Pokémon Go Mew Event - Hoe de Mythical Pokémon Mew krijgen als deel van 'A Mythical Discovery'

Hoe Mew in Pokémon Go Event A Mythical Discovery unlocken.

Hoe je Mew in Pokémon Go vangt is totaal anders dan alle andere monsters tot nu toe.

De eerste mythische Pokémon is onderdeel van een speciale research quest genaamd A Mythical Discovery, waarin spelers een aantal taken moeten voltooien als onderdeel van een verhaalgedreven quest.

Is dit niet de informatie die je zoekt?

Keer dan terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Hoe het Mew evenement 'A Mythical Discovery' werkt in Pokémon Go

Als onderdeel van de update van maart 2018, heeft Pokémon Go nu Research quests, waarin spelers taken voltooien om speciale beloningen te krijgen.

2

Er zijn twee soorten quests - Field Research en Special Research. We richten ons voornamelijk op de tweede, want hoewel de opdrachten van Field Research te allen tijde ingeleverd kunnen worden is Special Research een verhaalgedreven quest met specifieke stappen om te ondernemen.

De eerste Special Research quest heet 'A Mythical Discovery' waarin Professor Willow 'trainers verder in de wereld van Pokémon Go meeneent dan ooit tevoren!', aldus Niantic.

Aan het einde gekomen? Dan krijg je een Mew als beloning!

De quest is opgedeeld in acht delen, met meerdere opdrachten om per deel te voltooien.

Hoewel deze opdrachten vergelijkbaar zijn met Field Research quests, zijn de specifieke stappen voor elke speler gelijk. Dus als je geen bezwaar hebt tegen spoilers, kun je je alvast voorbereiden en leren wat je allemaal moet doen om Mew te vangen. Erg nuttig, aangezien je ook Raid en Gym gevechten moet starten.

Er zijn geen limieten op hoe snel je 'A Mythical Discovery' moet voltooien, dus zodra je aan alle criteria voldoet heb je binnen een mum van tijd een Mew. Hoewel er overigens geen echt moeilijke opdrachten zijn, zul je met sommigen wel een tijdje zoet zijn!

mew1

Hoe voltooi je alle stappen in 'A Mythical Discovery'

Dit zijn alle acht stappen en de bijbehorende beloningen die je van 'A Mythical Discovery' krijgt. Pas op voor spoilers, want we leggen alles tot in de puntjes uit.

'A Mythical Discovery' Stap 1 van 8

 • Draai aan 5 PokéStops
 • Vang 10 Pokémon
 • Transfer 5 Pokémon

Beloningen: 500XP per stap; 10x Great Ball, 1x Incubator, Lure Module x3

'A Mythical Discovery' Stap 2 van 8

 • Verdien 2 candy van lopen met je Pokémon Go Buddy
 • Gooi 10 Great Throws
 • Broed 3 Eggs uit

Beloningen: 1000XP per stap; 2000 Stardust, Incense x3, Great Balls x20

'A Mythical Discovery' Stap 3 van 8

Beloningen: 1500XP per stap; 1x Fast TM, 1x Charge TM, 2x Star Pieces

'A Mythical Discovery' Stap 4 vna 8

 • Verdien de zilveren Kanto medaille
 • Evolueer 20 Pokémon
 • Verdien 5 Candy van lopen met je Buddy

Beloningen: 2000XP per stap; 4000 Stardust, 3x Lure Modules, 20x Great Balls

'A Mythical Discovery' Stap 5 van 8

Beloningen: 2500XP per stap; 1x Premium Raid Pass, 1x Lucky Egg, 15x Revives

'A Mythical Discovery' Stap 6 van 8

 • Bereik Trainer Level 25
 • Evolueer een Magikarp
 • Doe mee aan 10 Raids

Beloningen: 3000XP per stap; 6000 Stardust, 5x Rare Candy, 3x Incense

'A Mythical Discovery' Stap 7 van 8

 • Vang 50 Pokémon met behulp van een Berry
 • Verdien een gouden Kanto medaille
 • Gooi een Excellent Curve Throw

Beloningen: 3500XP per stap; 8000 Stardust, 5x Great Ball, Mew

'A Mythical Discovery' Stap 8 van 8

 • Van Mew (geen zorgen, je kunt niet falen dankzij de 100 procent capture rate!)

Beloningen: 4000XP, 10,000 Stardust, 1x Super Incubator, 20x Mew Candy

Met dank aan ZoomBoingDing van de Silph Road subreddit voor het invullen van alle gaten in deze gids.

De Pokémon Go Johto Throwback Challenge 2020 is hier. Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Mews statistieken en wat je nog meer moet weten over Mythische Pokémon in Pokémon Go

Mew was de eerste Mythische Pokémon en ook gelijk de eerste Mythische Pokémon in Pokémon Go. Dat zijn de allermoeilijkste Pokémon om te vinden.

1

Hoewel Legendarische Pokémon machtige wezens zijn die je in de game op specifieke wijze moet vangen, krijg je Mythical Pokémon alleen van speciale gebeurtenissen, zoals giveaways tijdens evenementen of online op specifieke momenten.

Wat Mew naast zijn beschikbaarheid zospeciaal maakt, is de mogelijkheid om elke move in de game te leren. In Pokémon Go vertoont zijn moveset vergelijkbare trekjes.

Hij kan verschillende charged moves leren: Blizzard, Earthquake, Psychic, Focus Blast, Thunder, Fire Blast, Hyper Beam en Solar Beam. Zijn snelle aanval blijft altijd Pound, waardoor zijn nut tijdens gevechten iets wordt gelimiteerd. (Met dank aan The Silph Road voor het ophelderen hiervan.)

Hoewel hij een gevarieerd aantal moves kan leren staat zijn type vast. Als Psychic Pokémon is hij zwak tegen Bug, Dark en Ghost aanvallen. In tegenstelling tot Mewtwo zijn de statistieken van Mew maar gemiddeld.

Naast dat en het feit dat Dark Pokémon momenteel de meta domineren, is het aannemelijk dat Mew niet erg effectief is in een gevecht. Maar zijn zeldzaamheid maakt het al meer dan de moeite waard om de tijd en moeite in 'A Mythical Discovery' te steken.

Mew is overigens niet de enige Mythische Pokémon. Net als Legendarische Pokémon voegt elke generatie er één of twee toe, zoals Celebi uit Gen 2 en Jirachi en Deoxys uit Gen 3. Het is dan ook aannemelijk dat deze Pokémon op een bepaald moment aan de game worden toegevoegd en hun eigen Special Research quests krijgen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob  |  Lethsrock

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread