Bloodborne - Shadow of Yharnam doden in de juiste volgorde

Een, twee en drie.

In dit volgende baasgevecht met Shadow of Yharnam in Bloodborne neem je het tegen een trio van dark clerics op. Zij gebruiken magie tijdens het vechten en schieten vuurballen. Voor het grootste deel van het gevecht schiet de baas drie projectielen in een kegel voor zich uit. Dit patroon lost hij soms af met één vuurbal recht vooruit. De tweede cleric vecht met een zwaard en de derde heeft een zwaard en kaars waarmee hij zowel vuuraanvallen als gewone zwaardaanvallen uitvoert.

bloodborne_shadowofyharnam

Shadow of Yharnam verslaan

Shadow of Yharnam is de zesde baas van Bloodborne. Als beloning om haar te verslaan, krijg je de Blood Rapture.

Het belangrijkste dat je tijdens dit gevecht moet doen, is blijven bewegen. Lock-on is afgeraden. Focus op de cleric met magische aanvallen. Op deze manier zie je de projectielen komen en kan je alles ontwijken.

Hou er rekening mee dat wanneer één van de clerics steft, de andere twee krachtiger worden. De zwaardvechter krijgt bijvoorbeeld sterkere aanvallen en de mogelijkheid om slangen op te roepen wanneer hij alleen overblijft. De truc is dus om de levenspunten van alle drie de vijanden tot een minimum te verkleinen en ze vervolgens zo snel mogelijk achter elkaar uit te schakelen.

Wanneer dit niet lukt, dood dan eerst de magiër, vervolgens de cleric met de kaars en tenslotte de zwaardvechter. Het is veel makkelijk om de zwaardaanvallen te ontwijken, maar wacht niet te lang met de genadeslag want hij blijft zo lang hij leeft slangen oproepen.

Hoe je dit gevecht ook benadert, het is cruciaal dat je blijft bewegen. Blijf tegelijk ook dicht genoeg dat je wanneer je voldoende stamina hebt meteen kan aanvallen. Zorg dat je over ongeveer een halfvolle stamina wanneer je in de aanval gaat. Zo kan je tijdens de zeldzame openingen meteen genoeg schade doen.

Het is een aangeraden om een snel wapen te hanteren. Je kansen om aan te vallen duren nooit lang, dus een traag wapen maakt het gevecht extra moeilijk.

Je beloning voor het verslaan van de drie clerics, is de Blood Rapture rune. Deze geeft je 200 levenspunten elke keer je een critical hit scoort. Steek de Forbidden Grave lamp aan, ga door de deur en volg het pad.

Blijf op je hoede. Wanneer voorbij een muurtje aan de rechterkant valt een Tree Mutant je aan. Het is geen moeilijk gevecht, maar een gewaarschuwd man is er twee waard.

Blijf het pad volgen en raap de Madman's Knowledge van een lijk op. Steek de Byrgenwerth lamp aan, alvorens je deze nieuwe plaats betreedt.

Onze Bloodborne walkthrough en guide gaat verder:
>>> Bloodborne Byrgenwerth

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread