Pokémon eggs bestaan al sinds de tweede generatie van de hoofdserie, en in Pokémon Go hebben ze ook een belangrijke rol.

Je hoeft Pokémon niet te fokken zoals op de Game Boy. Pokémon eieren vind je willekeurig bij Pokéstops, tot je het maximum van negen eieren bij je draagt. Je kunt van tevoren niet zien welke Pokémon er in het ei zit, maar ze zijn wel te categoriseren in 2km, 5km en 10km eieren.

Op deze pagina:

Is dit niet de informatie die je zoekt?

Keer dan terug naar Pokémon Go - Pokémon vinden, vangen en uitbroeden: Zo maak je je Pokédex volledig

Of keer terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Pokémon Go Egg uitbroeden uitgelegd

egg1

Aanvankelijk lijkt het alsof de eieren in Pokémon Go simpelweg een andere manier zijn om Pokémon te vangen. Maar net als bij Magikarp moet je het boek niet op zijn kaft beoordelen. Eieren uitbroeden is zeker nuttig voor het uitbreiden van je collectie, maar je kunt je eigen Pokémon er ook sterker mee maken.

Wanneer je in de buurt van PokéStops bent, laat die kans dan niet onbenut. Op die plekken vind je namelijk Eggs die je met je mee kunt dragen. Daarvoor is wel een Egg Incubator nodig, die je standaard bij de start van de game krijgt. Die draag je altijd bij je en kun je zo vaak gebruiken als je wilt. Maar je kunt per broedkast slechts één Egg tegelijk uitbroeden. Je kunt wel meerdere Egg Incubators in bezit hebben, maar die zijn alleen middels microtransacties verkrijgbaar (één Egg Incubator kost 150 Pokécoins of circa 1.50 euro) en kun je maar drie keer gebruiken voor ze stuk gaan.

Wat is de volgende stap? Wanneer je een Egg gevonden hebt, stop je die in de Incubator en moet je het ei simpelweg met je meedragen. Het enige wat je daarna moet doen, is namelijk voldoende kilometers afleggen die de GPS van je telefoon voor je bijhoudt. Wanneer je dat gedaan hebt, breekt de Egg en zie je wat voor verrassing eruit komt. Er zijn drie verschillende soorten eieren met daartoe behorende afstanden: 2, 5 en 10 kilometer. Afhankelijk van wat voor soort Egg je hebt, moet je dus een van die drie afstanden afleggen om een bepaalde Pokémon te kunnen krijgen.

Om de zwakkere Pokémon uit te broeden, hoef je logischerwijs een minder grote afstand af te leggen. Toch loont de moeite wat meer meters te maken, aangezien de echt goede Pokémon vooral in de vijf en tien kilometer Eggs zitten.

Voor elke Pokémon die je op deze manier uitbroedt, krijg je XP en Candy. Je krijgt 100 maal de afgelegde kilometers in ervaringspunten, dus 200, 500 en 1000 XP. Het aantal Candies die je krijgt varieert tussen de 5 en 40 en hangt af van de CP van de uitgebroede Pokémon.

Hieronder staan alle Pokémon die je via het uitbroeden van een ei kunt bemachtigen, alsook in welke categorie je ze kunt vinden.

Let er op dat je alleen de eerste evolutie van een Pokémon uit een ei kunt halen. Bulbasaur kan dus uit een ei komen, maar Ivysaur en Venusaur niet.

Dat geldt ook voor de baby Pokémon Togepi, Pichu, Smoochum en zo verder. Je kunt nu alleen deze baby Pokémon in eieren vinden, en niet hun geëvolueerde vorm. Elekid dus wel, Electabuzz niet meer.

Dankzij evenementen en nieuwe generaties is deze lijst steeds langer geworden. Er zijn Pokémon bij gekomen, maar ook weer weggehaald. De toevoeging van Gen 3 heeft deze lijst behoorlijk aangevuld.

Pokemon Go 2km egg lijst

 • Caterpie
 • Weedle
 • Spearow
 • Nidoran (f)
 • Nidoran (m)
 • Zubat
 • Oddish
 • Venonat
 • Shellder (nieuw sinds februari 2018)
 • Diglett
 • Abra
 • Machop
 • Bellsprout
 • Geodude
 • Slowpoke
 • Gastly
 • Krabby
 • Exeggcute
 • Magikarp
 • Cleffa (Gen2)
 • Igglybuff (Gen2)
 • Aipom (Gen2)
 • Misdreavus (Gen2)
 • Pichu (Gen2)
 • Remoraid (Gen2)
 • Slugma (Gen2)
 • Togepi (Gen2)
 • Spinarak (Gen2)
 • Poochyena (Gen3)
 • Zigzagoon (Gen3)
 • Wurmple (Gen3)
 • Gulpin (Gen3)
 • Spoink (Gen3)
 • Luvdisc (Gen 3)
 • Barboach (Gen 3)
 • Wailmer (Gen 3)
 • Aron (Gen 3)
 • Whismur (Gen 3)
 • Swablu (Gen 3 - nieuw sinds februari 2018)
 • Tailow (Gen 3 - nieuw sinds februari 2018)
 • Swinub (Gen 2 - nieuw sinds februari 2018)
 • Spheal (Gen 3 - nieuw sinds februari 2018)

Pokemon Go 5km egg lijst

 • Chinchou (Gen2)
 • Meowth
 • Mankey
 • Growlithe
 • Poliwag
 • Ponyta
 • Pineco (Gen2)
 • Doduo
 • Seel
 • Grimer
 • Onix
 • Drowzee
 • Voltorb
 • Cubone
 • Lickitung
 • Koffing
 • Rhyhorn
 • Tangela
 • Horsea
 • Mantine (Gen2)
 • Scyther
 • Pinsir
 • Eevee
 • Marill (Gen2)
 • Elekid (Gen2)
 • Girafarig (Gen2)
 • Sneasel (Gen2)
 • Gligar (Gen2
 • Magby (Gen2)
 • Phanpy (Gen2)
 • Qwilfish (Gen2)
 • Shuckle (Gen2)
 • Smoochum (Gen2)
 • Stantler (Gen2)
 • Tyrogue (Gen2)
 • Wobbuffet (Gen2)
 • Dunsparce (Gen2)
 • Chikorita (Gen2)
 • Totodile (Gen2)
 • Cyndaquil (Gen2)
 • Hoppip (Gen2)
 • Houndour (Gen2)
 • Teddiursa (Gen2)
 • Hoppip (Gen2)
 • Wooper (Gen2)
 • Snubbull (Gen2)
 • Natu (Gen2)
 • Duskull (Gen2)
 • Shuppet (Gen2)
 • Treecko (Gen3)
 • Torchic (Gen3)
 • Mudkip (Gen3)
 • Seedot (Gen3)
 • Shroomish (Gen3)
 • Makuhita (Gen3)
 • Azurill (Gen3)
 • Skitty (Gen3)
 • Wynaut (Gen3)
 • Lotod (Gen 3)
 • Corphish (Gen 3)
 • Baltoy (Gen 3)
 • Cacnea (Gen 3)
 • Wingull (Gen 3 - nieuw sinds februari 2018)

Pokemon Go 10km egg lijst

 • Hitmonlee
 • Hitmonchan
 • Chansey
 • Lapras
 • Omanyte
 • Kabuto
 • Aerodactyl
 • Snorlax
 • Dratini
 • Porygon
 • Larvitar (Gen2)
 • Miltank (Gen2)
 • Mareep (Gen2)
 • Skarmory (Gen2)
 • Sudowoodo (Gen2)
 • Ralts (Gen3)
 • Slakoth (Gen3)
 • Feebas (Gen 3)
 • Trapinch (Gen 3)
 • Chimecho (Gen 3 - nieuw sinds februari 2018)
 • Beldum (Gen 3 - nieuw sinds februari 2018)
 • Bagon (Gen 3 - nieuw sinds februari 2018)

Welke kans heb ik om een specifieke Pokémon te broeden uit een 2km, 5km of 10km egg?

De researchers van Silph Road hebben geconcludeerd dat er verschillende zeldzaamheidscategorieën zijn als het om eieren gaat. Het zijn er vier, die samenhangen met de hoeveelheid kilometers die je moet lopen, plus nog extra zeldzame Pokémon. Wat betekent dit dan? Hoe langer de afstand is die je moet lopen, des te hoger is je kans op een zeldzame Pokémon. Garantie heb je echter niet, en daarom vind je sneller een Sudowoodo of Mantine dan een Chansey of Snorlax in een ei van 10km. Je vindt de exacte kansberekening in de Silph Road onderzoeksresultaten.

Wat je nog meer moet weten over 2km, 5km en 10km eggs

Er zijn nog wat belangrijke dingen waar je aan moet denken als je het beste uit de eggs wilt halen.

 • De broedlijst verandert steeds. Toen de game uitkwam, konden er nog 2km en 5km Pokémon uit een 10km egg komen. Dat lijkt nu niet meer het geval. Veel voorkomende Pokémon zoals Pidgeys en Rattatas zijn ook uit de lijst gehaald.
 • Je kunt maximaal negen eieren bij je dragen, inclusief de eieren die je op dat moment in je Incubators hebt zitten.
 • Als je het maximaal aantal eggs hebt bereikt, wil je het liefst zo snel mogelijk eggs uitbroeden, zodat je gelijk ruimte hebt voor de volgende. Broed eerst de 2km eggs uit om ruimte te maken.
snorlax
 • Incubators die je met Pokécoins koopt zijn na 3 eggs niet meer bruikbaar. Om het meeste uit ze te halen broed je je 10km eggs uit in een gekochte Incubator. De gratis incubator kan ongelimiteerd gebruikt worden, dus stop daar je 2km en 5km eggs in.
 • Pokémon eggs zijn de beste manier om je starter Pokémon sterker te maken, tenzij je een goede plek hebt gevonden waar Bulbasaur, Squirtle en Charmander vrij rondlopen. Ze zitten in veel voorkomende eieren die je snel uit kunt broeden, dus dat is hoe dan ook een goede tactiek.
 • De Pokémon Go app moet draaien als je wilt dat je gelopen afstand telt, maar je kunt wel de Battery Saver modus aanzetten zodat je batterij niet binnen no-time leeg is.
 • Reizen in auto's, treinen en andere snel bewegende voertuigen telt niet mee voor de afgelegde kilometers. Trek dus je beste wandelschoenen aan.
 • Vaak zie je dat je personage op het scherm toch een beetje loopt, ook al ligt je mobiel stil. Dit kun je benutten om je eggs uit te broeden, dus leg je telefoon aan de oplader terwijl je GPS zijn typisch rare fratsen uithaalt.
 • De CP van de uitgebroede Pokémon is gelijk aan het level van de trainer toen je het ei kreeg, niet wanneer het egg uitkomt.
 • Het lijkt er op dat speciale evenementen soms je kansen verhogen, zoals tijdens het Pokémon Go Halloween evenement. Hou dat in je achterhoofd als je je Incubators voor dat soort momenten bewaart.
 • Farfetch'd, Kangaskhan, Mr Mime, Tauros, Heracross and Corsola zijn regio-exclusief en daarom niet in eggs te vinden die buiten hun regio's zijn gevonden.
 • Als je alles wilt voltooien is het uitbroeden van eieren van essentieel belang om Pokémon Go's medals te voltooien. Misschien vind je dat nog interessant als Candy of Stardust je niets meer kan schelen.

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Trucs en hacks om Pokémon Go Eggs sneller uit te broeden

Eggs doen hatchen met de auto of op de fiets: dat gaat helaas niet. Pokémon GO is slim genoeg om te merken dat je veel te snel gaat. Deze hack werkt dus niet. De kilometers die je aflegt tellen enkel als je op het tempo van een jogger (of trager) beweegt. Zelfs fietsen tegen 20 kilometer per uur is dus veel te snel. Eggs proberen doen hatchen in de auto is dus volledig tijdverlies. De meest efficiënte methode blijft dagelijks te gaan joggen. Niet alleen krijg je er Pokémon bij, er vallen ook kilootjes af!

2

De platenspeler trick en hack om Eggs te hatchen: dit is wel een leuke trick voor iedereen die niet elke dag 10 km wil of kan lopen. Aangezien met de auto of fiets rondrijden niet telt, moeten we een andere manier vinden om lopen te simuleren. De ideale methode is je smartphone op een platenspeler te leggen en deze in te stellen op 33 toeren per minuut. Dat is de ideale snelheid en Pokémon GO zal het draaien registreren als loopafstand. Een eenvoudige platenspeler kan je op Bol.com al voor 70 euro kopen. Geld is geld natuurlijk, en op internet zweven er al constructies rond waarbij mensen hun smartphone aan een rad vastbinden en met een klein motortje laten ronddraaien. Maar dan vinden wij de smartphone op een eenvoudige platenspeler leggen toch een meer gebruiksvriendelijke oplossing. En het is een mooi excuus om te starten met een platencollectie!

ADVERTENTIE

Over de auteur

Sander van Leth

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. De trotse aanvoerder van #teamkansloos is geregeld op YouTube te zien. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Meer artikels van Sander van Leth