Nvidia maakt het binnenkort mogelijk om kleurenfilters toe te voegen aan games. De nieuwe functionaliteit heet Freestyle en is vanaf 9 januari uit te proberen in versie 3.12 van het Geforce Experience programma.

Freestyle biedt je toegang tot 15 verschillende filters en 38 presets. Zo is het onder andere mogelijk om games in zwart-wit te spelen. Ook is er een nachtmodus met zachtere tinten om je ogen minder te belasten.

Voor mensen die kampen met kleurenblindheid zijn er eveneens verschillende opties. Momenteel zit Freestyle nog in een testfase. Om de nieuwe functionaliteit uit te proberen, moet je de Experimental Features-optie in Geforce Experience aanvinken.

Freestyle is volgens Nvidia beschikbaar in meer dan 100 games. Daarnaast maakt versie 3.12 het ook gemakkelijker om via ShadowPlay beelden op te nemen in Fortnite Battle Royale. Momenteel heeft Fortnite Battle Royale een nieuwe tijdelijke modus.

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Redacteur

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Meer artikels van Michiel De Coninck

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Threading

Gerelateerde content