Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Twitch heeft in 2018 recordaantal streamers en viewers

Zenuwtrekkende cijfers.

Twitch heeft een succesvol jaar achter de rug waarbij de nodige records gevestigd zijn. Dat blijkt uit de cijfers die door de streamingdienst naar buiten gebracht zijn.

In 2018 was er een recordaantal Twitch-streamers: meer dan 3 miljoen per maand en ongeveer 0,5 miljoen per dag. Dat resulteerde in 434 miljard kijkminuten waarbij op een willekeurig moment van de dag ongeveer 1 miljoen viewers zijn.

Afgelopen jaar groeide ook het aantal Affiliate en Partner streamers. Met 248.000 nieuwe Affiliates en 7.800 nieuwe Partners is dat een totale stijging van 86 procent.

De populairste Twitch-streamer is Ninja, die in april een recordaantal viewers had. Tijdens een Fortnite eSports-evenement in Las Vegas keken op zijn piek 667.000 mensen naar zijn stream.

Op het gebied van games die in 2018 zijn uitgebracht, zijn er een aantal populaire nieuwkomers. Gebaseerd op watch time zijn Call of Duty: Black Ops 4, Monster Hunter World, Sea of Thieves, FIFA 19 en Red Dead Redemption 2 de vijf populairste nieuwe games.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.
Reacties