Kalypso heeft de rechten over de Commandos-serie verworven. De uitgever van onder andere de Tropico-games is van plan om nieuwe Commandos-games te ontwikkelen voor alle platformen en om de bestaande games te updaten voor moderne systemen.

Commandos: Behind Enemy Lines lanceerde in 1998. Met een groep verzetsleden moet je tijdens de Tweede Wereldoorlog stealth-missies uitvoeren om de Nazi's te dwarsbomen. Nadien volgden nog een uitbreiding en twee sequels. Kalypso wil nu gesprekken opstarten met mogelijke studio's om de nieuwe games te ontwikkelen.

Naast Commandos heeft Kalypso nog andere games in de pijplijn. Zo is vorig jaar Tropico 6 aangekondigd.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck