Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Square Enix kondigt Final Fantasy 8 Remastered aan

Dat werd tijd(reizen).

Square Enix kondigt Final Fantasy 8 Remastered aan, een opgepoetste versie van het origineel uit 1999. Tot voor kort leek dit deel een ondergeschoven kindje. Veel andere Final Fantasy-games werden in het verleden op verscheidene platforms opnieuw uitgebracht, maar het bleef telkens stil rond het achtste deel.

In de eerste trailer is te zien waarom het wat langer duurde dan verwacht. Grafisch is er niet slechts sprake van een hogere resolutie, zoals in het geval van Final Fantasy 7 en Final Fantasy 9. De character models zijn namelijk helemaal nieuw. Of er aanpassingen zijn gedaan aan de gameplay, is nog niet bekend.

Cover image for YouTube videoFINAL FANTASY VIII Remastered – Official E3 Announcement 2019 Trailer (Closed Captions)

In Final Fantasy 8 speel je als Squall Leonhart, onderdeel van de speciale SeeD-eenheid die militaire missies uitvoert. Regelmatig heeft hij flashbacks naar een ander personage, Laguna. Wat het verband is tussen de twee, is een belangrijk onderdeel van het verhaal.

Het vechtsysteem laat je spreuken van vijanden stelen via het Draw-commando. Die kun je vervolgens aan je teamleden verbinden via het Junction-systeem, om zo hun statistieken te verhogen. Een inmiddels veelgeprezen minigame is er in de vorm van Triple Triad, een kaartspel dat je tegen NPC's kan spelen.

Final Fantasy 8 Remastered is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. De game komt dit jaar nog uit, maar een exacte releasedatum is vooralsnog niet bekend.

Lees ook over de Final Fantasy 7 Remake, die tevens op de E3 in de spotlight stond.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VIII

PS1, PC

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties