GTA Online is een enorm succes en heeft Rockstar Games behoorlijk wat geld in het laatje gebracht. Het is dus geen verrassing dat er net zoals Grand Theft Auto 5 een online wereld van Red Dead Redemption 2 komt.

Red Dead Online krijgt een vergelijkbare aanpak als GTA Online. Dat betekent dat er eerst een Red Dead Online beta verschijnt voordat het volledig uitgerold wordt.

Hoewel er nog niet veel informatie over de Red Dead Redemption 2 multiplayer voorhanden is, zijn er wel al een aantal belangrijke details bekend. Alles wat je moet weten, lees je hier.

Red Dead Online beta release - Hoe werkt de beta access?

Rockstar Games heeft nog geen specifieke dag bekendgemaakt, maar toch is het vrijwel zeker dat de Red Dead Online beta release in november 2018 is. De beta volgt dus een maand na de Red Dead Redemption 2 release. De westerngame is vanaf 26 oktober 2018 voor de PlayStation 4 en Xbox One verkrijgbaar.

Om Red Dead Online beta access te hebben, is er wel een vereiste: je moet Red Dead Redemption 2 in je bezit hebben. Dat kan zowel fysiek als digitaal zijn. Wel is de bŤta voor iedereen toegankelijk. Er is dus geen gesloten bŤta die bijvoorbeeld alleen toegankelijk is spelers die een pre-order van een speciale editie van de game geplaatst hebben.

red_dead_online_beta

Wat weten we nog meer over Red Dead Online en Red Dead 2 multiplayer?

Er is op het moment van schrijven nog niet veel bekend over Red Dead Online. Toch hebben we alle beschikbare informatie op een rijtje gezet voor je.

  • De ontwikkelaar omschrijft Red Dead Online als 'een nieuwe online ervaring met Red Dead Redemption 2's enorme open wereld'. Dat houdt dus in dat er geen nieuwe wereld gecreŽerd wordt, maar de online variant dezelfde wereld en setting als de hoofdgame heeft.
  • Volgens Rockstar moeten we tijdens de beta wel rekening houden met eventuele issues. ďZoals de meeste online ervaringen van zo'n grote schaal kun je tijdens de lancering enige turbulentie verwachten. Wij kijken er hoe dan ook naar uit om met onze geweldige community ideeŽn te delen, problemen op te lossen en een ontzettend leuke en innovatieve Red Dead Online neer te zetten.Ē

Wil je meer weten? Hier lees je over de Red Dead Redemption 2 release en gameplay. Heb je de game al in huis? Lees dan onze Red Dead Redemption 2 gids met tips. Ook zijn de eerste Red Dead Redemption 2 cheats ontdekt!

  • Op het vlak van updates heeft de studio tegenover IGN laten weten dat het de 'beste elementen en beste content packs van GTA Online' als sjabloon gebruikt. Of Heists daar ook onder vallen, is vooralsnog onbekend. Verder geeft Rockstar aan veel van GTA Online geleerd te hebben en daardoor een veel betere online ervaring dan in de eerste Red Dead Redemption neer te kunnen zetten.
  • Tot slot is er in de Red Dead Redemption 2 - Ultimate Edition mogelijk een glimp van Red Dead Online te zien. Die editie bevat naast extra content voor de story mode ook extra online content met onder meer 'rank bonuses' en 'free access to additional weapons'.
red_dead_online

Dat is het voorlopig, maar we mogen er zeker van zijn dat we snel meer te weten zullen komen over Red Dead Redemption 2's online mode nu de game verschenen is en het team van Rockstar met nieuwe dingen aan de slag kan.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Red Dead Redemption 2 Poisonous Trail Treasure Map locatie en oplossing - waar vind je de Poisonous Trail Treasure

Een stap-voor-stap gids naar de locaties van de Poisonous Trail treasure map.

Red Dead Redemption 2 Perks, Trinkets en Talismans - volledig overzicht van waar je ze vindt en hun effect

Red Dead Redemption 2 perks, talismans en trinkets: dit is wat ze doen en waar je ze vindt

Red Dead Redemption 2: complete gids met tips en tricks

Red Dead Redemption 2 gids: alles wat een avonturier in het Wilde Westen weten moet.