Pokémon Go biedt talloze uren plezier in de buitenlucht. Je leert je omgeving beter kennen, komt nieuwe mensen tegen. Tenminste, als de Pokémon Go servers niet down of offline zijn.

De eerste week na de launch kregen de servers het erg zwaar te verduren, maar sindsdien zijn ze stabieler geworden. Maar te vaak krijg je nog de melding dat je niet kunt verbinden. Het is niet altijd duidelijk of dit altijd aan de server status of aan een ander probleem te danken is.

Daarom is het handig om te weten waar je altijd de Pokémon Go server status kunt raadplegen om te weten of de game down is.

Waar Pokémon Go server status checken?

De eerste website die we aanraden, heet simpel weg "Pokémon Go Server Status". Hier zie je in één oogopslag de status. Als alles mooi groen ziet is de server online. Bovendien toont de pagina ook de latency tussen de servers. Als je dus vertragingen ondervindt, is dit niet meteen een reden tot paniek.

Check hier Pokémon Go Server Status

De tweede website is niet specifiek voor Pokémon GO gemaakt, maar biedt wel een ton aan informatie. "MMO Server Status" toont goed de latency verschillen van land tot land. Als je login wat langer duurt dan normaal, is deze site handig om te kijken hoe de latency zich tegenover jouw wachttijd verhoudt.

Check hier MMO Server Status

Beide website tonen dat de Pokémon Go servers online zijn, maar je ondervindt toch nog problemen? Raadpleeg dan onze andere pagina met een uiteenzetting over de meest voorkomende Pokémon Go errors, crashes en oplossingen

Meer over Pokémon GO

Pokémon GO app - Tips en tricks voor beginners en experts

Pokémon GO - Eggs hatchen (2, 5 en 10 km) - Gen 2 Eggs update!

Pokémon GO - Special Items en (Gen 2) Pokémon evoluties

Als je bovendien op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent Pokémon Go, inclusief de status van de servers, volgt dan het officiële Pokémon Go Twitter-kanaal.

12

Hier vind je naast nieuws over gepland server onderhoud of onverwachte outages, ook algemeen nieuws. Zo lees je bijvoorbeeld nieuwe aankondigingen over landen waar de app nu beschikbaar is. Altijd handig als je op reis vertrekt en een exotische Pokémon wilt vangen.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Redactie

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!