Twitch heeft in 2018 recordaantal streamers en viewers

Zenuwtrekkende cijfers.

Twitch heeft een succesvol jaar achter de rug waarbij de nodige records gevestigd zijn. Dat blijkt uit de cijfers die door de streamingdienst naar buiten gebracht zijn.

In 2018 was er een recordaantal Twitch-streamers: meer dan 3 miljoen per maand en ongeveer 0,5 miljoen per dag. Dat resulteerde in 434 miljard kijkminuten waarbij op een willekeurig moment van de dag ongeveer 1 miljoen viewers zijn.

Afgelopen jaar groeide ook het aantal Affiliate en Partner streamers. Met 248.000 nieuwe Affiliates en 7.800 nieuwe Partners is dat een totale stijging van 86 procent.

twitch

De populairste Twitch-streamer is Ninja, die in april een recordaantal viewers had. Tijdens een Fortnite eSports-evenement in Las Vegas keken op zijn piek 667.000 mensen naar zijn stream.

Op het gebied van games die in 2018 zijn uitgebracht, zijn er een aantal populaire nieuwkomers. Gebaseerd op watch time zijn Call of Duty: Black Ops 4, Monster Hunter World, Sea of Thieves, FIFA 19 en Red Dead Redemption 2 de vijf populairste nieuwe games.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread