Ontwikkelaar ArenaNet maakt bekend dat er binnenkort meerdere jobs binnen de studio verdwijnen. Volgens de Guild Wars 2-ontwikkelaar maken de ontslagen deel uit van een bredere 'organisatorische herstructurering' binnen moederbedrijf NCSoft.

Het is nog onduidelijk hoeveel jobs er op het spel staan, maar het zou vooral over functies binnen het publishing-departement gaan. De ontslagen zijn volgens ArenaNet het rechstreekse gevolg van de annulering van een nog niet publiek aangekondigde game.

Volgens de ontwikkelaar is het niet langer mogelijk om met hun oudere en steeds minder winstgevende games dezelfde resultaten te boeken. ArenaNet benadrukt wel dat de toekomstige content en ondersteuning voor Guild Wars en Guild Wars 2 niet in het gedrang komt.

Ook andere studio's die onder NCSoft vallen delen de laatste tijd in de klappen. Zo raakte vorig jaar bekend dat WildStar-ontwikkelaar Carbine Studios de deuren sluit. We wensen alle betrokken medewerkers in elk geval veel sterkte bij het zoeken naar een nieuwe job.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck