek, R2, links, L1, X, rechts,
driehoek, naar beneden, vierkant, L1, L1, L1
Xbox - Y, RT, links, LB, A, rechts, Y,
naar beneden, X, LB, LB, LB
GTA_5_Cheats___Waffen1
GTA 5 Cheats - Zoveel om te ontdekken, zo weinig tijd

Explosieve melee-aanvallen

Explosieve melee-aanvallen
PC - 1-999-468-42637
PS4/PS3 - rechts, links, X, driehoek,
R1, O, O, O, L2
Xbox - rechts, links, A, Y,
RB, B, B, B, LT

Exploderende munitie

Exploderende munitie
PC - niet beschikbaar
PS4/PS3 - rechts, vierkant, X, links, R1, R2,
links, rechts, rechts, L1, L1, L1
Xbox - rechts, X, A, links, RB, RT,
links, rechts, rechts, LB, LB, LB

Brandprojectielen

Brandprojectielen
PC - 1-999-462-363-4279
PS4/PS3 - L1, R1, vierkant, R1, links,
R2, R1, links, vierkant, rechts, L1, L1
Xbox - LB, RB, X, RB, links,
RT, RB, links, X, rechts, LB, LB

Cheats om de wereld te be´nvloeden: het weer, zwaartekracht en bewegingen

Het weer aanpassen

Het weer aanpassen
PC - 1-999-625-348-7246
PS4/PS3 - R2, X, L1, L1,
L2, L2, L2, vierkant
Xbox - RT, A, LB, LB,
LT, LT, LT, X
GTA_5_Cheats___Wetter1
GTA 5 Cheats - Laat de zon lekker schijnen.

Zwaartekracht verminderen

Zwaartekracht verminderen
PC - 1-999-356-2837
PS4/PS3 - links, links, L1, R1, L1,
rechts, links, L1, links
Xbox - links, links, LB, RB, LB,
rechts, links, LB, links

Ijzel

Ijzel
PC - 1-999-766-9329
PS4/PS3 - driehoek, R1, R1, links,
R1, L1, R2, L1
Xbox - Y, RB, RB, links,
RB, LB, RT, LB

Slow motion

Slow motion
PC - 1-999-332-3393
PS4/PS3 - driehoek, links, rechts, rechts,
vierkant, R2, R1
Xbox - Y, links, rechts, rechts,
X, RT, RB


Dronken worden

Dronken worden
PC - 1-999-547-861
PS4/PS3 - driehoek, rechts, rechts,
links, rechts, vierkant, O, links
Xbox - Y, rechts, rechts, links, rechts,
X, B, links
GTA_5_Cheats___betrunken1
GTA 5 Cheats - Via codes kun je ook heel wat geld uitsparen.


Sneller zwemmen

Sneller zwemmen
PC - niet beschikbaar
PS4/PS3 - links, links, L1, rechts, rechts,
R2, links, L2, rechts
Xbox - links, links, LB, rechts, rechts,
RT, links, LT, rechts


Sneller lopen

Sneller lopen
PC - 1-999-228-8463
PS4/PS3 - driehoek, links, rechts, rechts,
L2, L1, vierkant
Xbox - Y, links, rechts,
rechts, LT, LB, X


Veel hoger springen

Veel hoger springen
PC - niet beschikbaar
PS4/PS3 - L2, L2, vierkant, O, O, L2,
vierkant, vierkant, links, rechts, X
Xbox - LT, LT, X, B, B, LT,
X, X, links, rechts, A


Wanted Level verhogen

Wanted Level verhogen
PC - 1-999-3844-8483
PS4/PS3 - R1, R1, O, R2, links, rechts,
links, rechts, links, rechts
Xbox - RB, RB, B, RT, links, rechts,
links, rechts, links, rechts

Wanted Level verlagen

Wanted Level verlagen
PC - niet beschikbaar
PS4/PS3 - R1, R1, O, R2, rechts,
links, rechts, links, rechts, links
Xbox - RB, RB, B, RT, rechts, links,
rechts, links, rechts, links

Makkelijk veel geld verdienen in GTA 5

Om zonder cheats op een makkelijke manier veel geld te verdienen in GTA 5, is het aangeraden om het verhaal door te spelen tot op het punt waar Lester aan Franklin vraagt om hem bij enkele zaken te helpen. Hij huurt Franklin namelijk in voor huurmoorden op CEO's van grote, beursgenoteerd bedrijven. Door die taken te voltooien, gaat het bedrijf in kwestie zo goed als ten onder, terwijl de aandelen van concurrerende bedrijven plots ongeziene hoogtes bereiken.

Voltooi de eerste missie voor Lester, stop dan volledig. Hoe verleidelijk het ook is, wacht tot wanneer je klaar bent met het hoofdverhaal. Op dat punt bezit je normaal gezien al een hele hoop geld. Dan is het tijd om volledig gebruik te maken van de missies van Lester: investeer alles wat je hebt in de aandelen van de concurrende bedrijven in kwestie op de LCN beurs, voltooi de missies en zie je winsten als een gek stijgen.

GTA_5_Cheats___Attentat1
GTA 5 Cheats - De missies die je als Franklin voor Lester doet zijn een geweldige manier om snel veel geld te verdienen.

In de tabel hieronder zie je welke bedrijven de grootste waardevermeerderingen krijgen al gevolg van de missies. Belangrijk is dat je je investering doet voor de missie aan te vatten, en na de missie minstens ÚÚn in-game dag voorbij laat gaan. Daarna verkoop je je aandelen om maximale profijt te halen.

The Hotel Assassination
Beta Pharmaceuticals (BAWSAQ)
The Multi Target Assassination
Debonaire Cigarettes (LCN)
The Vice Assassination
Fruit (BAWSAQ)
The Bus Assassination
Vapid (nach der Mission)
(BAWSAQ)
The Construction Assassination
Gold Coast (LCN)

Na deze missies en strategie barst je bankrekening van het geld. Je kunt daarmee teruggaan naar de beurs en nog meer investeren, of ook allerlei gebouwen kopen in de stad, zoals een restaurant of een golfclub. Hoewel deze geen gigantische geldbedragen opleveren, zorgen genoeg eigendommen wel voor een zeer mooie constante som - die blijft lopen zolang je GTA blijft spelen. Voorts geven we je hier nog wat extra tips als je toch op de beurs wilt spelen.

GTA 5: beurstips om geld te verdienen op de LCN

Je kunt enkel in de solomodus op de LCN beurs spelen. Net als in het echte leven is het principe dat je voor een goede prijs koopt en dan voor zo veel mogelijk verkoopt. Belangrijk is dat je de beurs goed in de gaten houdt. Het duurt ongeveer 45 seconden voor beursaandelen updaten en als je grote winsten boekt, dan zijn die vaak enkel in een zeer klein tijdsframe beschikbaar. Aandelen die het rampzalig doen, zullen na een tijdje wel weer verbeteren, maar uiteraard kun je dat kapitaal in de tussentijd niet gebruiken.

Ook belangrijk is dat elk bedrijf op de LCN een directe concurrent heeft. Als het ene bedrijf verlies boekt dan boekt het andere winst, en vice versa. Hieronder vind je een handige tabel om een overzicht te hebben van alle concurrentie.

LCN concurrenten

Bilkington vs. Dollar Pills
Burgershot vs. Up-An-Atom
Clucking Bell vs. TacoBomb
Cool Beans vs. Bean Machine
ECola vs. Raine
FlyUS vs. AirEmu
GoPostal vs. PostOP
MazeBank vs. BankOfLiberty
Pisswasser vs. Logger
RadioLosSantos vs. WorldwideFM
Redwood vs. Debonaire
Slaughter, Slaughter & Slaughter vs. Bullhead

Net als in het echte leven draait alles hier om risico en hoe risico-avers je zelf bent. Je moet risico's durven nemen, maar ook goed de grafieken bestuderen om te zien hoe schommelingen werken.

GTA_5_Cheats___Aktien1
GTA 5 Cheats - Maak je de goede keuzes op de aandelenbeurs, dan kun je stinkend rijk worden.

Heeft een beursaandeel historisch gezien een zeer lichte curve gehad met een duidelijk patroon, dan kun je kopen wanneer het laag staat, geduld uitoefenen, en uiteindelijk winst boeken wanneer het aandeel hoog genoeg staat. Je krijgt via deze strategie geen grote winsten, maar het moet genoeg zijn voor een degelijke som geld.

Ben je klaar om je in een bank te wanen? We raden je namelijk aan om je portfolio aan aandelen te diversifiŰren zodat je een maximum aan winsten kunt boeken met een minimum aan risico.

Tips voor de GTA 5 BAWSAQ beurs

De LCN beurs is dus redelijk makkelijk te bespelen, maar de online en universele BAWSAQ beurs is een ander paar mouwen. Deze wordt namelijk be´nvloed door de acties en investeringen van elke speler die verbonden is met de Rockstar Games Social Club. Je kunt hier veel meer geld verdienen, maar ook veel makkelijker alles kwijtraken.

Om je te illustreren hoe dit werkt, gebruiken we graag een voorbeeld dat Rockstar zelf gebruikt. Toen de game eerst uitkwam, was het logisch dat je veel geld zou pompen in aandelen voor Ammu-Nation. Iedereen kocht namelijk bakken munitie, waardoor het aandeel zeer waardevol werd. Ondertussen ligt de situatie helemaal anders. GTA 5 is al enkele jaren oud en strategieŰn zijn duchtig veranderd. Daardoor moet je goed opletten wanneer je op BAWSAQ investeert. De risico's zijn groot al zijn de beloningen dat ook: tot drie keer groter dan die op de LCN markt.

Wil je serieus geld verdienen op de BAWSAQ, dan hou je best internetfora en de Rockstar Games Social Club website goed in de gaten. Hier worden prijzen namelijk sneller voor updates voorzien dan de in-game markt. Elk voordeel helpt in deze meedogenloze wereld.

Eindeloos geld verdienen in GTA 5

Via deze truc kun je eindeloos geld verdienen, maar wees gewaarschuwd: het kost heel veel tijd. Bovendien is er ook wat voorbereiding nodig: je hebt twee personages nodig tusen wie je kunt schakelen, liefst op twee specifieke locaties.

Eenmaal je twee personages hebt, neem een van hen dan mee naar de onderwaterschat ten noordwesten van het strand op Paleto Bay (wat min of meer in het noorden van de landtong is aan de zuidelijke kant van dit kleine dorpje). Pak de container met je personage en schakel onmiddellijk na het verzamelen over naar je tweede personage, om dan weer meteen te schakelen naar het eerste. Dit hervult de zuurstoftoevoer en doet de kist ook op dezelfde plaats weer verschijnen. Nu kun je dit proces eindeloos herhalen om geld op je rekening te krijgen.

Als je het proces wilt versnellen, dan kun je je tweede personages ook inzetten bij het neergestorte vliegtuig bij Fort Zancudo - want ook hier wacht er een schat op je. Het is een kwestie van gedeld, maar door constant te wisselen tussen personages kun je nu constant kistjes ophalen. Zoals gezegd: deze methode duurt weliswaar veel langer als je grote sommen geld wilt binnenhalen, dus beslis vooral zelf hoeveel tijd en energie je hierin wilt pompen.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (6)

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Microsoft kondigt 50+ nieuwe games voor Xbox Game Pass aan

Final Fantasy, The Witcher 3, Minecraft Dungeons en meer.

Death Stranding komt volgend jaar naar de pc

Norman Reedus bewonderen in een nog hogere resolutie.

Verder op de site...

Animal Crossing New Horizons seizoenen: Noordelijk halfrond en zuidelijk halfrond uitgelegd

Hoe de keuze van een halfrond de seizoenen in New Horizons be´nvloedt.

Animal Crossing New Horizons QR-codes: Eigen ontwerpen scannen

Alles wat je moet weten over het downloaden van QR-codes in New Horizons.

Disco Elysium komt naar Nintendo Switch

"A hug a day keeps the bourgeoisie away."

Reacties (6)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread