Pokémon Go: Regionale Pokémon Gen 3 tot Gen 1 - waar zijn de exclusieve Pokémon

Alles over Plusle, Minun, Sengoose, Seviper, Relicanth, Heracross, Corsola, Tauros, Kangashkan, Mr. Mime en Farfetch'd.

Met de toevoeging van de derde generatie zijn nu meer dan 300 van de kleine monsters in Pokémon Go beschikbaar. De meeste zijn relatief gemakkelijk te vinden en te vangen, maar er zijn een paar zeldzame uitzonderingen die veel meer werk vergen. Deze omvatten bijvoorbeeld de Legendary Pokémon, die alleen uit eieren kunnen worden uitgebroed, of de regionaal exclusieve Pokémon. Een overzicht van deze laatste vind je op deze pagina.

Regionale_Pokemon

Zoals de naam aangeeft, zijn dit speciale Pokémon, die alleen in bepaalde regio's van de wereld voorkomen. De meeste regionale Pokémon zijn toegewezen aan een bepaald continent. Maar ook hier zijn er uitzonderingen zoals Corasonn, die alleen te vinden is in een bepaalde zone tussen twee breedtegraden, of Plusle en Minun die maar aan de ene kant van de aardbol voorkomen.

Ja, in theorie kan iedereen dus alle Pokémon gaan opzoeken, maar het moge duidelijk zijn dat ze voor de meeste coaches onbereikbaar blijven. Het is buitengewoon moeilijk om de Pokédex volledig te ontgrendelen als je geen duizenden euros aan vliegtuigtickets wilt uitgeven om over de hele wereld te reizen.

Maar we willen het niet hebben over onmogelijk, want het is zo goed en zeker dat de Pokémon Exchange "ooit" zijn weg zal vinden naar de game. Bovendien zijn er evenementen zoals het wereldwijde safari-evenement naar aanleiding van het eenjarige jubileum van Pokémon Go, waardoor het mogelijk is om de regionale Pokémon van andere gebieden nu ook in Europa te vangen en zo je verzameling te voltooien.

Aangezien er geen verdere aankondigingen zijn voor een dergelijke vergelijkbare gebeurtenis, blijft de vaste verdeling van de regionale Pokemon tot nader order geldig. Welke monsters tot deze exclusieve cirkel behoren en waar je ze in de wereld kunt vinden, is te vinden in de volgende tabellen. Misschien moet je voor je werk reizen naar een van de uithoeken van de aarde, dus het is goed om te weten waar sommige monsters zijn.

Is dit niet de informatie die je zoekt?

Keer dan terug naar Pokémon Go - Pokémon vinden, vangen en uitbroeden: Zo maak je je Pokédex volledig

Of keer dan terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Regionale Pokémon bij de derde generatie: hier kun je Plusle, Minun, Sengoose, Seviper en Relicanth vinden en vangen

In december 2017 werd de eerste golf van derde generatie Pokémon losgelaten. Hieronder staan enkele monsters die alleen in bepaalde delen van de wereld te vinden zijn. Om precies te zijn, zijn er momenteel vijf nieuwe kandidaten van de derde generatie: Plusle, Minun, Sengo, Vipitis en Relicanth. In de onderstaande tabel hebben we alle beschikbare informatie verzameld over de regionaal exclusieve Pokémon.

UiterlijkPokémon
(Type)
RegioWaar te vinden / opmerkingen
311_Plusle
Plusle
(Electro)
Noord-Amerika,
Zuid-Amerika,
Afrika
Uitgezonderd tijdens speciale events is de vindplaats niet speciaal aan de biotoop gebonden. Bij regenachtig weer duikt Plusle wel meer op dan anders.
312_Minun
Minun
(Electro)
Europa,
Azië,
Oceanië
Uitgezonderd tijdens speciale events is de vindplaats niet speciaal aan de biotoop gebonden. Bij regenachtig weer duikt Plusle wel meer op dan anders.
335_Sengo
Sengoose
(Normal)
Noord-Amerika,
Zuid-Amerika,
Afrika
Uitgezonderd tijdens speciale events is de vindplaats niet speciaal aan de biotoop gebonden. Bij gedeeltelijk bewolkt weer duikt Sengoose wel vaker op
336_Vipitis
Seviper
(Poison)
Europa,
Azië,
Oceanië
Uitgezonderd tijdens speciale events is de vindplaats niet speciaal aan de biotoop gebonden. Bij gedeeltelijk bewolkt weer duikt Seviper wel vaker op.
369_Relicanth
Relicanth
(Water / Stone)
Nieuw-Zeeland en de omheenliggende eilanden (Fiji, Samoa, etc) Uitgezonderd tijdens speciale events is de vindplaats niet speciaal aan de biotoop gebonden. Bij bewolkt en gedeeltelijk bewolkt weer duikt Sengoose wel vaker op.

