PlayStation 4 Pro Patch - welke games krijgen een upgrade?

Update: 30 titels bekend.

De kogel is al een tijdje door de kerk: eind dit jaar kun je aan de slag met de PlayStation 4 Pro. De nieuwe console van Sony is krachtiger dan het standaardmodel en kan daardoor heel wat voordelen met zich meebrengen - als een ontwikkelaar daar gebruik van wil maken. In het volgende overzicht zetten wij alle games op een rijtje waarvan vaststaat dat ze een patch krijgen die ten volste gebruik maakt van de extra paardenkracht die de Pro biedt.

Ben je nog niet zeker of je een PS4 Slim of PS4 Pro gaat kopen? Lees dan even onze handige koopgids. We vertellen je daar ook haarfijn wat de PlayStation 4 Pro nu precies doet. Hier lees je dan weer alles over de PlayStation 4 Pro release en prijs.

Voorbeelden van PlayStation Pro verbeteringen

Middle-earth: Shadow of Mordor: Op een PlayStation 4 Pro met een display dat maximaal een resolutie van 1080p ondersteunt zorgt, de patch ervoor dat de game vanaf dan gebruikmaakt van super sampling anti-aliasing. Deze geavanceerde anti-aliasing techniek zorgt ervoor dat ruwe randjes van objecten worden weggewerkt, zodat de spelwereld gedetailleerder en realistischer lijkt.

Paragon: Op een PlayStation 4 Pro met een display dat maximaal een resolutie van 1080p ondersteunt krijgt Paragon verbeterde visuele effecten, komt er ook een procedureel gegenereerde ground cover, krijgen alle omgevingen meer details, zijn er dynamische reflecties en krijgen texturen ten slotte ook meer levendigheid door extra details.

The Witness: Op een PlayStation 4 Pro met een display dat een resolutie van 4K ondersteunt draait The Witness aan een resolutie van 1440p of hoger die geupscaled wordt naar 4K, en dat aan een frame rate van 60 frames per seconde. Teksten, menu's en alle andere onderdelen van de user interface worden weergegeven aan native 4K.

Op een PlayStation 4 Pro met een display dat maximaal een resolutie van 1080p ondersteunt is er een resolutie van 1080p in plaats van de normale 900p. De anti-aliasing verhoogt dan weer van 2x naar 4x MSAA, zodat ruwe randjes uit de omgeving volledig afgewerkt worden. De frame rate krijgt een lock op 60 frames per seconde.

Games die PlayStation 4 Pro upgrade patch krijgen op de launchdag

De onderstaande 30 games worden bij launch door de PlayStation Pro ondersteund. Sony belooft dat deze lijst tegen het einde van het jaar tot 45 titels wordt uitgebreid.

 • Battlefield 1
 • Bound
 • Call Of Duty: Black Ops 3
 • Call of Duty: Infinite Warfare
 • Call of Duty: Modern Warfare Remastered
 • Deus Ex: Mankind Divided
 • Driveclub VR
 • FIFA 17
 • Firewatch
 • Helldivers
 • Hitman
 • Hustle Kings
 • inFAMOUS First Light
 • inFAMOUS Second Son
 • Knack
 • Mafia 3
 • Middle-earth: Shadow of Mordor
 • NBA 2K17
 • Paragon
 • PlayStation VR Worlds
 • Ratchet & Clank
 • Rez Infinite
 • RIGS Mechanized Combat League
 • Rise Of The Tomb Raider
 • Robinson: The Journey
 • Smite
 • Super Stardust Ultra
 • The Elders Scrolls Online: Tamriel Unlimited
 • The Elders Scrolls Online: Skyrim Special Edition
 • The Last Of Us Remastered
 • The Last Of Us: Left Behind
 • The Playroom VR
 • Titanfall 2
 • Tumble
 • Uncharted 4: A Thief's End
 • Until Dawn: Rush of Blood
 • Viking Squad
 • World Of Tanks
 • XCOM 2

Naar alle waarschijnlijkheid krijgen de games uit bovenstaande lijst een resolutie van 4K, al dan niet via een upscaling van een lagere resolutie. Ook is het mogelijk dat al uitgebrachte games zoals Uncharted 4 of Deus Ex: Mankind Divided dan aan 60 frames per seconde speelbaar zijn. Games die al draaien aan 60 frames per seconde krijgen dankzij de extra kracht van de Pro meer ademruimte, zodat er nog minder haperingen zijn in de frame rate en ook eventuele screen tearing wordt verholpen.

Games die geen PlayStation Pro upgrade patch krijgen

Destiny: Ontwikkelaar Bungie heeft verklaard dat Destiny voorlopig geen PlayStation 4 Pro patch krijgt, maar dat het wel de mogelijkheden onderzoekt.

The Witcher 3: Wild Hunt: Ontwikkelaar CD Projekt RED spreekt klare taal. "We willen volledig focussen op Cyberpunk 2077 en Gwent, en The Witcher 3: Wild Hunt van een full HD game overzetten naar eentje die draait aan een resolutie van 4K vergt gewoonweg teveel tijd en middelen. Daarom werken we niet aan een patch."

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread