Eggs zijn altijd belangrijk geweest in het Pokémon universum dus is het niet erg verrassend dat ze ook een speciale rol spelen in Pokémon Go. Naast de eggs die je kan dragen en uitbroeden, zijn er nu ook raid eggs. Deze ontdek je samen met een aftelklok boven de gym wanneer er een raid zal plaatsvinden.

Aangezien je op voorhand niet weet welke raid boss er uit het raid egg zal komen is het moeilijk om je optimaal voor te bereiden. Wie echter bekend is met de gekleurde raid eggs kan wel een aantal conclusies trekken en een berekende gok maken welke Pokémon de raid boss zal zijn en welk level deze zal hebben.

Als je meer algemene zaken wil weten over raids, neem dan een kijkje op onze pagina Pokémon Go Raids: alles over raid pass, levels en beloningen.

Pokémon Go - gele, roze en donkere raid eggs en hun moeilijkheidsgraad (normal, rare en legendary)

Een geoefend trainer kan een raid battle vaak solo winnen. Natuurlijk is het altijd gemakkelijk in groep, en voor raids vanaf een gemiddelde moeilijkheidsgraad is dat ook echt nodig. Voor de sterkste Pokémon moet je het zelfs niet proberen zonder een grote groep trainers aan je zijde. Die zijn gewoon te moeilijk.

Nog een indicator van de moeilijkheidsgraad zijn de raid eggs, die altijd getoond worden samen met een aftelklok op de kaart en in de "Nearby" tab. Deze eggs hebben verschillende kleuren en dat geeft al een indicatie. Roze staat voor normaal. Geel staat voor zeldzaam. En zwart of donker staat voor legendary.

De drie raid egg kleuren worden verdeeld over vijf moeilijkheidsgraden, die worden getoond in de "nearby" tab. De roze 'normal' raid eggs geven enkel raid bosses van level 1 of 2. Gele zeldzame raid eggs geven enkel raid bosses van level 3 of 4. En de donkere 'dark raid eggs' bevatten altijd een legendary Pokémon van level 5. Deze zijn ontzettend moeilijk en zijn niet aan te raden om solo te proberen.

Pokémon in roze raid eggs

roze raid eggs

Enkel de zwakste raid bosses komen uit de roze raid eggs in Pokémon Go. Deze zijn ofwel level 1 ofwel level 2. Als je op zoek bent naar een gemakkelijke raid battle zonder al te veel moeilijkheden is dit waar je moet zijn. Dat betekent ook dat je niet veel mensen nodig hebt om deze raid bosses te verslaan. Een trainer die hoger is dan level 30 maakt zelfs een goede kans om een dergelijke Pokémon solo te verslaan. Hier is een overzicht van de Pokémon die uit deze roze raid eggs komen, verdeeld volgens hun level:

Level 1

 • Magikarp (1.165 CP)
 • Metapod (1.534 CP)
 • Wailmer (3.369 CP)
 • Wartortle (4.503 CP)
 • Charmeleon (5.085 CP)
 • Ivysaur (5.238 CP)

Als je hulp nodig hebt bij het verslaan van de bosses op level 1, kan je onze gids hier lezen: Pokémon Go nieuwe Raid bosses level 1 (Solo Raid): Magikarp, Metapod, Wailmer, Wartortle, Charmeleon, Ivysaur

Level 2

 • Sableye (8.266 CP)
 • Mawile (9.403 CP)
 • Marowak (9.891 CP)
 • Tentacruel (12.190 CP)
 • Sandslash (12.312 CP)
 • Magneton (14.172 CP)
 • Cloyster (15.678 CP)

Als je hulp nodig hebt bij het verslaan van de bosses op level 2, kan je onze gids hier lezen: Pokémon Go nieuwe Raid bosses level 2 (Solo Raid): Mawile, Marowak, Tentacruel, Sandslash, Magneton, Cloyster

Terug naar Pokémon Go raids uitgelegd - tips en tricks over deze nieuwe spelmodus

Terug naar Pokémon Go: Pokémon vinden, vangen, en uitbroeden - Zo maak je je Pokédex compleet

Terug naar Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Pokémon uit gele raid eggs

gele raid eggs

Hier wordt het al wat moeilijker, maar uiteindelijk lonen deze raids ook wel meer dan de Pokémon uit roze raid eggs. Uit de gele raid eggs komen Pokémon met een moeilijkheidsgraad van level 3 en zelfs level 4. Dit is voorbehouden voor trainers met ervaring, en zelfs een ervaren trainer met de juiste Pokémon zal het moeilijk hebben tegen een level 4. Als je dus niet wanhopig een solo win nodig hebt, raden we dus sterk aan om meer trainers te verzamelen en samen te werken om deze Pokémon te verslaan. Hier is het overzicht van Pokémon die uit de gele raid eggs verschijnen:

Level 3

 • Porygon (11.419 CP)
 • Ninetails (14.914 CP)
 • Scyther (17.358 CP)
 • Machamp (18.144 CP)
 • Omastar (18.915 CP)
 • Gengar (19.768 CP)
 • Alakazam (22.646 CP)

Als je hulp nodig hebt bij het verslaan van de bosses op level 3, kan je onze gids hier lezen: Pokémon Go nieuwe Raid bosses level 3 (Solo/groep Raid): Ninetails, Scyther, Machamp, Omastar, Gengar, Alakazam

Stufe 4

 • Lapras (21.768 WP)
 • Nidoqueen(23.216 WP)
 • Sarzenia (23.780 WP)
 • Quappo (24.247 WP)
 • Nidoking (24.873 WP)
 • Relaxo (25.419 WP)
 • Absol (26.262 WP)
 • Geowaz (30.572 WP)
 • Despotar (34.707 WP)

Als je hulp nodig hebt bij het verslaan van de bosses op level 4, kan je onze gids hier lezen: Pokémon Go nieuwe Raid bosses level 4 (groep Raid): Nidoqueen, Sarzenia, Quapo, Nidoking, Relaxo, Absol, Geowaz, Despotar

Wist je al dat je er nu ook Pokémon Go Trading bestaat, waarmee je Pokémon met vrienden kunt ruilen? Of heb je nog meer Pokémon Go tips en tricks nodig? Zoals de nieuwe Pokémon Go Research Quests om de Pokémon Go Mew te vangen. Weet je alles al over Pokémon Go Raids en Pokémon Go Gyms? Denk er ook steeds aan dat je Pokémon Go Eggs kunt uitbroeden, of een Pokémon Go Map kunt gebruiken om de Pokémon Go Legendary Pokémon en Pokémon Go Gen 3 Pokémon van alle verschillende Pokémon Go Types te vangen.

Pokémon uit zwarte dark raid eggs

dark raid eggs

Uit de dark raid eggs komen de allersterkste raid bosses in Pokémon Go tevoorschijn: de legendary Pokémon. Zij hebben altijd moeilijkheidsgraad level 5 en kunnen onmogelijk door één trainer verslagen worden. Je kan ook niet zomaar een groep willekeurige Pokémon kiezen en hopen dat je een legendary Pokémon verslaat. Hoe minder trainers meedoen in het gevecht, hoe belangrijker het is om de juiste counter-Pokémon in te zetten met de juiste aanvallen. Hier is een overzicht van de Pokémon die uit de dark raid eggs komen:

Level 5

 • Articuno (37.603 CP)
 • Entei (38.628 CP)
 • Ho-Oh (48.276 CP)
 • Kyogre (51.968 CP)
 • Moltres (41.953 CP)
 • Lugia (42.753 CP)
 • Mewtwo (49.430 CP)
 • Raikou (42.932 CP)
 • Suicune (34.471 CP)
 • Zapdos (42.691 CP)

Voor meer info over raids met Legendary Pokémon zoals Mewtwo, ga je naar Pokémon Go - Legendary Pokémon en EX raids: zo vang je Mewtwo en co..

ADVERTENTIE

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carričre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Meer artikels van Jasper Segers