Info: Oorspronkelijk was Seviper in Europa, Azië en Oceanië vangbaar, terwijl Sengoose in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Afrika werd gevonden. Vanaf 5 januari 2018 zijn de vindplaatsen echter omgewisseld. Het is nog niet duidelijk of dit een fout was die ondertussen is rechtgezet, of dat Pokémon misschien regelmatig van regio's wisselen.

Regio's van Pokémon uit de tweede Generatie: hier kun je Heracross en Corsola vinden en vangen

Sinds februari 2017 is de tweede generatie toegevoegd aan Pokémon Go. Daar horen ook twee zeer bijzondere exemplaren bij die slechts in specifieke plaatsen te vinden zijn: Heracross en Corsola. De volgende tabellen vertellen je alle belangrijke info over deze exclusieve Pokémon.

UiterlijkPokémon
(Type)
RegioWaar te vinden / opmerkingen
214_Skaraborn
Heracross
(Bug / Fight)
Latijns-Amerika,
Zuid-Florida,
Texas
Heracross is zowat overal in Latijns-Amerika te vinden, en hoewel hij op zich exclusief voor dat gebied is, zijn er ook talrijke berichten die zeggen dat deze keverachtige Pokémon ook in de zuidelijke delen van Florida en in Texas te vinden zijn. Bij regenachtig en bewolkt weer duikt hij met meer regelmaat op.
222_Corasonn
Corsola
(Water / Stone)
Tropische gebieden In tegenstelling tot de andere regionale wezentjes is Corsola niet aan een landmassa gebonden, maar wel aan specifieke coordinaten. Zo vind je hem makkelijk op 31 graden noorderbreedte, 26 graden zuiderbreedte. Hij komt bijzonder vaak voor in watergebieden. Daarnaast is hij ook makkelijker te vinden bij regenachtig en bewolkt weer.

Regionale Pokémon uit de eerste Generatie: hier kun je Tauros, Kangashkan, Mr. Mime, en Farfetch'd vinden en vangen

Bij de monsters uit de startopstelling van Pokémon Go kun je ook vier zeer speciale exemplaren vinden: namelijk Tauros, Kangashkan, Mr. Mime en Farfetch'd. Ook zij zijn slechts in specifieke delen van de wereld te vinden. In de volgende tabellen vind je alle belangrijke info over dit kwartet.

UiterlijkPokémon
(Type)
RegioWaar te vinden / opmerkingen
128_Tauros
Tauros
(Normal)
Noord-Amerika Tauros is zo goed als overal in Noord-Amerika te vinden. De kans om er eentje te vangen zijn echter nog hoger in de woestijngebieden en prairies in de VS. Het is nog niet duidelijk of Tauros ook in Zuid-Amerika gevonden kan worden. Bij gedeeltelijk bewolkt weer is Tauros in elk geval makkelijker te vinden.
115_Kangama
Kangashkan
(Normal)
Australië Kangashkan is zowat overal in Australië te vinden. Na wat onderzoek blijkt dat de kansen bijzonder hoog zijn in steden en parken. Ook deze Pokémon is bij gedeeltelijk bewolkt weer makkelijker te vinden.
122_Pantimos
Mr. Mime
(Psychic / Fairy)
Europa Mr. Mime is bijna overal in Europa te vinden. De kansen zijn nog hoger in drukbevolkte gebieden zoals Londen, Berlijn en Rome. Bij winderig weer duikt hij vaker op.
083_Porenta
Farfetch'd
(Normal / Fly)
Oost-Azië Farfetch'd komt heel vaak voor in Oost-Azië, maar dan vooral in Japan en Zuid-Korea. In parken en naburige plaatsen is deze Pokémon het makkelijkst vindbaar, en de kansen stijgen nog verder bij winderig weer.

Pokémon Go: Regionale Pokémon kaarten

Als we de voorgaande info op een wereldkaart plaatsen, dan zien de verschillende gebieden er als volgt uit. Dat alles is gebaseerd op bevindingen van fans bij Reddit en Silphroad, dus is het niet gegarandeerd om honderd procent exact te zijn. Toch is het voldoende om een groot beeld te krijgen.

Pokemon_Go_Regionale_Pokemon_Karte

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pokémon Go: Regionale Pokémon uit Eggs - kun je Farfetch'd, Sengoose, Relicanth, Seviper, Heracross, Corsola, Tauros, Kangashkan en de rest uitbroeden?

Kort gezegd; nee. Deze regionale Pokémon zijn niet uit te breiden via eieren. Het is een gerucht dat al lang de ronde doet op het internet, maar uiteindelijk heeft het zich als vals bewezen.

Tot je dus voldoende geld opzij legt voor een wereldreis, ziet het er slecht uit voor je vervolledigde Pokémon verzameling. Indien Niantic eindelijk een ruilfunctie aan de game toevoegt, kan daar echter wel verandering in komen. Laat ons hopen!

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Survival horror game Summerford aangekondigd

Spirituele opvolger voor Resident Evil, Silent Hill en Alone in the Dark?

Cyberpunk 2077 release uitgesteld

Gelukkig is het nog altijd minder dan 2077 keer slapen.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread