Modder 'CaptRobau' werkt aan een mod voor de pc-versie van Final Fantasy 7, die ervoor zorgt dat de achtergronden scherper worden. De Remako HD Field Mod wordt mogelijk gemaakt door machine learning, die een zogeheten upscale van 400 procent mogelijk maakt.

Op de pc hadden o.a. personages en items altijd al een hogere resolutie dan de oorspronkelijke PlayStation-versie. De achtergronden echter niet. Dit zijn namelijk buiten de gevechten om geen 3D-modellen maar statische jpegs met slechts een resolutie van 320 x 240 pixels.

1

Om ervoor te zorgen dat de RPG er op moderne displays toch nog redelijk uit ziet, maakt ontwikkelaar Square Enix gebruik van een filter. De achtergonden zijn daardoor minder pixelig, maar er gaat ook een hoop detail door verloren. Met de Remako HD Field Mod wil de modder dit probleem nu oplossen.

CaptRobau hoopt de mod binnen twee weken beschikbaar te kunnen stellen. Mogelijk zijn daarna ook Final Fantasy 8 en Final Fantasy 9 aan de beurt. De techniek werd eerder ook al ingezet voor het upscalen van Doom en Morrowind.

ADVERTENTIE

Gerelateerde games

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Meer artikels van Randolf Bouwma

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Final Fantasy 12 komt naar de Switch

Net als een hele resem andere Final Fantasy-games.

30-jarig jubileum Final Fantasy start in januari

Drie decennia sinds we tegen Garland vochten.

Final Fantasy concert komt in mei naar Nederland

Final Symphony in Amsterdamse Concertgebouw.

Final Fantasy 7 op PS4 heeft cheatmodus 'Battle Boosts'

En meer aanpassingen aan de klassieker uit 1997.