De 35 beste gratis Android games

Leuke games op je smartphone of tablet hoeven geen geld te kosten.

Dagelijks verschijnen er nieuwe games voor Android-smartphones en -tablets. Als je wil weten welke games je dokter laten spelen, je tegen zombies laat vechten of je dieren laat opsporen, dan ben je hier op het juiste adres.

Welkom op onze lijst van de beste, meest interessante gratis games op Android. We werken deze lijst ruwweg twee keer per jaar bij. Daarom treft je hier zoveel verschillende games, zowel recente als de wat oudere. Games hoeven immers niet gloednieuw te zijn om veel plezier te bieden.

Vergeet niet dat sommige games nieuwere versies van Android of smartphones van recente makelij vereisen. Maak gebruik van de Google Play Store om te ontdekken of jouw apparaat aan de eisen voldoet. Voor je gebruiksgemak hebben we bij elke game een link toegevoegd naar de juiste pagina op de Play Store.

Ook belangrijk om te weten is dat de games niet in een bepaalde volgorde staan. Alle games die we noemen zijn de moeite waard en er is uiteindelijk wat voor iedereen! Hebben we volgens jou toch een waardevolle game gemist, laat het ons dan in de comments weten!

Opmerking: al deze games kunnen gratis gedownload worden, maar het is mogelijk dat een aantal van hen in-game betalingen voorstellen om bepaalde voordelen te verkrijgen, zoals extra levens.

Klaar? Hier gaan we!

JetPack Joyride

JetPack Joyride komt van dezelfde makers als het beroemde Fruit Ninja. Deze keer ontdekt de held van het spel een jetpack in een lab. Voor zover het verhaal. In deze game verzamel je munten en badges en ontwijk je ondertussen obstakels en andere hindernissen. Naast de jetpack bestuur je ook voertuigen. Leuk ook is dat je je verzamelde munten kunt besteden aan het verbeteren van je jetpack. Dan heb je toch het gevoel van enige vooruitgang. Goede reis!

jetpackjoyride

Asphalt 8: Airborne

Er gaat niets boven het rijden van snelle auto's en asfalt dat onder je heen glijdt. Deze game heeft de Ferrari- en Lamborghini-licenties en elke auto is dan ook tot in de details nagebouwd. Er is een verrassend grote diversiteit aan circuits en omgevingen. Je gaat van het zanderige Nevada naar de sneeuw van Ijsland en de bekende tracks in Frankrijk. De game laat zich ook leuk besturen. De sterke graphics zijn tegelijkertijd ook een nadeel: zwakkere smartphones hebben moeite met de game. Toch blijft dit een van de beste racegames op Android.

asphalt8

Dumb Ways to Die

Het einde van onze 'goede start' eindigt op een andere noot. Dit zal niet snel indruk wekken met zijn grafische stijl, maar het idee van deze game is echt interessant. We weten allemaal dat het leven van een mens op een heel domme manier kan eindigen. Maar hoe dom? Dat leert Dumb Ways to Die je aan in vijftien hilarische mini-games waarin je telkens een domme dood moet zien te voorkomen. Veel geluk ermee!

Mad Skills Motocross 2

Mad Skills Motocross 2 is een racegame waarin je de hellingen van de vele heuvels optimaal moet benutten om van je tegenstanders te winnen. Je kunt tegen de computer of vrienden rijden en er zijn veel verschillende parcours die allemaal erg veeleisend zijn. Mad Skills onderscheidt zich met zijn goede physics en je keuze uit zeven verschillende voertuigen.

Crazy Doctor

In het ziekenhuis draait het om leven en dood. Speel Crazy Doctor om erachter te komen hoe lastig het is om patiënten te genezen en een ziekenhuis operationeel te houden. Geen saaie simulator, maar een vrolijke game vol humor en kleurrijke visuals. Er zijn 27 verschillende patiënten met diverse behoeften waar je voorlopig je handen vol aan hebt.

Skiing Yeti Mountain

Dit is een van de leukste gratis games op Android. Daal op ski's de berg af, zoek naar de yeti en slalom ondertussen rond de bomen, rotsen en andere gevaarlijke obstakels op je pad. Een van de sterkste punten van deze game is de intuïtieve bediening, maar daarnaast is de game ook gewoon ontzettend lollig en blijft het verbeteren van je score verslavend.

skiingyetimountain

Subway Surfers

Als je net als ons Temple Run wat beu bent, kunnen we Subway Surfers aanraden. In deze game loop je op metrorails (natuurlijk) en verzamel je punten. Af en toe krijg je speciale vaardigheden en speciale voorwerpen die je bijvoorbeeld sneller laten lopen of je een jetpack geven. Die laten je dan toe om op hogere rails te springen en extra munten te verzamelen.

subwaysurfers

Restaurant Story

Start de keukenrevolutie op je telefoon of tablet! Start een eigen restaurant. Ontwerp en bouw je eigen etablissement. Laat je creativiteit los en kies tussen verschillende tafels, stoelen, behang en schilderijen. Pas de gerechten op het menu aan en zorg voor je gasten. En dit alles gratis in een leuk grafisch jasje!

restaurantstory

Clash of Clans

Leid je clan naar de overwinning in deze epische strategy game. Bouw een dorp, creëer een leger en vecht of tegen andere spelers uit de hele wereld. Een belangrijk onderdeel zijn de clanoorlogen waarin je met vrienden andere clans van de kaart kunt afvegen.

Frontline Commando 2

Het vervolg op de populaire shooter Frontline Commando. Verraden en voor dood achtergelaten op het slagveld is het hoogtijd om op krachten te komen en wraak te nemen op je vijanden. Je kunt uit 65 soldaten (van scherpschutters tot medics) rekruteren voor je squad en er staat een flink wapenarsenaal tot je beschikking.

Jewel Mania

Van de makers van de populaire Bubble Mania. Dit keer een andere puzzelgame en die zwaar leunt op Candy Crush. Probeer zoveel mogelijk juwelen weg te spelen door drie of meer naast elkaar te zetten. Op naar de topscore!

LEGO City My City

Wees een held in en rondom de grote stad. Vang als agent ontsnapte boeven, blus als brandweer de nodige branden en red als kustwacht schipbreukelingen van haaien. En zo zijn er nog veel meer opdrachten. Je zult je niet snel vervelen in deze LEGO-stad.

Crossy Road

Kent iemand de klassieker Frogger nog? In deze game help je niet alleen een kikker naar de overkant van het straat, maar ook een baby eend, een schoorsteenveger, een bord pudding, het monster van Loch Ness,... Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het zit wel in deze uiterst verslavende en gekke game.

Farm Heroes Saga

Deze game van King is bekend, vooral door de vele reclame die ervoor gemaakt wordt. De game biedt een smakelijke portie fun. Het concept is welbekend: match de groenten en fruit in een stapel om afval op de boerderij te voorkomen.

Candy Crush Saga

Opnieuw een spel van Studio King in deze lijst, en opnieuw is het een combinatie van avontuur en puzzelen. Deze keer moet je snoep op een bord van plaats wisselen en combineren om je score te verhogen. De game zelf is gratis, maar in-game is er wel een extra winkel waar je bonussen kunt kopen.

Frozen Free Fall

Dit is een puzzelgame die zich afspeelt in het koninkrijk Arendell. Als dat je bekend klinkt, dan is dat omdat deze game geïnspireerd is op de Disney-kaskraker Frozen. Samen met Anna, Elsa en de andere helden uit deze animatiefilm moet je ijspuzzels oplossen.

Deadman's Cross

Deze shooter is van niemand minder dan Square Enix en is de opvolger van Guardian Cross. Het draait niet alleen om knallen, maar bevat ook spelkaarten. Het speelt zich dit keer af in een wereld waarin zombies steden hebben overgenomen. Let op: je hebt een krachtige tablet of smartphone nodig om te kunnen spelen.

Splashy Fish

De volgende kloon van de razendpopulaire Flappy Bird. Toch is het een zeer geslaagde kloon met de welbekende verslavende maar o zo frustrerende gameplay. Dit keer echter geen vogeltje, maar een vis in een charmante onderwaterwereld. Let op je bloeddruk!

Temple Run 2

Wie kent Temple Run niet? Even kort samengevat: het draait om rennen, rennen en nog eens rennen. En vergeet natuurlijk niet op tijd te springen. Niet heel anders dan zijn voorganger, maar nog steeds even verslavend.

Road Smash: Crazy Racing!

Zin om een snelle bolide eens flink op zijn staart te trappen? In Road Smash: Crazy Racing! kruip je achter het stuur om met een noodvaart over de snelweg te racen. Laat de politie het stof bijten en druk andere weggebruikers van de weg af. Nu maar hopen dat je rijbewijs niet afgepakt wordt.

Angry Birds Go!

De populariteit van de Angry Birds is even geluwd, maar dat betekent niet dat de games niet meer de moeite waard zijn. In Angry Birds Go! gaan de vogels en varkens racen. Vlieg door de bochten, pas op voor vijanden, verzamel punten en verbeter je auto. Na een tijdje creëer je zo een superauto!

Angry Birds Epic

Angry Birds Epic is een klassieke role-playing game die zich afspeelt in de bizarre wereld van Angry Birds. De makers hebben onder andere een verhaal en een apart crafting system uitgedacht. Zo kun je grondstoffen verzamelen of aankopen en daarmee extra harnassen maken en drankjes brouwen die je helpen. Zeker de moeite waard!

Airplane Fly Hawaii

Dit is een erg aangename vliegtuig 'sim' op Android. In deze game bezoek je de eilanden van Hawaii. Er is keuze uit 21 verschillende vliegtuigen waarin je kunt opstijgen en landen op luchthavens of water. Door punten te verzamelen ontgrendel je nieuwe missies en vliegtuigen. Een uitdagende en leuke game, maar Airplane Fly Hawaii vereist wel een krachtige smartphone of tablet.

Pou

Zorg voor je huisdier - Pou! Hij ziet er misschien een beetje…vreemd uit maar je zorgt voor hem zoals voor elk ander huisdier. Speel ermee en zorg dat Pou groeit. Je houdt hem gelukkig door zijn kamer aan te passen, drankjes te brouwen en nog veel meer. Bizar, maar leuk!

Shadow Fight 2

Dit is natuurlijk het vervolg op het geprezen Shadow Fight, een combinatie van RPG en een fighter waarin je kunt slaan, schoppen en springen. De game laat je je held met allerhande bescherming en wapens uitrusten. Je gaat het gevecht met alsmaar sterker wordende vijanden aan.

Toilet Time - A Bathroom Game

De meeste smartphone games worden op het toilet gespeeld, maar daar is de naam van deze game geen referentie naar. Toilet Time is een leuke verzameling mini-games. Speel missies uit, verzamel sleutels en vul een museum met toiletspullen. Speciaal!

Doors & Rooms 3

Escape Rooms schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. In dit derde deel moet je weer de nodige puzzels oplossen om uit een kamer te kunnen ontsnappen … om vervolgens in een andere kamer weer hetzelfde te doen.

Punch Quest

Old school platformer, maar dan in een ander jasje. Terwijl je met een flink tempo door de levels dendert, mep je alles en iedereen die in je weg staat. Uiteraard kun je tussendoor de nodige specials en side quests verwachten. Heerlijk om even te ontstressen.

Make It Rain: Love of Money

Eindelijk je kans om het geld te laten regenen. Hoe meer je swipet, des te meer dollarbiljetten in de rondte vliegen. Geweldige game, mits je een doorzetter bent die geen waarde aan de huid van zijn vingertoppen hecht.

Smash Hit

Even klaar met de standaard, klassieke mobiele games? Ga dan op een surrealistisch reis door verschillende dimensies. En in de tussentijd smijt je balletjes door (glazen) obstakels.

Solitaire

Patience… Het heeft menig kantoortijger al behoed voor verveling op zijn werk. En als het op Windows kan, waarom dan niet solitaire als app? In plaats van met een muis te klikken, beweeg je de kaarten simpelweg door het scherm aan te raken.

Hoppy Frog

Nog een Frogger kloon. In de klassieke game help je een kikker de straat oversteken? Deze keer springt de kikker van platform naar platform en vermijd je dat je in het o zo koude water valt. Hoppy Frog is een vriendelijke, toegankelijke game met mooie graphics die instant entertainment levert.

Dungeon Hunter 4

Dit is de nieuwste versie van de populaire en geliefde role-playing game van Gameloft. Als je ooit Diablo hebt gespeeld en op zoek bent naar gelijkaardige games voor je Android-apparaat, dan is dit de game voor jou. Zelfs na het afwerken van de verhaallijn kun je door de multiplayeropties verder blijven spelen. Deze game is echt tot in de puntjes afgewerkt. Zeker de moeite waard!

Dungeon Hunter 4 is de Diablo-kloon die je zoekt op Android.

Starlink

Starlink is een real-time strategy game die zich in de ruimte afspeelt. Je bouwt een vloot schepen en probeert nieuwe planeten te verhogen. Hoe meer planeten, hoe meer schepen je kunt bouwen. Aan de andere kant van de melkweg heb je echter een tegenstander die precies hetzelfde doet. Je moet dus de juiste tactiek kiezen om te winnen. Als je het vechten tegen een computer beu bent, kun je het natuurlijk ook tegen vrienden opnemen. De ideale start van een zenuwslopende avond.

Fruit Ninja Free

Ninja's kennen we vooral uit slechte actiefilms uit de jaren '80, maar ze zijn veel ernstiger en mysterieuzer dan dat. Wist je bijvoorbeeld dat ninja's in de vijftiende eeuw hun vliegensvlugge moordkunsten oefenden op stukken fruit? Net als deze verslavende game werden ze door hun meester met sinaasappels, ananassen en grapefuits bekogeld. Deze moesten ze doorklieven voor ze de grond raakten. Je zou dus kunnen zeggen dat Fruit Ninja op waargebeurde feiten is gebaseerd.

Nog een minuutje tijd? Deze artikels vind je vast ook interessant:

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread