Reggie Fils-Aimé verlaat Nintendo

Mamma mia!

Reggie Fils-Aimé legt op 15 april zijn taken neer als hoofd van de Amerikaanse tak van Nintendo. Hij vervulde die rol de afgelopen 13 jaar en werkte in totaal 15 jaar voor Nintendo. Nu gaat hij vervroegd met pensioen om meer tijd te kunnen spenderen aan zijn familie en vrienden.

Fils-Aime werd door de jaren heen een van de boegbeelden van Nintendo, samen met Satoru Iwata en Shigery Miyamoto. Dit kwam vooral door de markante E3-optredens, zoals de keer dat hij op een Wii Balance Board stapte met de gevleugelde uitspraak 'My body is ready'. Nadat dit een meme werd, maakte Fils-Aime daar nog regelmatig grapjes over. Zo ook in onderstaande afscheidsvideo.

Reggie wordt opgevolgd door Doug Bowser, die sinds 2015 bij Nintendo werkt als marketing-baas. "Met zo'n achternaam is er geen betere persoon denkbaar om het stokje over te nemen", besluit Fils-Aime. "En geloof me, my body is still ready."

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread