Pokémon Go - Shiny Pokémon: Magikarp en rode Gyarados vangen en meer dingen die je moet weten

Alles wat je over deze zeer zeldzame Pokémon weten moet!

Ontwikkelaar Niantic heeft gehoor gegeven aan de fans door Shiny Pokémon aan de game toe te voegen. De eerste glimmende Pokémon zijn niemand anders dan een gouden Shiny Magikarp en zijn geëvolueerde vorm, Shiny Gyarados.

Shiny Pokémon zijn extreem zeldzame versies van bepaalde Pokémon, die een andere kleur dan normaal hebben maar voor de rest niet afwijken. Dus, wat weten we over de Shinies in Pokémon Go en hoe vang je ze?

Is dit niet de informatie die je zoekt?

Keer dan terug naar Pokémon Go - Pokémon vinden, vangen en uitbroeden: Zo maak je je Pokédex volledig

Of keer dan terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Hoe vind je een Shiny Magikarp of Gyarados?

2

Momenteel zijn er maar twee Shiny Pokémon in Pokémon Go te vinden, Magikarp en Gyarados. In tegenstelling tot hoe je een rode Gyarados moest vangen in Pokémon Gold en Silver, is er hier geen gouden regel voor het vinden en vangen van deze varianten. Shinies lijken exact op elke andere Pokémon tot je daadwerkelijk met ze in gevecht gaat, dus er zit niets anders op dan elke Magikarp die je ziet aan te vallen.

Op deze screenshots van Redditor skinnysnorlaz zie je het verschil tussen een normale en een Shiny Magikarp. In de video zie je de geëvolueerde Shiny Gyarados.

Hoe zit het met andere Shiny Pokémon?

In het afgelopen jaar zijn er andere Shiny Pokémon gespot. De kans dat je deze vangt is echter enorm laag. In deze afbeelding van Silph Road-gebruiker Bubbatriston zie je de Shiny Pokémon die nu in de game zitten, en hoe je ze kunt bemachtigen:

Naast de Pokémon in deze afbeelding is er ook een Shiny Dratini uitgebracht tijdens de tweede Community Day in februari 2018. Uiteraard houdt dat in dat de evoluties Dragonair en Dragonite ook Shiny zijn.

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Wat we weten over Shiny Pokémon

Naast de basiszaken zijn er ook nog een paar andere belangrijke punten die je moet weten over Shiny Pokémon:

  • Shiny Pokémon zijn onafhankelijk: Twee spelers kunnen tegelijkertijd dezelfde Pokémon vangen, met dezelfde statistieken. Maar, dat geldt niet voor Shiny Pokémon. Vermoedelijk is dit om te voorkomen dat een hele zwerm spelers ineens aan een Shiny kunnen komen.
  • Ditto doet zich als een Shiny voor, maar is het niet: Juich niet te vroeg als je een Shiny Magikarp vangt, want er bestaat een kans dat het een doodnormale Ditto is. Misschien dat Niantic later Shiny Ditto's toevoegt, maar voorlopig bestaat er een kleine kans dat je gefopt wordt.
  • Evoluties van Shiny Pokémon zijn ook Shiny: Als je een fonkelende Pokémon hebt gevonden en die voldoende traint, zul je zien dat de evolutie ook Shiny is. Zo wordt een Shiny Golden Magikarp een Shiny Red Gyarados, en zo verder.
  • Shiny Pokémon zien er op de kaart normaal uit: Zoals we al zeiden is het niet mogelijk om een Shiny te herkennen aan zijn icoon op de wandelkaart. Pas als je tegen ze vecht, laten ze hun ware kleuren zien. Je zult dus tegen elke Pokémon moeten vechten die Shiny kan zijn, om er een te vangen.
  • Je krijgt een waarschuwing als je een Shiny Pokémon ruilt: Goddank. Dit kleine veiligheidsnet zorgt er voor dat je niet zomaar je Shiny Pokémon in de snoepmachine van Professor Willow gooit.
  • De kansberekening om een Shiny tegen te komen is geheim: Pokémon Go is niet de eerste in de serie waar fans alles van uit proberen te pluizen. Sinds de zesde Pokémon-generatie denken de fans dat er een kans van 1 op de 4096 is. Met andere woorden: Er is waarschijnlijk een kans van 0,02% per gevecht. Dit is echter nooit door de ontwikkelaars bevestigd en of het ook overeenkomt met de kansberekening uit Pokémon Go, is onduidelijk.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Cyberpunk 2077 release uitgesteld

Gelukkig is het nog altijd minder dan 2077 keer slapen.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread