Sinds de eerste verjaardag van Pokémon Go in de zomer van 2017 zijn Pokémon Go raids een belangrijk onderdeel van de game. De modus is snel populair geworden bij de fans en is nu niet meer uit de game weg te denken. Niet vreemd natuurlijk, aangezien de raids de meest uitdagende battles bieden met de beste beloningen en de meest zeldzame Pokémon. Veel onderdelen van de game zijn enkel toegankelijk via raids. Hieronder vallen bijvoorbeeld de legendary Pokémon.

Het principe van raids is relatief simpel. Je werkt samen met vrienden of vreemden in een groep van maximaal 19 trainers en vecht samen tegen een enorm sterke raid Pokémon. Als je deze verslaat, krijg je mooie beloningen en heb je een kans om de verslagen Pokémon te vangen. Welke Pokémon je voor je kiezen krijgt hangt af van het level van de raid. Van simpele, zeldzame Pokémon tot de meest sterke legendary Pokémon, er is iets voor elk niveau.

pokemonGO_Raids_Banner

Zoals je je waarschijnlijk wel kan inbeelden, moet je met een hoop zaken rekening houden in deze specifieke game modus. Dit gaat van aan welke voorwaarden je moet voldoen om aan een raid mee te doen tot welke raid bosses je kan tegenkomen op welk level, hoe je deze raid bosses het beste kan counteren en welke aanvallen het meest effectief zijn.

Om een beter overzicht te geven van dit belangrijke onderwerp, hebben we een aantal erg gedetailleerde pagina's geschreven voor jou. We vertellen je welk level je nodig hebt, hoe je zelf een raid groep start en hoe je raid bosses vindt. Ook maken we het verschil duidelijk tussen normale raids, legendary raids en EX raids, en natuurlijk ook hoe je de meest moeilijke van alle Pokémon verslaat.

Is dit niet de informatie die je zoekt?

Keer dan terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Pokémon Go Raid - Waar je een Raid-Pass vindt en welk level je moet zijn

pokemon_go_item_raid_pass_1

Voordat je blind in je eerste raid springt, is het best dat je je eerst informeert over de basics. Welk level je nodig hebt, aan welke voorwaarden je moet voldoen, waar de raids plaatsvinden, hoeveel spelers er kunnen meedoen, hoe je moet vechten, dergelijke zaken. Je moet daarnaast ook weten wat raid passes zijn, welke verschillende soorten raid passes er zijn, hoe ze van elkaar verschillen en waar je ze kan vinden. En natuurlijk ook het belangrijkste: welke beloningen je ermee kan verdienen. Dit alles en veel meer leer je op deze pagina:

Pokémon Go Raids: alles over Raid Pass, level en beloningen

Pokémon Go Raid - Groepen vinden en een eigen privé groep starten

raidlobby_de

Als je wil deelnemen aan een raid in Pokémon Go, kan je dat doen op verschillende manieren: solo, in een groep van willekeurig gekozen vreemden of in een aparte groep die bestaat uit je vrienden en kennissen. Ze hebben allemaal hun voordelen en nadelen. Voor de simplere bosses bijvoorbeeld, hoef je niet te wachten op andere trainers wanneer de gym op een weinig bezochte plek is.

Als de boss te moeilijk is om te solo'en, is de snelste manier om vooruit te gaan een groep vormen met vreemden. De leukste manier is echter nog steeds om samen met je vrienden naar een raid te gaan en de boss te verslaan. Welke voordelen dit brengt en hoe je een eigen groep start, leer je hier stap-voor-stap op deze pagina:

Pokémon Go - Raid groepen joinen en privé-sessie starten

Pokémon Go Raid - Welke zeldzame en legendary Pokémon komen uit gele, roze en donkere raid eggs en hoe sterk zijn ze?

Ei

Je kan je baseren op de verschillende kleuren van de eggs boven de gym om in te schatten hoe moeilijk de boss Pokémon van de raid zal zijn. Deze kleur bepaalt namelijk welk level de Pokémon zal hebben die uit de egg komt. Bijvoorbeeld, een roze egg met een difficulty van level 1 kan een Magikarp zijn en een egg van level 4 kan een Snorlox tevoorschijn brengen. Legendary Pokémon komen dan weer enkel uit een level 5 dark egg. Welke moeilijkheidsgraden er zijn in Pokémon Go en welke Pokémon uit welke eieren komen lees je op de volgende pagina's:

Pokémon Go - Raid eggs: welke bosses komen uit roze, gele en zwarte dark eggs en hun moeilijkheidsgraad

Pokémon Go - Legendary Pokémon en EX raids: zo vang je Mewtwo en co.

Pokémon Go Raid: Welke Pokémon is effectief? - boss counters

raidbattle_de

Deze vraag is vooral interessant als je een raid boss wil solo verslaan of met een heel kleine groep. De juiste Pokémon kiezen om tegen de raid boss te vechten kan een groot verschil maken. Dat telt natuurlijk voor elke raid die je uitvoert, want hoe beter je het doet tijdens het gevecht, hoe meer kans je hebt op een mooie beloning.

Wanneer je een Pokémon uitkiest die het tegen de raid boss moet opnemen, spelen verschillende factoren een belangrijke rol: het type van je Pokémon en dat van de raidboss, de keuze van je aanvallen op vlak van type effectiveness en STAB bonus, je attack en defense van je Pokémon, enzovoort. Je kan dit zelf via experimentatie ontdekken nauurlijk, maar als je graag wat tijd wil winnen kijk je best eens op deze pagina:

Pokémon Go raid bosses (Gen 3): Lijst met counters, CP, IV en vangkans

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pokémon Go Raid - Hoe vind ik raids en gyms?

mapviewegg_de

Natuurlijk is je grootste hulp hier de kaart in de game zelf. Gelukkig zijn er veel nuttige apps en websites gemaakt die je hierin kunnen helpen. Ze tonen je niet alleen waar je gyms kunt vinden en waar en wanneer een raid zal plaatsvinden, ze tonen ook waar je het meest welk type Pokémon kunt tegenkomen en waar de Pokéstops te vinden zijn. We hebben ze allemaal geprobeerd en vatten de beste services samen op de volgende pagina:

Pokémon GO map - Pokémon, raid, gym locaties voor Nederland en België

ADVERTENTIE

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Meer artikels van Jasper Segers