The Witness meer dan 100.000 keer verkocht

En dat in een week.

Ontwikkelaar Jonathan Blow laat in een blogbericht op zijn site weten dat The Witness meer dan 100.000 keer is verkocht.

De ontwikkelaar geeft aan dat de game in een week tijd meer dan twee keer zo vaak is verkocht als Braid, zijn eerste game. The Witness heeft in korte tijd ook meer geld opgeleverd dan Braid in een heel jaar.

"Deze cijfers geven aan de de relatief hoge prijs van The Witness niet tot lagere verkoopaantallen leiden. In tegendeel zelfs. Het is erg mooi dat we het succes van Braid in meerdere opzichten overschrijden", aldus Blow.

Later geeft de ontwikkelaar wel aan dat hij nog geen winst maakt op de verkoop van The Witness. Zo meldt hij dat hij ruim 5 miljoen dollar aan de ontwikkeling van de game heeft besteed. Hij verwacht echter wel dat hij uiteindelijk de kosten terugverdient.

In de blog staat ook dat Blow overweegt om The Witness naar andere platformen te brengen. Zo denkt hij erover na om de game naar de Xbox One, Mac, iOS en Android te porten.

The Witness is sinds vorige week speelbaar op de pc en de PlayStation 4. Eerder deze week onthulde Blow een patch die bewegingsziekte in The Witness verhelpt.

witness

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Mathijs Proos

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread