Een mijlpaal in het leven van een Pokémon in Pokémon Go is wanneer hij zich ontwikkelt en mag evolueren. De kracht van een Pokémon is verbonden aan twee items: Stardust en Candy. Stardust is een soort universele munteenheid die op alle Pokémon is te gebruiken, terwijl Candy specifiek ontwikkeld is voor een bepaald type Pokémon. Hou dit in je achterhoofd terwijl je je Pokémon levelt en sterker maakt.

Update 20/02/2017 De Pokémon Go Gen 2 update van februari 2017 introduceerde niet alleen 80 nieuwe Johto Pokémon, maar ook nieuwe evoluties. Om deze nieuwe Gen 2 Pokémon te evolueren heb je Evolution Stones of Special Items nodig. Hoe je deze items krijgt en voor welke evoluties je ze moet gebruiken, lees je wat verder hieronder.

Evolve - Pokémon evolueren

Met evolueren bedoelen we dat de Pokémon een sterkere vorm aanneemt. Een Dratini verandert bijvoorbeeld in een Dragonair en tot slot een Dragonite, elke vorm krachtiger dan de vorige. Je hebt speciaal Dratini Candy nodig om deze evoluties uit te voeren. De eerste evolutie kost je 25 Candy, en de volgende maar liefst 100.

Om de Pokémon te evolueren, druk je op de gewenste Pokémon in je lijst en druk je op de Evolve-knop.

De CP van een geëvolueerde Pokémon is gelijk of hoger aan zijn vorige vorm. Maar ook al heb je de vorige vorm tot zijn uiterste getrained, heb je met deze nieuwe vorm opnieuw de kans om hem nóg sterker te maken.

2

Special Items - Gen 2 Evolution Stones gebruiken

Om de Gen 2 Pokémon te evolueren heb je Special Items nodig. Deze vind je net als alle andere Pokémon Go items bij PokéStops. Ze zijn redelijk zeldzaam en daarom is het belangrijk dat je meteen weet voor welke evoluties je ze kunt gebruiken. De volgende pagina's vertellen je alles dat je over de Special Items en Evolution Stones moet weten:

Pokémon snel evolueren

Je hebt allereerst een hoop Candy nodig. Dit doe je door zo snel mogelijk hetzelfde type Pokémon te vangen, want hier krijg je Candy voor. Vervolgens stuur je alle duplicaten naar Professor Willow, waarna je nog een Candy krijgt voor de moeite. Blijf ook je eieren uitbroeden, want er kan maar net de juiste Pokémon in zitten.

Wat je vervolgens niet hoeft te doen, is de Pokémon levelen. In zijn zwaktste vorm is hij toch niet geschikt voor Gym-gevechten. Zodra je dus genoeg Candy hebt druk je meteen op de Evolve-knop. Dat bespaart je ook een hoop Stardust. Trainen kan altijd nog, wanneer je Pokémon maximaal geëvolueerd is.

Power Up - Pokémon sterker maken

Om een Pokémon sterker te maken ga je naar je lijst met Pokémon en tik je op het gewenste monster. Bij de knop Power Up zie je hoeveel Stardust en Candy je nodig hebt om het monster sterker te maken. Vlak boven die knop staat precies hoeveel je op dat moment hebt. Heb je genoeg, dan druk je op je Power Up-knop en je Pokémon wordt direct een level sterker.

Met sterker bedoelen we dat de Combat Points (CP) stijgen en dat de Pokémon meer HP krijgt. Hoe meer CP, des te sterker de Pokémon. Je kunt een Pokémon Power Ups geven tot de halve cirkel boven de Pokémon vol is, of je geen Stardust en Candy meer hebt.

De halve cirkel boven elke Pokémon geeft aan hoe sterk het zakmonster kan worden, maar als je Trainer Level niet hoog genoeg is, krijg je die cirkel niet vol. Wanneer de cirkel vol is, wordt de Pokémon alleen sterker als je hem nog kunt evolueren.

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Trainer Level

Lees ook vooral de tips over hoe je je Pokémon Go Trainer levelt. Het niveau van je Trainer lijkt in de eerste instantie niets te maken te hebben met de Pokémon, maar schijn bedriegt. Pokémon kunnen namelijk alleen hun maximale potentiëel bereiken als de trainer sterk genoeg is.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie