CD Projekt RED: 'we zijn geen fan van loot boxes'

De huidige controverse is goed voor de game industrie.

Ontwikkelaar CD Projekt RED geeft in een interview met PC Gamer aan dat het bedrijf geen fan is van loot boxes. Mede-oprichter Marcin Iwiński denkt dat de huidige controverse goed voor de game industrie is.

"Ten eerste moet het vooraf duidelijk zijn waarvoor je hebt betaald en ten tweede hoor je waar voor je geld te krijgen. Wij zien betaalde content dan ook als volwaardige uitbreidingen die daadwerkelijk meerwaarde bieden. Kleinere DLC hoort gratis te zijn", aldus Iwiński.

tw3dlc

Volgens CD Projekt RED zijn tevreden spelers die anderen de game ook aanbevelen de beste reclame. Vanuit een financieel oogpunt is DLC interessant, maar dat betekent niet dat het ook goed is voor zowel spelers als de game industrie.

"Op het moment dat iemand het idee krijgt dat je op een oneerlijke manier meer geld probeert te verdienen, dan krijg je het te horen. Die controverse is goed, want het zorgt er hopelijk voor dat de game industrie in de toekomst verandert", zegt Iwiński.

Bovenstaande is meer dan alleen praten. Zo bevatte het DLC-plan voor The Witcher 3: Wild Hunt zestien gratis stukken content. Daarnaast waren de twee uitbreidingen voor The Witcher 3: Wild Hunt samen goed voor ruim dertig uur aan gameplay.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Johnny van Spronsen

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread