Bouw een zwevende stad in Airborne Kingdom

Makers van Dead Space weer in het zadel.

Ontwikkelaar The Wandering Band kondigt Airborne Kingdom aan, een stedenbouwer met als onderscheidende factor dat alle gebouwen in de lucht zweven. De studio bestaat deels uit ex-medewerkers van Visceral Games, dat eerder onder andere voor de Dead Space-serie verantwoordelijk was.

De grafische stijl doet erg denken aan de intro van Game of Thrones, zoals je in onderstaande video ziet. Omdat je stad geen vaste plek heeft, kun je er mee de wereld rond vliegen om zo andere bevolkingen te treffen. Daar kun je mee handelen en ze kunnen ook in jouw stad komen wonen. Verder ben je op zoek naar mysterieuze artefacten, die een verhalend element vormen.

Het team haalt onder meer inspiratie uit Anno, Frostpunk, en FTL. Vooralsnog is de game enkel in ontwikkeling voor pc en Mac, met daarna mogelijk ook een versie voor consoles. De release is pas ergens in 2020.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Deze games komen in december naar Xbox Game Pass

Met onder andere Halo Infinite en Stardew Valley.

Scenario's toegevoegd aan De Sims 4

Geld verdienen en opnieuw verliefd na een breuk.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread