Civilization 6: Gathering Storm DLC draait om klimaatverandering

Rampzalige uitbreiding.

Firaxis heeft de tweede downloadbare uitbreiding van Civilization 6 aangekondigd. In Gathering Storm staat klimaatverandering centraal.

De ontwikkelaar zegt dat in het verhaal over de geschiedenis van de mensheid nog iets miste. Om die reden zijn de makers de invloed van het klimaat op de aarde gaan verkennen.

Zo krijg je in Gathering Storm te maken overstromingen, vulkaanuitbarstingen en hevige stormen. Je kunt echter ook gebouwen en structuren bouwen waarmee je jezelf tegen die natuurrampen kunt beschermen.

Verder voegt de DLC het World Congress toe als middel om een diplomatieke overwinning te behalen. Daarnaast worden de technology en civic trees in de toekomst uitgebreid, komen er negen nieuwe leiders en acht nieuwe beschavingen en maken twee nieuwe Scenario's hun opwachting.

Gathering Storm komt op 14 februari voor de pc uit. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de Switch-versie van Civilization 6 de uitbreiding krijgt. Bruce beloonde in zijn Civilization 6 review de game met een Essentieel-badge.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread