Pokémon GO draait helemaal om het vangen van Pokémon. Maar net zoals bij het jagen op echte dieren moet je ook je prooi lokken. In Pokémon GO heb je daar de Lure Module voor.

Hoe werkt de Lure Module in Pokémon Go?

De simpele uitleg: het is lokaas dat je uitwerpt. Je gaat naar een Pokéstop. Je activeert de Lure Module door naar je items te gaan en vervolgens is deze actief voor 30 minuten. Nieuwe wilde Pokémon uit de omgeving komen nu naar je toe in plaats van dat je achter hen aan moet lopen. Het enige wat je moet doen is bij de Pokéstop blijven en alle Pokémon vangen die naar je toe komen. Lekker gemakkelijk!

De populaire recensie app Yelp! heeft hier zelfs al slim op ingespeeld. In die app wordt nu aangeduid of een restaurant in de buurt is van een Pokéstop zodat je iets kan eten en drinken tijdens het Pokémon lokken.

De Lure Module lokt enkel Pokémon die je normaal al zou vinden in de buurt van de Pokéstop. Verwacht dus niet dat je een water Pokémon gaat lokken in het midden van een grasveld.

Hoe krijg je de Lure Module in Pokémon GO?

In de eerste plaats, door geld uit te geven. De Lure Module kan in de shop gekocht worden voor 100 coins. Dat is ongeveer één euro. Als je een bundel van acht koopt, betaal je 'maar' 680 coins, dus net geen zeven euro. Een kleine korting.

Je krijgt ook af en toe een Lure Module als je je trainer levelt. Op level 8 krijg je je eerste Lure Module. Vervolgens krijg je er regelmatig nog eentje.

Wat is het verschil tussen Incense in Pokémon GO en de Lure Module?

Incense lokt ook Pokémon, maar enkel voor de speler die het activeert. De Lure Module is actief voor alle spelers. Als je geluk hebt kun je dus per toeval op een actieve Lure Module stuiten.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat anderen de Pokémon vangen die jij op oog had. Je kan namelijk geen Pokémon stelen van een andere speler. Ook al zie je beide dezelfde Pokémon op dezelfde plek, je kan deze allebei vangen.

Pokémon farmen met een Lure Module

Deze truc werkt heel goed. Vooral als er twee, drie Pokéstops dicht bij elkaar liggen. Zet een Lure Module op elke Pokéstop en je zal al snel bedolven worden onder de Pokémon. We raden je dus aan om samen te werken met vrienden en andere trainers want samen vang je de meeste Pokémon.

Om die reden is het ook slim om naar plaatsen te gaan waarvan je weet dat er veel Pokémon GO-spelers zijn. De kans is groot dat er al een Lure Module actief is, en dan kan je mee Pokémon vangen. Vergeet natuurlijk niet om zelf ook eens een Lure Module te gebruiken, zodat je niet bekend raakt als een parasiet die profiteert van anderen.

Lure Modules zijn een goede manier om snel je trainer te levelen. Lees meer daarover op de volgende pagina: Pokémon GO - Trainer level en rewards: snel XP en Lucky Eggs krijgen.

Wat als de Lure Module niet werkt

Als je Lure Module niet werkt, moet je even controleren of de klok van je telefoon wel zo ingesteld staat dat deze gesynchroniseerd is met het telefoonnetwerk of het internet. Omdat de Lure Module zo afhankelijk is van je klok, kunnen er bugs ontstaan als je zelf je klok manueel hebt ingesteld.

Als je merkt dat de servers weer down zijn of onstabiel, gebruik je best even geen Lure Module. Je wilt het risico niet lopen dat je een Lure Module gebruikt als er geen Pokémon kunnen komen of je zo meteen niet meer kunt inloggen.

Meer Pokémon GO:

Pokémon GO app - Tips en tricks voor beginners en experts

Pokémon GO badges: zo verzamel je ze

Pokémon GO - Special Items en (Gen 2) Pokémon evoluties

Let er ook op dat je zeker een goede internetverbinding hebt. 3G is echt een minimum vereiste. Als je wel een goede internetverbinding hebt, maar je ziet desondanks toch nog steeds geen Pokémon, dan moet je de app misschien toch eens herstarten. Geen zorgen, je Lure Module zal hier geen hinder van ondervinden. Die blijft gewoon zijn werk doen.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Meer artikels van Redactie