Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Multiplayer-update Stardew Valley morgen uit voor Nintendo Switch

Boer zoekt vrienden.

Ontwikkelaar Chucklefish brengt morgen (12 december) update 1.3 voor Stardew Valley ook uit voor de Nintendo Switch. Vanaf dat moment is de boerderij-sim in online multiplayer te spelen. Je kunt daarvoor een nieuwe boerderij starten of gewoon verder gaan waar je mee bezig was.

In de multiplayer-modus voor maximaal 4 spelers volgt iedereen dezelfde verhaallijn, maar elke speler heeft wel zijn eigen thuisbasis en inventaris. Geld wordt wel gedeeld. Door een trouwring te craften en deze aan een andere speler te geven, kun je met elkaar trouwen.

Bekijk op YouTube

Offline co-op is tevens een optie, maar niet op een enkele Switch. Wil je zonder een Nintendo Online-abonnement met elkaar spelen in dezelfde ruimte, dan kan dat zodra vrienden hun eigen Switch-console met daarop hun eigen exemplaar van Stardew Valley meenemen.

Update 1.3 brengt ook nieuwe events met zich mee, naast de Night Market waar drie dagen in de winter unieke items te koop zijn. Paarden kunnen daarnaast hoeden dragen. De multiplayer-modus voor Stardew Valley is al een tijdje uit voor de pc-versie van Stardew Valley en komt later ook naar de PlayStation 4 en Xbox One.

Read this next