HTC gaat vr-games maken en uitgeven met Vive Studios

Eerste game reeds gelanceerd.

HTC start een dochteronderneming onder de naam Vive Studios. Het nieuwe bedrijf gaat zich richten op het produceren en uitgeven van virtual reality-games voor in ieder geval de Vive.

Volgens HTC lijkt Vive Studios daarmee op een traditionele uitgever. Ontwikkelaars kunnen zich tot Vive Studios wenden voor financiering, zodat ze hun game kunnen bouwen. Verder helpt de firma op het gebied van marketing, uiteindelijk in ruil voor een deel van de verkoop-opbrengsten. HTC laat ook interne teams samenwerken met Vive Studios.

HTC wil nog niet kwijt of games die in samenwerking met Vive Studios tot stand komen, exclusief zijn voor de Vive-headset. Concurrent Oculus heeft een soortgelijk initiatief, Oculus Studios. Games die via deze weg tot stand komen, werken alleen op de Rift. Wel vindt HTC het belangrijk dat vr-games voor een breed publiek beschikbaar zijn, en dat 'Oculus niet hoeft te verliezen als wij willen winnen'.

Vive Studios gaat zich niet alleen richten op games, maar bijvoorbeeld ook op educatieve vr-toepassingen. De eerste game van de uitgever is reeds een feit, Arcade Saga is nu te vinden op Steam. De game bestaat uit drie futuristische sporten en werkt zowel op de Vive als op de Oculus Rift.

De Vive en de Rift kregen er onlangs concurrentie bij van de PlayStation VR. Lees op onze site de PlayStation VR review van Carl.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Randolf Bouwma

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Gerelateerde content

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t.e.m. 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread