Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

iPhone XS, XS Max en XR onthuld

Nieuwe generatie.

Apple heeft tijdens een keynote presentatie de nieuwe generatie iPhones onthuld: de XS, XS Max en XR.

De XS heeft een OLED-scherm van 5,8 inch, terwijl het OLED-scherm van de XS Max 6,5 inch groot is. Dat zou min of meer overeenstemmen met de grootte van de iPhone 8 Plus. De XR heeft daarentegen een LCD-scherm van 6,1 inch.

Qua technische functionaliteit zijn de nieuwe modellen vergelijkbaar met de iPhone X van vorig jaar: de cameratechnologie is naast de toevoeging van 'smart' HDR zo goed als identiek en de home-knop blijft afwezig. Apple belooft wel dat FaceID op deze generatie beter werkt. De apparaten draaien bovendien op de nieuwe A12 Bionic processor.

De prijzen voor alle modellen verschillen naargelang de geheugencapaciteit. De kostprijs van de XR begint vanaf 859 euro. Voor de XS beginnen de prijzen vanaf 1159 en het duurste model is de XS Max, met een prijsbereik dat begint aan 1259 euro.

De XS en XS Max komen op 21 september uit en zijn beschikbaar in goud, zilver, en space grey. Op de XR is het nog even wachten tot 26 oktober.

De nieuwe generatie Apple Watches heet Series 4 en wordt beschikbaar in formaten van 40mm en 44mm. De horloges komen ook uit op 21 september, met prijzen die starten vanaf 429 euro.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties