PUBG verliest op Steam in half jaar tijd helft van spelers

Maar wel nog steeds meest gespeelde Steam-game.

PlayerUnknown's Battlegrounds is in het afgelopen half jaar op Steam de helft van zijn spelers verloren. Dat blijkt uit de gegevens van onder meer Steam Charts.

In januari bereikte PUBG zijn hoogtepunt met een gemiddelde van 1,5 miljoen spelers en een piek van 3,2 miljoen spelers. Sindsdien is het aantal actieve spelers echter bijna gehalveerd. De afgelopen maand waren er nog gemiddeld bijna 800.000 spelers, met een piek van 1,7 miljoen spelers.

pubg_steam

Hoewel PUBG nog steeds met ruime voorsprong de lijst met meest gespeelde Steam-games aanvoert, is de concurrentie momenteel moordend. Niet alleen Fortnite blijft alsmaar in populariteit stijgen, maar ook Call of Duty: Black Ops 4 en Battlefield 5 krijgen een battle royale-modus.

De shooter is momenteel tijdens de Steam Sale voor het eerst sinds de release tegen korting verkrijgbaar. Daarnaast is sinds vandaag de nieuwe 4x4 map Sanhok speelbaar. Wie weet dat daardoor het aantal spelers weer stijgt.

Nog meer PUBG tips en tricks nodig? Leer dan eerst waar je de beste wapens op beide PUBG maps kunt vinden. Lees ook onze gidsen voor op het oplossen van PUBG bugs en om de PUBG FPS te verbeteren.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread