Grand Theft Auto 5 blijft maar updates krijgen. Zo raakt vandaag nog bekend dat de Declasse Sabre Turbo te koop is bij Benny's. Een zoveelste toevoeging in een lang lijstje van GTA Online updates. Maar Rockstar Games nam al enkele maanden geleden de beslissing om niet langer Grand Theft Auto 5 updates op de PlayStation 3 en Xbox 360 uit te brengen. Wat is de verklaring hiervoor?

Volgens Rockstar is het heel simpel. De PlayStation 3 en Xbox 360 zijn ondertussen oude consoles die hun technische limiet hebben bereikt. De Xbox 360 kwam in 2005 uit, de PlayStation 3 in 2006. Dat is ondertussen tien jaar geleden.

Zoals je ongetwijfeld weet, worden games steeds ambitieuzer. Graphics worden mooier, spelwerelden worden groter en gameplay wordt complexer. Daarom hebben ontwikkelaars steeds nood aan de nieuwste technologie. Zo werkt het ook bij updates voor Grand Theft Auto 5. Elke update heeft nood aan extra geheugen om de nieuwe elementen te kunnen verwerken.

Maar consoles veranderen niet. De PlayStation 3 en Xbox 360 hebben technologie die tien jaar geleden baanbrekend was, maar ondertussen verouderd is. Hun geheugen en processorkracht is ondertussen niet meer toereikend om de ambitieuze ideeŽn van Rockstar aan te kunnen.

Vergelijk het met je pc. Je vervangt nu en dan onderdelen zodat je pc snel blijft draaien. Een pc van tien jaar oud lijkt haast prehistorisch, als je erover nadenkt. En het is ook amper voorstelbaar dat zo'n oude pc de nieuwste games nu zou kunnen draaien op aanvaardbare settings. De hardware is simpelweg verouderd en dat geldt ook voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Rockstar zelf geeft aan dat het zo lang mogelijk heeft geprobeerd om updates voor de vorige generatie consoles te maken. "De game werd zoveel als mogelijk geoptimaliseerd om elk beetje geheugen uit de oude consoles te persen. Maar nu staan we op het punt dat extra content de game instabiel zou maken," zo verklaarde Rockstar enkele maanden geleden.

Onlangs raakte trouwens het nieuws bekend dat Rockstar Grand Theft Auto: Tokyo wou maken.

Speel je GTA 5 nog regelmatig? Bekijk dan zeker ook onze GTA 5 cheats.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Meer artikels van Carl Vander Maelen

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Grand Theft Auto V review

Groeten uit San Andreas.

Grand Theft Auto Online review

Wel het potentieel, maar niet de overtuiging.

GTA Online Heists gids en tips

Onze ultieme walkthrough om alle GTA Online Heists te voltooien.