Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! - Release, Poké Ball Plus, en alles wat we weten

Bestemming? Kanto!

Nintendo verraste vriend en vijand door een spin-off-Pokémongame voor de Nintendo Switch aan te kondigen. Niet alleen keer je terug naar de Kantoregio, maar doe je dat bovendien op een geheel nieuwe wijze. Ontwikkelaar GameFreak haalt inspiratie uit collega Niantics smartphonegame Pokémon GO en implementeert features om een groter publiek aan te spreken. Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! beloven een interessant uitstapje te worden. Hier lees je alles wat we weten.

Inhoud

Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! release

De release van Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! is op 16 november 2018, exclusief op de Nintendo Switch. Volgens Sanders preview keer je in Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! terug naar een klassieker.

Meer weten over Pokémon Let's Go Pikachu en Eevee? Check dan zeker onze Pokémon Let's Go gids met tips en tricks om de ultieme Pokémon-meester te worden. We vertellen hoe je het originele starters trio Charmander, Squirtle en Bulbasaur vangt in Let's Go en zelfs hoe je met de Mystery Box Meltan en Melmetal in Pokémon Let's Go vangt. Algemenere info over Pokémon vangen en catch combos in Let's Go hebben we uiteraard ook.

Oh, en wist je trouwens dat ook Mew in Pokémon Let's Go zit?

Pokémon Let's Go Pikachu and Let's Go Eevee edities en Poké Ball Plus

Nintendo en GameFreak brengen twee verschillende edities van Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! uit. Naast de gewone editie komt er een speciale editie op de markt waar een Poké Ball Plus bij zit.

De Poké Ball Plus is een apparaat dat de Joy-Con tijdens het spelen van Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! vervangt. Het apparaat beschikt over een joystick en een knop om door menu's te gaan. Daarnaast kan de Poké Ball Plus in verschillende kleuren oplichten, trillen en geluiden afspelen. Je kunt Pokémon naar de Poké Ball Plus sturen om ze buiten de game om mee te nemen. Wanneer je het accessoire via een pre-order of bij de lancering koopt, krijg je een gratis Mew bij de Poké Ball Plus.

De twee verschillende edities zien er als volgt uit:

Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee!

  • Game

Pokémon Let's Go Pikachu! - Standard Edition pre-order bij Bol.com voor 59,99

Pokémon Let's Go Eevee! - Standard Edition pre-order bij Bol.com voor 59,99

Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! + Poké Ball Plus Pack

  • Game
  • Poké Ball Plus

Pokémon Let's Go Pikachu! - Poké Ball Plus Edition pre-order bij Bol.com voor 109,99

Pokémon Let's Go Eevee! - Poké Ball Plus Edition pre-order bij Bol.com voor 109,99

H2x1_NSwitch_PokemonLetsGo_Combo_enGB
(Pokémon Let's Go Pikachu and Let's Go Eevee) De huidige box-art.

Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! setting

In Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! ga je terug naar Kanto, de regio die zijn debuut in Pokémon Red en Pokémon Blue maakte. Daar reis je naar de kleurrijke dorpjes Pallet Town, Viridian City, Pewter City, Cerulean City, Vermilion City, Lavender Town, Celadon City, Fuchsia City, Saffron City en Cinnabar Island.

Kanto huisvest meerdere interessante locaties zoals Mt. Moon, Indigo Plateau en Pokémon Tower. Fans van het eerste uur beleven hoogstwaarschijnlijk een nostalgietrip, dankzij de herkenbare locaties uit Pokémon Red en Pokémon Blue. GameFreak belooft echter wel nieuwigheden om de spelervaring fris te houden.

Map_Art
(Pokémon Let's Go Pikachu and Let's Go Eevee) De Kanto-regio.

Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! gameplay

Volgens Nintendo is de gameplay toegankelijk voor nieuwe spelers. Niet langer kom je wilde Pokémon willekeurig tegen, maar zie je de Pokémon in de omgeving rondlopen. Daarnaast vecht je niet meer op traditionele wijze tegen wilde Pokémon, maar krijg je alleen de optie om die wilde Rattata of Pidgey te vangen. Hier halen de games inspiratie uit de mobiele game Pokémon GO, waarbij je op het juiste moment Poké Balls moet gooien. Dat doe je in Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! door met de Joy-Con of de Poké Ball Plus een gooibeweging te maken.

Wanneer je wilde Pokémon vangt, krijgt je hele team ervaringspunten. Je hoeft dus niet langer je Pokémon een voor een te trainen, omdat Exp. Share vanaf het begin ingeschakeld is. Bovendien zijn er afhankelijk van je werptechniek bepaalde bonussen die de hoeveelheid ervaringspunten verhogen.

Wel zijn er nog altijd traditionele turn-based gevechten met andere trainers. Iedere Pokémon beschikt nog steeds over vier vaardigheden, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Wel zijn de HM's nog steeds weg. Het lijkt erop dat je straks net zoals in Sun en Moon gebruik maakt van een ander systeem. Net zoals in Yellow kun je Pokémon achter je aan laten lopen. Of je neemt een lift op de rug van een Onyx. De starters Pikachu en Eevee laten zelfs zien of er ergens een voorwerp in de buurt ligt.

Traditiegetrouw is het de bedoeling dat je de acht Gyms bezoekt en de Gym Leaders in een Pokémongevecht verslaat. GameFreak voert echter wel een verandering door. Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! stellen eisen aan gym-gevechten. Voordat je de uitdaging tegen de Gym Leader aangaat, wordt er gekeken of je bepaalde type Pokémon bij je hebt. Zo heb je tegen Brock verplicht een Water- of Grasstype nodig, anders mag je hem niet uitdagen.

Er zijn ook nog andere veranderingen in Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! Pokémon in je party kun je nu waar je maar wilt wisselen, aangezien je de Pokémon Boxes vanuit je menu kunt oproepen. Je hoeft dus niet meer naar een Pokémon Center te gaan. Voor de rest heb je geen mogelijkheid om Pokémon te fokken, zijn er onbekende veranderingen met betrekking tot IV's en EV's doorgevoerd en kun je niet naar Johto. Tot slot kun je je trainer en Pikachu of Eevee naar wens aanpassen. Zo heb je voor Pikachu en Eevee de keuze uit verschillende haarstijlen en outfits.

Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! multiplayer en Pokémon GO

Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! bevatten lokale co-op, waarbij de andere speler tijdens de gevechten meehelpt. Door met de tweede Joy-Con te schudden komt de tweede speler in de game. Eveneens kun je samen door de verschillende gebieden lopen.

Daarnaast bevat de game integratie met Pokémon GO. Spelers van Pokémon GO kunnen gevangen Pokémon van GO naar Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! sturen. Het gaat daarbij specifiek om Pokémon uit de eerste Generatie. Het is echter niet mogelijk om gevangen Pokémon van Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! naar Pokémon GO te sturen. Spelers van Pokémon GO krijgen in plaats van Pokémon verschillende soorten Candy.

Voor de rest bevatten Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! online functionaliteiten. Zo ruil en vecht je online tegen andere spelers. Om met andere spelers te verbinden, gebruik je speciale codes die uit Pokémon bestaan. Twee spelers die bijvoorbeeld Pidgey, Pikachu en Eevee als code gebruiken worden uiteindelijk met elkaar verbonden. Voor de online functionaliteiten heb je wel een abonnement nodig. GTS, Wonder Trade en Battle Spot zijn niet in Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee! aanwezig.

Pokemon_Lets_Go_Screen_09
(Pokémon Let's Go Pikachu! and Let's Go Eevee!) De game bevat lokale co-op.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread