Microsoft kondigt Project xCloud aan, een streamingdienst die het mogelijk maakt om games met consolekwaliteit op onder andere smartphones te spelen. Het idee is hetzelfde als dat van soortgelijke aanbieders, echter heeft Microsoft een troef achter de hand.

Streamingdiensten moeten rekening houden met zogeheten latency. Simpel gezegd is dat de tijd die het kost om jouw input naar de server te sturen en een output terug te geven. Als de latency hoog is, doet dat afbreuk aan de ervaring. Je bent dus erg afhankelijk van de verbinding.

Microsoft wil dat oplossen door gebruik te maken van Azure Cloud technologie. Momenteel wordt de dienst in gesloten kring getest op zowel smartphones als tablets met een 4G-verbinding. Volgend jaar volgt er een open bta van Project xCloud.

Xbox-topman Phil Spencer benadrukt dat het project niet het einde van consoles betekent. Het bedrijf ziet de dienst als een alternatieve manier om Xbox One-games te spelen, voor wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent of zelf niet over een console beschikt.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Meer artikels van Johnny van Spronsen

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Meest recent

Black Ops 4 Blackout Character Missions - Unlock alle Character Skins

Zo speel je alle Black Ops 4 Character Skins vrij.

Nieuwe Nvidia GeForce drivers ondersteunen nieuwe games

Voor Call of Duty: Black Ops 4, Soulcalibur 6 en GRIP.

Ninja Theory lanceert een studiebeurs rond mentale gezondheid

Om mensen een leven voorbij de diagnose te geven.

Advertentie