BioWare staat onlosmakelijk verbonden met fantastische werelden en diepgaande verhaallijnen. Star Wars: Knights of the Old Republic, Jade Empire, Dragon Age en Mass Effect zijn enkele titels die in BioWares portefeuille zitten. Sinds de onthulling van Anthem is de grote vraag dan ook of deze nieuwe IP zich aan dat rijtje gaat toevoegen. We vertellen je alles wat we over de game weten.

Anthem releasedatum

EA en Bioware laten weten dat de Anthem release pas over meer dan een jaar ligt. Voorlopig wordt de herfst van 2018 als releaseperiode genoemd, maar een daadwerkelijke releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Anthem komt uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Anthem setting en verhaal

Anthem speelt zich af in de verre toekomst waarin de mensheid op een andere planeet probeert te overleven. In de allereerste trailer wordt er gesuggereerd dat die mensen binnen een ommuurde stad wonen en dat alles buiten The Wall voor een vroegtijdige dood zorgt. Je maakt deel uit van een groep genaamd de Freelancers, waardoor je een Exosuit kunt gebruiken. Zodat je met dat pak de beschikking krijgt over bovenmenselijke vaardigheden.

Dat heb je wel nodig want de grote open wereld zit vol met hindernissen. De E3 2017-trailer liet exotische locaties zien met varens, gigantische bomen, begroeide ruďnes en ondergelopen gebieden. Verder is er niet veel van het verhaal bekendgemaakt, behalve dat BioWare-medewerker Drew Karpyshyn aan Anthem werkt. Hij is onder andere verantwoordelijk geweest voor het verhaal van Knights of the Old Republic, Mass Effect en Mass Effect 2. Dat houdt wellicht in dat Anthem uit meer bestaat dan enkel wat missies aannemen.

In ieder geval is er naar buiten gekomen dat Anthem meer een science fantasy game is dan 'hardcore science fiction'. "Je ziet in science fantasy heel veel fantastische dingen gebeuren, zonder dat er precies wordt uitgelegd waarom deze dingen gebeuren of wat de wetenschappelijke verklaring erachter is", zegt BioWare-medewerker Aaryn Flynn. Het lijkt erop dat Flynn hint naar de Shaper Storm die in de trailer voorkomt. Wat die superstorm exact veroorzaakt, is nog niet bekendgemaakt.

Anthem gameplay

Je speelt Anthem vanuit een derdepersoonsperspectief. Met de Exosuit vlieg je en duik je onder water, waardoor je de gebieden buiten The Wall gemakkelijker verkent. Volgens BioWare zijn die Exosuits naar eigen wens aan te passen, waardoor je speelstijl aanzienlijk verandert. In de trailer zijn de Ranger en de Colossus getoond, waarvan de eerste een jack-of-all-trades en de tweede een Tank is. Naast het schietgeweld krijg je ook de mogelijkheid om speciale aanvallen uit te voeren, zoals het afvuren van doelgerichte raketten en het veroorzaken van schokgolven.

BioWare nodigt je uit om de grote open wereld te verkennen, aangezien het je voor het vinden van geheime ruďnes en andere verborgen locaties ervaringspunten krijgt. Ook is er uit de trailer op te maken dat er overal loot te vinden is, waarmee je je personage verbetert. Ook het voltooien van missies en evenementen zorgt voor nieuwe voorwerpen. Zo is er in de trailer te zien dat de Ranger een nieuw wapen krijgt. Je moet de strijd overigens niet alleen aangaan, want je kunt quests in totaal met vier man voltooien.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Marcel de Jong

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Meer artikels van Marcel de Jong

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Bekijk: E3 2018 - 7 Flop games

De slechtste aankondigingen van E3.

Bekijk: Anthem trailer

De goden zijn er niet meer.

Anthem release bekendgemaakt

Volgend jaar is het zo ver.