De Pokémon Go Eevee evoluties zijn een echt buitenbeentje tegenover de rest van de Pokémon in de app. In de klassieke Pokémon games evolueer je Eevee door een elemental stone te gebruiken. In Pokémon Go werkt dit helemaal anders.

Vooraleer je tussen Umbreon, Espeon, Vaporeon, Jolteon of Flareon kunt kiezen, moet je echter eerst voldoende Pokémon Go Candy voor Eevee verzamelen. Vervolgens moet je de volgende stappen volgen:

Hoe Eevee naar Umbreon, Espeon, Vaporeon, Flareon en Jolteon evolueren in Pokémon Go

Als je Eevee 25 Eevee Candy voedert, evolueert het willekeurig in een van de onderstaande types. Maar, er is een belangrijk trucje om zelf te bepalen welke evolutie (Espeon, Umbreon, Flareon, Jolteon of Vaporeon) je krijgt. Je moet Eevee een van de volgende namen geven:

  • Hernoem naar Sakura om in de Psychic-type Espeon te evolueren
  • Hernoem naar Tamao om in de Dark-type Umbreon te evolueren
  • Hernoem naar Rainer om in de Water-type Vaporeon te evolueren
  • Hernoem naar Sparky om in de Lightning-type Jolteon te evolueren
  • Hernoem naar Pyro om in de Fire-type Flareon te evolueren

Let er wel op, dit trucje werkt maar één keer! Gebruik dus de Eevee met de hoogste CP-waarde vooraleer je beslist om die naar een bepaald type te evolueren.

Gen 2 nieuwkomers Umbreon en Espeon kun je ook krijgen door Eevee als een Pokémon Go Buddy te gebruiken. Als je 10km wandelt evolueert Eevee overdag in Espeon en 's nachts in Umbreon. Dit is een handige manier om een tweede Umbreon en Espeon te krijgen.

Eevee evolutie namen, waar komen ze vandaan?

Waarom Pyro, Sparky, Rainer, Tamaeo en Sakura? De originele drie zijn de namen van de Eeevee brothers die Ash in episode 40 van de Pokémon tv-serie tegenkomt. Sakura en Tamao komen later in de serie aanbod.

Als je de naam van Eevee hebt veranderd, start je de app opnieuw op om zeker te zijn dat de verandering goed is verlopen. Soms kunnen de Pokémon Go servers flink lastig doen.

Als de hernoeming goed is verlopen, evolueer je Eevee in het gewenste type door het 25 Candy te voeren.

Meer Pokémon Go tips nodig? Begin eerst bij de Pokémon Go Eggs. Om te weten hoe je de Pokémon Go Legendary Pokémon vangt, moet je eerst weten hoe de Pokémon Go Gyms en Pokémon Go Raids werken. Ook handig om te weten is hoe je zo snel mogelijk Pokémon Go Coins en de nieuwe Pokémon Go Badges verdient. De Pokémon Go Eevee evoluties krijg je op een unieke manier, maar net als altijd heb je natuurlijk ook een hele boel Pokémon Go Candy nodig. Om de nieuwe Pokémon Go Gen 2 Pokémon te evolueren heb je echter Pokémon Go Special Items nodig, zoals de King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale en Sun Stone. Vergeet ook de schattige Pokémon Go Baby Pokémon niet! Om makkelijker de juiste Pokémon te vinden, gebruik je een handige Pokémon Go map, de Pokémon Go Sightings en Nearby trackers op en juiste manier en vervolgens gebruik je Pokémon Go Berries om ze makkelijker te vangen. En vergeet ook je Pokémon Go Buddy niet mee te nemen! Voor de meer 'avontuurlijke' Pokémon-jager zijn er ook nog Pokémon Go cheats of een meer risicovolle Pokémon Go hack. Aan het einde van 2017 werden de eerste Pokémon Go Gen 3 Pokémon tijdens het Pokémon Go Halloween event geďntroduceerd.

Hoe Eevee in Leafeon, Glaceon en Sylveon in Pokémon Go evolueren?

Eevee heeft nog vele andere evoluties, maar die zitten simpelweg nog niet in Pokémon Go app.

2
Spijtig genoeg kun je deze Eevee evoluties nog niet allemaal in Pokémon Go krijgen.

Ontwikkelaar Niantic heeft tijdens de Pokémon Go Gen 2 update dan wel 80 nieuwe Pokémon toegevoegd, maar de monstertjes die je kunt vangen blijven tot de eerste twee generaties beperkt. Dit betekent alle Pokémon uit Red, Blue, Yellow, Gold, Silver en Crystal en dus enkel de Eevee evoluties Umbreon, Espeon, Flareon, Jolteon en Vaporeon.

Ongetwijfeld dat doorheen de tijd meer en meer Pokémon aan de app worden toegevoegd. Wij kunnen in ieder geval al niet wachten om onze Sylveon aan onze Pokédex toe te voegen!

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie