Google werkt aan een eigen console en een game streaming dienst, zo melden verschillende anonieme bronnen. De streaming dienst heeft de codenaam Google Yeti. De console heeft nog geen titel.

Yeti gebruikt de cloud servers van Google om games over het internet naar gebruikers te streamen, vergelijkbaar met de PlayStation Now dienst van Sony. Net als PS Now, zou ook Yeti een maandelijks abonnement vragen. De PlayStation Now review kun je hier lezen.

ghq

Via Yeti hoopt Google om voet aan wal te krijgen in de videogame-industrie, die ondertussen miljarden aan omzet genereert voor Sony, Microsoft, en Nintendo. De streamingdienst zou werken via Chromecast of via de Google console, die nog volop in ontwikkeling is.

Google zou zijn plannen al besproken hebben met game-ontwikkelaars, maar het is nog onduidelijk of er aan games exclusief voor Yeti wordt gewerkt of dat enkele reeds uitgekomen games beschikbaar worden.

Hoewel het onmogelijk is om het gerucht op dit moment te verifiŽren, is het niet zeker niet onlogisch dat Google zich op de game-industrie zou storten. Het bedrijf heeft voldoende kennis en middelen om games te ontwikkelen, en meer dan genoeg ervaring met Cloud- en streamingtechnologie om een streamingdienst op poten te zetten die mogelijk efficiŽnter functioneert dan PlayStation Now.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Meer artikels van Carl Vander Maelen

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content