Assassin's Creed: The Ezio Collection - 5 dingen die je moet weten

Wedergeboorte op huidige generatie consoles.

Afgelopen week kwam Assassin's Creed: The Ezio Collection uit, maar wat moet je over de game weten?

Dit jaar is er voor het eerst geen grote release van Assassin's Creed. Toch hoeven liefhebbers van de serie zich niet te vervelen. Naast enkele Chronicles-delen heeft Ubisoft namelijk ook alle games in de Ezio-trilogie opnieuw uitgebracht. Nieuwsgierig? Hier lees je de vijf belangrijkste dingen die je over Assassin's Creed: The Ezio Collection moet weten.

Alle games en DLC uit de Ezio-trilogie

In de remastered-collectie zitten alle Assassin's Creed-games van de Ezio-saga. The Ezio Collection bevat namelijk Assassin's Creed 2, Assassin's Creed: Brotherhood en Assassin's Creed: Revelations. Daarnaast kun je ook met de Assassin's Creed 2-uitbreiding Discovery aan de slag. Er zijn echter wel twee opvallende zaken uit de games geknipt: de multiplayermodi voor Brotherhood en Revelations. Je kunt dus niet langer online op andere Assassins jagen.

Renaissance als setting

Protagonist van alle games is de jonge edelman Ezio Auditore da Firenze. Je begint je moord- en sluipavontuur in het noordelijke gedeelte van Italië en trekt vervolgens via Rome naar Constantinopel. Alle games spelen zich gedurende de renaissance af waarbij historische figuren als Leonardo da Vinci, Niccolò Machiavelli en Lorenzo I de' Medici de revue passeren.

Korte films

Naast drie games bevat de collectie twee korte films die meer achtergrondinformatie over het leven van protagonist Ezio geven. Assassin's Creed Lineage richt zich op Giovanni Auditore di Firenze. Inderdaad: de vader van. Assassin's Creed Embers draait wel om Ezio, maar volgt hem wanneer hij een stuk ouder is en zijn 'hidden blade' inmiddels aan de wilgen heeft gehangen. Of toch niet?

Visuele opknapbeurt

Aangezien het een remaster betreft, heeft Ubisoft een likje verf over de games gehaald. Assassin's Creed 2, Brotherhood en Revelations draaien nu op een resolutie van 1080p en 30 frames per seconde. Ook zijn de textures grondig aangepakt.

Speciale editie

De adviesprijs van Assassin's Creed: The Ezio Collection is 49,99 euro. Er is voor de verzamelaars echter ook een Collector's Case. Voor 79,99 euro krijg je dan het volgende:

  • Game
  • Collector's box
  • Figurine (Ezio in zwarte Master Assassin outfit)
  • Drie litho's
  • Soundtrack

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread